Nejste přihlášen/a.
Když už tady Pepane založil/a jakým nápojem se osvěžit ve vedrech tak by to chtělo třeba i nějaký recept na salát . My si třeba děláme jen takový jednoduchý :Cherry rajčátka,salátovka,cibule,pepř,sůl a zakysaná smetana ,nakrájet smíchat a hamat je to dobrůtka doporučuji a osvěží
A nejlepší salátek je, vytáhnout z ledničky meloun, rozkrojit ho napůl a vzít si na něho lžíci.:D
A já se dnes chystám na ještě jednodušší a sice: rajčata keříková, cibulka lahůdková, sůl, pepř, ocet, voda a případně trošičku cukru. Včera jsem to vedro řešila podobně - jenom to byl salát okurkový. Pořádnou mísu, ale hlavně hodně zálivky a pěkně vychlazené. Někdo by dal přednost salátu s kysanou smetanou. No a takový křehoučký salát ze zahrádky - to by nemělo chybu.
No to mě hrozně lákal salát v hypce Lollo rosso. Takový kudrnatý, navrchu červený. Přesně bych ho udělala se zálivkou. Já měla hrozné nutkání sníst něco zeleného, ale prohlédla jsem všechny saláty co měli a všechny nahnilé uprostřed. Zahrádka je poklad.
Pepánku, díky za varování. Musím počkat, jestli pán v sousedství zase nebude prodávat klasický hlávkový salát. On ho vždycky uřízne přímo ze skleníku a salát ještě voní zeminou.
Jdu taky s troškou do mlýna : těstoviny (vařené), sterilovaný hrášek s kukuřicí, nebo jakoukoliv sterilovanou zeleninu ve slaném nálevu, do toho zálivku Hellmans Tisíc ostrovů, vychladit. Moc mi to chutná, třeba se vám to zalíbí. A.
Áách tyhle otázky by se měly zakázat člověk si zaslintá klávesnici!
Nicméně přispěju do diskuze svým oblíbeným rychlým obědem :
Nakrájet rajčata (cherry nebo obyčejná, množství podle chuti) do misky, opepřit, mírně osolit, přidat na kostičky nakrájené vejce natvrdo, spojit lžící tatarky (nebo bílého jogurtu) a posypat pažitkou nebo petrželkou. K tomu tmavý chleba. To je panečku dobrota!
Rajčata, okurky, papriky, ředkvičky, cibuli, namočenou čočku (namočit do vody tak na 12 hodin, až změkne), může být i kukuřice (sterilovaná, nebo mražená -nechat přejít varem). nakrájet, smíchat, přidat majolku a sýt Lučinu. Kdo chce - přidá sůl. Po tom se můžeme doma utlouct (bodejď by ne, když je to jediný jídlo za celý den )
No a kdyby se do této,, siláže "mrštily dvě hrsti kostiček z uzeného bůčku, to by pak mělo šmrnc...
Tak taky přispěju troškou do mlýna. Je to téměř dietní a osvěžující večeře.
Salátová okurka, paprika, může být kousek kyselé okurky, rajče, trošičku oliv. oleje, osolit, opepřit, jednu malou konzervu tuňáka, stačí toho nejlevnějšího, a spojit vychlazeným bílým jogurtem. Příloha? lžička nebo vidlička, Hi.
Je to mňamka, kdo nevěří, ať tam běží.
doplněno 15.07.10 22:23:Zapomněl jsem : dochutit octem a citronovou šťávou, dle chuti
taky přidám:
studené těstoviny, paprika, okurka, rajče, cibulka, pažitka, trochu kuř. masa a majolka (můžu vyrábět na kýble)
rajčata, cibulka, natrvdo vař. vajíčko, trošku tatarky...
jemňoučké plátky salátové okurky, smetana se solí,pepřem a česnekem
jakákoli zelenina na maličké kousíčky (mrkev, kedlubna, čínské zelí,rajčata, okurka, porek) strouhaný sýr, najemno kráj. šunka příp. vajíčko (trošičku tatarky)
nejraději však rajčata, mozzarela, oliv. olej, sůl, pepř
Salátová svačinka i lehká večeře: uvařit kolínka a trochu převařit brokolici. Přidám na kostičky sýr cihlu, na kostičky salátovou okurku, jarní cubulku i s natí, vařená vajíčka, na proužky papriku a rajčata. Dochutím a přeliju bílým jogurtem. Dám do lednice.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.