Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Domácí výroba alkoholu - recepty

Od: barbakan* odpovědí: 6 změna:

Zdravím všechny co rádi radí. Mám pár lahví čistého 96 -ti % lihu (spiritusu) a chtěl bych z něj vyrobit nějaký chutný nápoj,jako třeba ořechovku či něco podobného.Určitě jsou i jiné nápoje,ale nevím jak vše smíchat,jakým poměrem.*pivo*

 

 

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

marenka*
hodnocení

0x

Zdravím také. *slunce* Tady máte domácí Fernet. labuznik.com/...

nedá se vyrobit, chybí základní surovina a nedá se sehnat ;)

doplněno 04.08.10 14:28:

no pokud Aromka dokáže sehnat recepturu, tak počítám, že méně než 20-50kg toho nevyrobí... těžko prodávat 1-2 litry a kvůli tomu rozšířit sortiment... ale kdo ví :)

V diskuzi k receptu na Fernet zastudena jsem se dočetla, že tresť by možná byla ochotná vyrobit firma AROMKA s.r.o. Brno, že to není v jejich výrobním programu, ale snad po domluvě že by to udělali. Možná by stálo za to tam aspoň zavolat. aromka.cz/...

 

radi*
hodnocení

0x
Každý rok děláme ořechovici :)
Do 5 litrové lahve dáme:
40 zelených omytých ořechů nakolečka nakrájených, 40 kuliček nového koření, 30 kusů hřebíčku, kůra ze dvou citronu, proutek vanilky, trubičku skořice a hvězdičku badyánu. Zalejeme 2 litry vodky, nebo domácí pálenkou 50% silné, která může být i horší kvality, třeba z jablek.
Toto vše se nechá 4-6 týdnů vyluhovat s občasným mícháním. Láhev umístěna nejlépe za oknem.
Po této době se vše scedí. V trochu měkké nejlépe kojenecké vodě se rozvaří cukr, dávám max. půl kg. Při 1 kg je likér dost sladký. Množství vody se řídí silou pálenky, raději méně. Po rozvaření cukru přidáme výluh a 1 litr RUMu. Místo cukerné vody lze použít med!
Zamíchat, ochutnat, v tuto dobu možné ještě přiředit měkkou vodou. Nalahvovat a takto získáme asi 4 litry výborného likéru.
Ořechy použít asi do Svaté Anny, tedy 26. července. Po této době začíná tvrdnout slupka a ořechy se špatně krájí. Letos je vše mírně opožděné, tak je ještě čas! I když já už od Jakuba luhuji :)

 

jabraka*
hodnocení

0x

Receptů na různé likéry a pálenky s příchutí je celá řada.Pokud je k dispozici čistý líh,nejlepší je ho naředit 1 : 1 s destilovanou vodou,pro lékárenské účely,nebo dobrou vodou.Pak ji používat jako vodku.Konečný produkt by měl mít obsah lihu nejvíce 40%

JABRAKA

doplněno 04.08.10 19:10:

Ještě jsem zapoměl dodat,že v prodeji jsou různé tresti do pečiva,ale použít se dají jen ty,které neobsahují jedlý olej.Ve větších lahvičkách se právě takové prodávají.

JB

 

marenka*
hodnocení

0x

Co takhle dát si medovinu? ;)


LITEVSKÁ MEDOVINA

Pravděpodobně jediný prakticky využitelný recept. Na 1 l lihu odměříme 1 l medu, 2 kousky skořice, 0,5 g vanilky, 0,5 g muškátového oříšku, 12 ks hřebíčku, 1-2 ks zázvoru, pomerančová kůra.
Koření se vaří v 0,5 1 vody až se zahustí na 1 sklenku vývaru. Med se smíchá na ohni do slabé růžové barvy, odstaví se a přidá se alkohol, odvar z koření a promíchá se. Po ochlazení se zfiltruje přes plátno a stáčí se do lahví.
Zdroj: pohanstvi.net/...

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]