Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny co rádi radí. Mám pár lahví čistého 96 -ti % lihu (spiritusu) a chtěl bych z něj vyrobit nějaký chutný nápoj,jako třeba ořechovku či něco podobného.Určitě jsou i jiné nápoje,ale nevím jak vše smíchat,jakým poměrem.
nedá se vyrobit, chybí základní surovina a nedá se sehnat
no pokud Aromka dokáže sehnat recepturu, tak počítám, že méně než 20-50kg toho nevyrobí... těžko prodávat 1-2 litry a kvůli tomu rozšířit sortiment... ale kdo ví
V diskuzi k receptu na Fernet zastudena jsem se dočetla, že tresť by možná byla ochotná vyrobit firma AROMKA s.r.o. Brno, že to není v jejich výrobním programu, ale snad po domluvě že by to udělali. Možná by stálo za to tam aspoň zavolat. aromka.cz/...
Receptů na různé likéry a pálenky s příchutí je celá řada.Pokud je k dispozici čistý líh,nejlepší je ho naředit 1 : 1 s destilovanou vodou,pro lékárenské účely,nebo dobrou vodou.Pak ji používat jako vodku.Konečný produkt by měl mít obsah lihu nejvíce 40%
JABRAKA
doplněno 04.08.10 19:10:Ještě jsem zapoměl dodat,že v prodeji jsou různé tresti do pečiva,ale použít se dají jen ty,které neobsahují jedlý olej.Ve větších lahvičkách se právě takové prodávají.
JB
Co takhle dát si medovinu?
LITEVSKÁ MEDOVINA
Pravděpodobně jediný prakticky využitelný recept. Na 1 l lihu odměříme 1 l medu, 2 kousky skořice, 0,5 g vanilky, 0,5 g muškátového oříšku, 12 ks hřebíčku, 1-2 ks zázvoru, pomerančová kůra.
Koření se vaří v 0,5 1 vody až se zahustí na 1 sklenku vývaru. Med se smíchá na ohni do slabé růžové barvy, odstaví se a přidá se alkohol, odvar z koření a promíchá se. Po ochlazení se zfiltruje přes plátno a stáčí se do lahví.
Zdroj: pohanstvi.net/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.