Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Dnes sem byl s kámošama v hospůdce a tam jsem se dozvěděl , že vše co kupuji v Lidlu pod značkou Baroni jsou vlastně výrobky fabriky Hamé,ale jen víc ošizené. Je to možné.? (Je fakt ,že pokud jsem tam něco někdy koupil,tak jsem nezjištoval kdo to vyrábí. ) Nevíte o tom někdo více?
Tohle sice nevím ale jelikož kamarád pracuje v laboratořích jedné nejmenované firmy, která dělá sirupy, kečupy, majönézy... na objednávku pro řetězce, vím že se udělá vzorek, vykalkuluje cena a pak příjde jejich člověk a řekne: Takle toho bude prvních x kusů a pak pod stejnou značkou tam bude tohoto a tohoto méně aby cena byla o x korun nižší.Ovšem prodejní cena je stejná.
Je to možné.
Lídl chce co nejnižší cenu, která ale bude na úkor kvality.
To samé, jako se v Tescu prodávají bagety jejich privátní značky, ale výrobcem je Crocodille.
Když si vedle sebe dáte dvě totožné bagety (originál a Tesco) tak výsledek je známy hned na první pohled.
Méně majonézy, oblohy a okolo masa to jen tak možná projelo.
Zkuste se zadívat i na jiné privátní značky, z 90% je vyrábějí renomované značky, pouze pod jinou značkou.
Přesně tak, já když nakupovala v Plusu, teď z něj udělali Penny, tak jakmile jsem na něčem viděla malinký nápis - vyrobeno pro Plus, nebrala jsem to. Pracovala jsem ve výrobně potravin a tam se dělily palety podle toho, kam zboží šlo. Tohle pro toho, tohle pro onoho. Samozřejmě podle kvality. Nejpřísnější bylo Nowaco. Stačila malá chybička, malé přerušení chladícího řetězce a vrátili celý kamion.
Všimli jste si v Penny Marketu jejich nové značky PR!CE? Já zkusila dva výrobky a to se opravdu nedá jíst.
Lidl mne osobně naštval kácením krásných stromů před vydáním povolení jen aby měl místo na krám. Nicméně tento psychický problém jsem nějak "překousnul" a teď tam nakupuji raději než kdekoli jinde. O kvalitě levných potravin si samozřejmě nedělám iluze, vím, že ani tento obchodní řetězec není charita či nadace. Ale nežiju v onkubátoru, a díky své povaze mám celkem slušný imunitní systém, takže potraviny (samozřejmě kontrolované) z tohoto obchodu mi asi nijak nemohou ublížit.
A ještě téma bagety - občas je to při mých pracovních cestách náhrada za oběd či večeři. Ale zásadně nepožívám "Krokodýla". Kamarád pracoval u konkurenční úspěšné bageťácké firmy, a "přetáhnul" pár lidí od "kroko". Z vyprávění o povinné "recyklaci" prošlých baget a použití třeba ještě neshnilého kolečka okurky do bagety "čerstvé" je mi dodnes špatně. Věřím, že to ČOIka už zarazila a že to dnes funguje jak má. Ale tu nedůvěru mám pořád nějak v sobě...
Úspěšná konkurence by si to nedovolila.
Já jsem taky dělal v bagetárně, dělali se tam jiný prasárny, ale tohle nikdy.
Krokodýl to nemá zapotřebí. . .
Navíc tyto subjekty už nekontroluje ČOI, ale rovnou státní zemědělská a potravinářská inspekce.
Kroky začínal, byl bez konkurence. Pak přišla konkurence a firma chtěla prodávat a rejžovat. Už je to léta zpátky, jak říkám, dnes už snad historie...,
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.