Dokud žil můj děda (poloviční Maďar - takže vše pálivé miloval), napichovali jsme papričky na nit a nechali usušit. Pak si to pověsil do kredence a postupně odtrhával.
Pálivé papriky nebo červené kapie pomelu na masovém mlýnku spolu s česnekem, přidám sůl a trochu oleje. Naplním do malých skleniček, povrch zaliji trochou oleje a zavařím. Pokud je nechcete mít hodně ostré, tak odstranit semínka. Směs přidávám do guláše, gulášové a dršťkové polévky a někdy trochu do pikantní číny.
Když se zavaří, také není tak pálivá. Kozí rohy sterilizujem běžně, a jsou pikantní k vínu a sýru. Nezapomeňte kápnout do každě sklenice trochu kvalitního oleje - mňam. Nebo sušit, rozdrtit a máte chilli koření...jak už bylo řečeno.
cyril*
Ze sušené papriky "chilli koření"? A já se naivně domníval, že z usušené papriky je pepř.
Vy se máte, já marně očichávám v zelenině papriku a žádná nepálí. Na plněné papriky masovou směsí a na papriku se zelím a křenem(sterilovat) je pálivá ta nejlepší. Malé čili papričky sklidím a uchovám v mrazáku a pak dvě až 3 do gulášku-MŃAM.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.