Nejste přihlášen/a.
mám chuť na topinky babička měla vždycky v zavařovačkách čertovskou pomazánku na ně... tu bohužel nemám a ani nevím přesně co všechno obsahovala
nemáte nějaký tip co si na ně můžu dát? díky ![]()
No tak to je problém - co mate v lednici, ale rychle než Vám vychladne topinka. Česnek potřít, nějakou paštiku - ochutit a namazat, niva - naklást na horkou topinku nebo i naklást a ještě trochu osmažit až se niva roztaví,tavený sýr - dochutit nějakým kořením a namazat atd.atd
pardon ale niva
to ne-é... ještě jsem je nezačala dělat zatim jen slintám a čekám co mi kdo poradí ![]()
Dobře, ale pořád jste neřekla co mate v lednici. Nebo poletíte do Kaufu?
doplněno 29.07.10 21:10:tak, že přidám - nějaké sardinky(máme?), cibuli (máme?), kečup (máme?), česnek (máme?) - když ano, tak smíchat vše a je to.
mno moc toho tady není na nákup se chystám zítra
ale zkusila jsem hokus pokus : jemný kečup s bazalkou a oregánem,nějaká chili omáčka a česnek pálí to jak čert
ale nevadí ,Každopádně budu ráda i za další tipy stafan promine BEZ NIVY
příště ať to tady nehoním na honem hurá co si na ně dám
Luckapucka. máte pravdu Nivu nee. Pláteček cihly(pěkně rozteklej), nebo cihla nastrouhaná a na to kečup je taky dobrýýýý.![]()
Nebo volský voko a na to nastrouhat sejra.![]()
Sakryš, začínám dostávat chutě.![]()
Luckapucka, jestli to nevyděržím tak zato můžete vy!.!.!
:D
Z mletého masa, ale to chce delší čas. Trochu orestnout na cibulce, přidat sůl, pepř, nebo i trochu hořčice a promíchat a mazat teplé na teplé topinky. Můžete dát místo pepře grilovací, nebo bylinky, nebo trochu strouhaného sýra, česnek...Jinak jakýkoliv tavený sýr, na teplou topinku a posypat pažitkou, petrželkou...Smažená vajíčka na cibulce jsou na topinku taky mňam, tak dobrou chuť!
Luckapucka, že vy jste šla hledat tu lednici abyste nám napsala co v ní máte
. A asi jste našla něco moc dobrého, když se tak dlouho nevracíte. Nebyl to tatarák?
Kar.
Tak vážení, teď něco méně obvyklého. na ještě trošku teplou topinku namazat med
. Fakt je to ňamka ![]()
med?
to slyším poprvé určitě vyzkouším i když jsem spíš na ty ostřejší ale toto zní zajímavě ![]()
Sebod teď jsem se vyděsila, topinka a med? fakt? Med mám ale nezkusím to, já ho nemusí ale pokusím se přesvědčit manžela-ten by jedl stále a třeba mu to bude chutnat.
To volské oko a sýr bych upřednostnila, jinak měkký sýr s česnekem nebo sousedka dělá říká tomu falešný tatarák-nastrouhaná vařená brambora, česnek, kečup, povrch sype struhaným sýrem, Mletý vepřový bůček nebo mletou anglickou slaninu( ta je rychlejc) ochutím česnekem, přidám trošku čili omáčky a trošku kečupu nebo k tomu pomelu zavařené lečo-povrch opět sýr.
Ne ne ne. To vypadá že Luckapucka pujde spát až tak ve 3 ráno, tak si může dovolit papínkat až tak kolem půl jedenácté.![]()
Takže zatím zkoumá co má v ledničce.![]()
![]()
ne ne už nezkoumám stejně bych tam toho moc nevykoumala
ale safra na to co jsem tady vytvořila by se mi hodil ten nastrouhanej sýr
nemám![]()
jinak ano moje doba kdy jdu spát nastává okolo té druhé třetí a ta kdy jím je tak okolo desáté jedenácté ![]()
já ještě třičtvrtě sklenice
... ale teď jsem do sebe už sotva nasoukala poslední sousto a musím říct,že když řeknu že to pálí jako čert je slabý slovo ...![]()
Na tyhle rychlovky je dobrý mít doma základ na lečo (kupovaný, nebo domácí). Hodit na pánev, přidat Fšechny zbytky z lednice (salám, zelenina, cibule, třeba i ty houby, vajíčko). Dát na topinku, posypat sýrem...
pepane, tak tohle je už snad žalovatelná provokace
. Zrovna jsem dotelefonovala a prý nerostou. Tyhle vaše jsou letošní nebo je to archivní snímek z dobrých časů?
Karina
sebod, tak to jste mě uklidnila, pak je to tedy stažené z netu
. Už jsem se lekla, že někde rostou a já u toho nejsem
.Karina
Karino. Já už taky mlsně pobíhám s berličkama po lese.A kde nic, tu nic. Ale koncem srpna se dočkáme. Připravte si nůše. Bude úroda ![]()
sebod, kéž by
...ale letos jsem už měla nečekaně první a poslední úlovek 1.6. Podborováky a krásné klouzky. Kar
pepane, to bude nějaká výkupna
. Představ te si, že byste to měla sama čistit a krájet . No, vidíte, že už po nich netoužíte?
Kar.
Nám se ve dvou jednou v Jincích povedl taky takový úlovek.Během dvou hodin.Akorát to nebyly hřiby.Máte pravdu, že to čištění bylo otravné.![]()
Are my je tenkrát dávaly do kufru Škodovky 120.Košíky byly už plný.
Pepane něco podobného jsem zažil asi před pěti lety. Jel sem na houby a během 1/2 hodky dvy košíky slaďáků tak sem vlít domu a říkal manželce ať jede ještě se mnou znova a ona nato že stejně nic nenajde atd. Já ji nato říkal , že nic hledat nebude ,ale jen sbírat, to už tak trochu koukala jestli jsem v pořádku a když jsem dával do kufru děckou vaničku tak si myslela že jsem se úplně pomát , až v lese pochopila že její 3 litrovej beliček je úplně na ho... Do dvou hodin jsme jeli domů s plnou vaničkou a doma po očištění ![]()
převážili a bylo toho něco přes 60kg. Byla to nádhera , ale to čištění
to fakt nemusím.
Hmmm já si snad zítra usmažím aspoň žampiony.Manžel na houbách letos už byl a donesl pár nacucaných babek a dvě klíšťata.
Lečo můžu jenom tiše závidět. Protože mám (skoro10 let) po operaci žaludku, tak bohužel nemůžu tydle věci se šlupkama papat. Bohužel ty věci se šlupkou mi tam v tom poblázněným žaloudečku zůstávaj šprajcnutý a já je pak musím za pomoci prstíků do krčku dostávat ven. BRRRRRRRR, fuj...
doplněno 29.07.10 22:34:Luckapucka, doufám že už ste po?.?.? Nechci vám zkazit choutky . Sorry.
Já dělám na topínky někdy masovou pomazánku,neboli paštiku /podle toho jak si ji někdo dá název/...Celá vepřová konzerva-vepřové maso ve vlastní šťávě,nebo zbýtek vepřového masa od pečení se pomele s vařeným vejcem /na tvrdo/,se 4 stroužký česneku.Přidá se trochu pepře,nebo lžička hořčice.Dobře rozmíchá,nebo i napění ve hnětači /podle toho jak chce mít někdo tu pomazánku hladkou.Já do ní přidávám ještě lžíci tatarký.Je to rýchlé.Kdýž mám vepřová ,nebo kuřecí játra,tak dělám játrovku.Játra podusím na trošce sádla s cibulkou buď jen nakrájená nebo i rozetřená /pomletá/,osolím opepřím přidám česnek jen stroužek rozetřený,trochu hořčice i měkký sýr.Vše našlehám do pěný.
Na topínký jsou dobré jen tak vaječné omeletý s přílohou zeleniny i okurka kyselá.Manžel má rád jen s plátky tvrdého sýru a okurkou.Já zase s rajčetem a kolečky cibulky jarní.Na topinky se dá ledacos vymyslet.Jen čisté s potřeným česnekem imáslem jsou výborné k polévkám-česnečka,kmínka
.Jsou to mé zkušenosti v mé kuchyni a co se týká chuti mé rodiny.Přeji hezký víkend všem.
Jozinka![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.