Nejste přihlášen/a.
K obědu si občas kupuji lehké pivo nebo desítku nebo jedenáctku. Nejsem po nich spavá. A v těchto vedrech jsem už 3x přisedla k někomu známému do zahrádky a tam měli na čepu Ostravu Red. červené, ne příliš hořké. A navíc jsem objevila ovocná piva. Chlapi si asi odplivnou, ale mi velice chutnají. Skoro všechny značky mají třešňové, černý rybíz, citron, grep. Dostala jsem včera švestkového Bernarda. Ještě je mám schované A teď moje otázka. Co pivu dává tu ovocnou chuť? Na etiketě to není napsáno a na nějakém staniolovém obalu to přečíst nejde ani s brýlemi a lupou. Za měsíc, v těchle letních dnech, vypiju asi 6 piv. Nebude ze mě Ečko? Nějaké šílené?
Chemikové, víte něco o tom?
lepší nevědět, obsahují jen 2,2% ovocné složky a zbytek se dožene chemií
přesné složení jednoho z piv: blog.ntr23.net/...
doplněno 08.08.12 07:57: lepší alternativou je si koupit džus a klasické pivo, smíchat např 1:1... levnější, zdravější a snad i chutnější
Souhlasím, že lépe nevědět složení, jako u lecčeho jiného.
Kdysi jsme se smáli německým turistům, kteří si míchali Bohemia sekt s pivem a už sem přišla další móda.
Co je to za pivo se švestkovou nebo malinovou příchutí? Když chci pivo, dám si pivo, když chci malinovku, dám si malinovku... To bude hrůza, až bude vepřoknedlozelo a k tomu malinové pivo...
V jednom obchodním centru měli ochutnávku a dostal jsem dva hlty piva s pomerančovou příchutí a v ústech jsem měl pachuť ještě hodně dlouho.
Že já, blbec, se ptala! Nebylo mi lépe, když jsem nevěděla? Zvláště pak po pročtení i diskuze na blogu Jeden známý před mnoha léty jezdil o žních s kombajnem a on říkal, že vzali do jedné ruky láhev piva a do druhé limču (takovou tu žlutou, lízátkovou) a lili do půllitru. Že to byla jediná možnost zahnat žízeň a ani se neopít, ani neslepit.
Trošku z toho všeho jde strach. Začínám si říkat, že přestanu číst všecky ty nálepky se složením, že se budu řídit jen selským rozumem. Protože ať se podívám na co chci, vždycky se někdo najde, kdo mi vysvětlí, co za jedy v tom jsou. Kapku bezmoc, že?!
Děkuji vám za odpovědi.
Švestkového Bernarda, přiznám se, si občas dám taky...
Ale někdy - až nebudou horka, naopak zkuste Červeného draka - to je z bylinného základu, hořčí, jen ´trošku´ silnější...
To jsem se musel zamyslet...
Většinou ho kupuju, když na ně narazím, ne nějak cíleně - naposledy asi v Tescu Brno (bývalý Carefour). Ale kouknu se...
tak pokud se nepletu, švestkový Bernard je nealko pivo, do kterého je přidán nějaký švestkový extrakt. Čili pijete pivo, je nealkoholické, a navíc nasládlejší, čili chutná i těm, pro které je klasické pivo (byť i to nealko) hořké. Také tu jsou déle než ty české "RADLERY", které se vyrojili poměrně nedávno, resp. nedávno byl velký boom. Jinak je to ve světě celkem běžná věc. Jelikož to pivo před sebou nemám, tak vám asi nepodám odborný výklad, ale není problém si ta Ečka vyhledat na netu (co jsou, na co jsou, jak moc jsou či nejsou "škodlivá").
A o co jde? Prostě je to smíchané pivo v poměru cca 1:1 s limoškou, resp. určitým druhem koncentrátu dané chuti. Samozřejmě tam budou i umělá sladidla, nějaká dochucovadla, stabilizátory. Ale zase nic horkého, aby z vás bylo E-čko (zejména když vypijete 6 kousků za měsíc
). Jinak tyto "radlery" jsme si přes léto dělali běžně sami už kdysi dávno...namixujete malé pivo 0,3l + sprite 0,2l, popř. pivo s kofolou, kolou, dokonce džusy...to už je na chuti každého soudruha
si kup pivo a nared ho treba 7 up a vis co tam je..jinak dete k certu s tema eckama za komunismu se delaly v obchodech vetsi sracky a zilo se taky...z
a co to je za argument, že dříve to bylo stejné, resp. horší? Taky se chodilo bez bot, a nepoužíval se počítač, internet! Taky děcka pila mléko přímo od krávy - dejte to těm dnešním, budou mít pěknou běhavku. Není to jen tím, že se snažíme žít až moc sterilně (neberu výjimky), ale že se měníme, mění se naše tělo z generace na generaci.
Dnes mi přišel mail, neověřoval jsem pravdivost, ale docela tomu věřím...
Hit tohoto léta - ovocná piva, tzv. radlery.
Staropramen Cool Grep obsahuje celkem 13 éček, z toho 5 velmi škodlivých:
Sladidlo E952 je 40x sladší než cukr bez jakéhokoliv energetického obsahu. Vyrábí se z cyklohexylaminu, který se jinak používá na hubení hmyzu nebo proti korozi. Zvyšují účinky karcinogenů. V USA ZAKÁZÁNO!
Sladidlo E954 je dokonce až 500x sladší než běžný cukr bez energetického obsahu! Vyrábí se z toluenu.
Další sladidla E950 a E951 ještě zvýrazňují sladivost ostatních sladidel. Údajně vhodné pro hubení krys.
E120 je skutečná lahůdka - rozemletí broučci Dactylopius Coccus. Dodávají potravinám zdravou červenou barvu. Mohou ale způsobit kožní nádor, astma, kopřivku, sennou rýmu, u dětí hyperaktivitu...
Celkem pět velmi nebezpečných éček. To je COOL.
hop - Ahááá! Děkuju. Budu se raději držet osvědčených značek. Zrovna se chystám Vincenta vypnout a udělat si bramborové placky. Přidám si do nich více česneku. V ledničce mám10 Samsona. Ještě jsem ho nepila, vyzkouším.
Máte rádi módu posledních měsíců v Česku, různá ovocná piva? Pak se nyní o nich něco dozvíte.
Hit tohoto léta - ovocná piva, tzv. radlery. Staropramen Cool Grep obsahuje celkem 13 éček, z toho 5 velmi škodlivých:
Sladidlo E952 je 40x sladší než cukr bez jakéhokoliv energetického obsahu. Vyrábí se z cyklohexylaminu, který se jinak používá na hubení hmyzu nebo proti korozi. Zvyšují účinky karcinogenů. V USA ZAKÁZÁNO!
Sladidlo E954 je dokonce až 500x sladší než běžný cukr bez energetického obsahu! Vyrábí se z toluenu.
Další sladidla E950 a E951 ještě zvýrazňují sladivost ostatních sladidel. Údajně vhodné pro hubení krys.
E120 je skutečná lahůdka - rozemletí broučci Dactylopius Coccus. Dodávají potravinám zdravou červenou barvu. Mohou ale způsobit kožní nádor, astma, kopřivku, sennou rýmu, u
Stříbrňáku, s křížkem po funuse...
... nemyslím to zle, vždyť víš... :D
Přeji pěkný den,
Víte, co je to hoax? Poplašná nepravdivá zpráva šířená internetem.
více na stránce www.hoax.cz. Tam se mǔžete dočíst další "zaručené" zprávy
Zpráva, kterou jste zde uvedl, jím je.
Pokud to byla reakce na mne, tak Vás mohu ujistit, že o webu hoax.cz vím a s jeho tvůrcem a správcem občas komnunikuji.
Navíc uvádím, že jsem pravdivost neověřoval, a pokud Vy znáte chemické složení ovocných "piv", poučte nás, prosím, budeme rádi!
A jinak, prosím, nepruďte, díky, hezký den...
Není žádný důvod k tomu,aby se do radlerů míchalo cokoliv škodlivého.Při dnešních možnostech analytiky by neprodali ani kapku.
JABRAKA
Jabraka, to jste ale asi s prominutím naivní. Podívejte se na ta složení, co v tom je... Radlery špatné nejsou, já jsem ten Staropramen jednou měl, špatný nebyl, ale lepší je mají u Gambrinusu a Zlatopramenu. Nejhorší, co jsem jen ochutnal, byl nějaký z Lídlu, nějaký Grafenwalder či co to bylo. To se nedalo pít - chutnalo to takovou zatuchlinou, bylo to strašně navoněné, prostě hnus. Tam, kdyby jste se podíval na ten Lídlácký radler, to by jste hned změnil názor, tam to musí být samý ksindl...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.