Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny co rádi radí. Mám pár lahví čistého 96 -ti % lihu (spiritusu) a chtěl bych z něj vyrobit nějaký chutný nápoj,jako třeba ořechovku či něco podobného.Určitě jsou i jiné nápoje,ale nevím jak vše smíchat,jakým poměrem.![]()
nedá se vyrobit, chybí základní surovina a nedá se sehnat ![]()
no pokud Aromka dokáže sehnat recepturu, tak počítám, že méně než 20-50kg toho nevyrobí... těžko prodávat 1-2 litry a kvůli tomu rozšířit sortiment... ale kdo ví
V diskuzi k receptu na Fernet zastudena jsem se dočetla, že tresť by možná byla ochotná vyrobit firma AROMKA s.r.o. Brno, že to není v jejich výrobním programu, ale snad po domluvě že by to udělali. Možná by stálo za to tam aspoň zavolat. aromka.cz/...
Receptů na různé likéry a pálenky s příchutí je celá řada.Pokud je k dispozici čistý líh,nejlepší je ho naředit 1 : 1 s destilovanou vodou,pro lékárenské účely,nebo dobrou vodou.Pak ji používat jako vodku.Konečný produkt by měl mít obsah lihu nejvíce 40%
JABRAKA
doplněno 04.08.10 19:10:Ještě jsem zapoměl dodat,že v prodeji jsou různé tresti do pečiva,ale použít se dají jen ty,které neobsahují jedlý olej.Ve větších lahvičkách se právě takové prodávají.
JB
Co takhle dát si medovinu? ![]()
LITEVSKÁ MEDOVINA
Pravděpodobně jediný prakticky využitelný recept. Na 1 l lihu odměříme 1 l medu, 2 kousky skořice, 0,5 g vanilky, 0,5 g muškátového oříšku, 12 ks hřebíčku, 1-2 ks zázvoru, pomerančová kůra.
Koření se vaří v 0,5 1 vody až se zahustí na 1 sklenku vývaru. Med se smíchá na ohni do slabé růžové barvy, odstaví se a přidá se alkohol, odvar z koření a promíchá se. Po ochlazení se zfiltruje přes plátno a stáčí se do lahví.
Zdroj: pohanstvi.net/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.