Nejste přihlášen/a.
Již jste ji nědo zkoušel vařit,nebo znáte ten recept?
Já začátek polévky vařím bez soli společně se zeleninou a se sušenými nebo čerstvými houbami. + zvlášť uvařené kysané zelí a nakonec přidané do polévky.Jíška na másle a cibulce + hladká mouka.Dosolím,trochu pepře.Úplně nakonec rozkvedlané véjce a protlačený stroužek česneku.Je to opravdu pochoutka,zelí udělá chuť polévky do kyselkava.Někdo nakonec přidává ještě majoránku.Chtěla bych se zeptat,jestli znáte jiný recept na čočkovou polévku.Dá se ještě vařit i s uzeným masem,je to také dobré.Díky za odpověď Jozinka
To nevím jak by se ji mělo říkat,ale recept mám od jedné kamarádky a ona ji má ve svém receptáři jako...čočková polévka nakyselo s houbami.Myslím si,že se název řídí podle toho čeho je tam více a jaká chuť převládá.Nevím,je to jen můj názor.Když je uzená polévka,také je z uzeného a dávají se do ní nejen brambory také mohou kroupy,noky nebo i jiné závařky.Nové recepty vznikají vždy přidáním něčeho do základu,nebo předěláním základu.Možná by to chtělo jiný název polévky,nevím nejsem odborník na kuchařské recepty a jejich názvy.Moc děkuji za odpovědi a přeji hezký večer
Jozinka
Já jsem hodně polívková a tu vaši se zelím, Jožinko, si uvařím. Já vařím čočkajdu s rajčaty(nemusí se pak kyselit), cibulí nadrobno a s velkou hrstí zeleného.Nasekané petrželky a celeru. A po odstavení z ohně vmíchám vejce.
A někdy dám i kořenovou zeleninu na kostečky.
Paráda,také tu vaši někdy uvařím.Děkuji za recept.Krásný večer a jestli si někdy uvaříte tu moji čočkovou,dejte si čočku močit néjlépe přes noc.Jelikož ,kdyby nebyla dlouho močená tak potom s tim zelím spojená, by byla s váma
sranda
.Víte co myslím.
Mějte se hezky Jozinka
Taková uzená slanina je bašta,ale já ji dělám jen ojediněle i když je to pochoutka dělat něco s tou slaninou.Nemohu moc uzeniny a když má manžel takovou dobrůtku třeba jen na chlebu,tak doslova slintám.Já mám počínajíci DNU,to je opravdu těžké nejíst něco tak dobrého jako je slanina,domácí špek,nějaký mastnější salám,nebo jen tlačenku.Dělám kolem některých svátků doma sulc /huspeninu/ a já ji nesmím,to je věc.Nemohu ani ostré jídla a neměla bych jíst spoustu jídel.Někdy se to nedá a pak zoufale sleduji důsledky,otoky nohou a štiplavou bolest v palcích.Nikomu bych to nepřála.Nu já jen tak na okraj.Tady si píšeme co vaříme a já to většinou vařím pro rodinu a já musím jen dietně.Jsem ,ale vášnivá sběratelka receptů,některé si zkouším,některé znám a některé teprve poznám.Takže klidně tady receptujte já je stéjně vyzkouším podle času,peněz a na co bude mít můj manžel nebo syn chuť.Oni jsou zdraví jak řípa a snědí vše co je jen trochu ostřejší,měkké,kyselejší a pikantnější.Ty naložené rychlo-okurky již v kameňáku nejsou,takže je budu dělat znovu.Již jsem se tady rozepsala trochu více.Mějte se hezky...
My vaříme čočkovou polévku s kysaným zelím, sůl, kmín, povařit do měkka v jednom hrnci. Nejdříve tedy tu čočku, po chvíli přidám zelí, pak vařím společně. Pak se přidá zásmažka, možno nakrájet také uzeninu (třeba párek, klobásku), ale nemusí to být, ale polévku to hezky provoní. A taky je to bašta.
já dělám jenom klasickou - uvařím čočku ve slané vodě s kostkou Masoxu a bobkovým listem, vedle usmažím slaninu na kostičky, pak cibuli (ne moc dohněda) a zapráším moukou a udělám jíšku - vliju do polívky, dochutím popř. přidám česnek (moc nemůžu, manžel z něj má žlučník. záchvat), případně přidám na kolečka klobásu...
¨když zelňačku, tak jen s brambory, klobáskou a zahustit smetanou...
Ano také dobré.Takhle ji vařívala moje maminka.Dávala ten masox ale když čočka změkla.A nakonec ten stroužek česneku popřípadě trochu okyselila mírně octem.Je to také výborné.
Přeji vám také hezký večer a děkuji za příspěvek.
Jozinka
Pro myse
Ono je to podobné a zjednodušené,také se tak dá.Jelikož vařím čočku bez soli,aby byla brzy uvařená tak ji vařím zvláštˇa potom přidám ty houby.Věřte,že ty houby v ni jsou výborné,pak se to teprve trochu osolí.Může i nakonec osolit.Jinak,jak píšete také to tak někdy dělám když nemám ty houby a chci ji se zelím.Máte pravdu.Díky tady za typ.Mějte hezký večer.
Jozinka
Pro Eulalii
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.