Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nový recept na knedlíky

Od: patronka* odpovědí: 15 změna:

Mám dojem, že je nás v poradně víc , kteří žijeme sami ( může se stát ) a je třeba tomu přizpůsobit i vaření.Vítám každou radu, zejména muži jsou v tomto ohledu dost vynalézaví.Jeden pán mi poradil skvělé houskové knedlíky, tak bych ráda ten předpis předala dál : 3 včerejší rohlíky na kostičky + 1 vejce+ 2 cl (malý panák) vody + 2 cl oleje = vařit 8 minut v osolené vodě.Dobře se to pamatuje - 3+1+2+2=8.Z uvedených surovin se uhnětou 4 kouličky a zavaří do vroucí vody.Podávají se rozkrojené na půlky.Sama jsem to trochu obměnila - místo oleje 50 g špeku na kostiočky a rozškvařit.Možná by šlo přidat i uzené maso a petrželka.

doplněno 13.06.10 14:59:

Mouka se nepřidává (kde by taky chlap vzal mouku?) Recept marenky na špekouny znám,ale to není SINGL.Chtěla jsem to doplnit fotkou,ale nějak se mi to nedaří.Třeba je to špatným signálem.Za těstoviny dík,ty neznám.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

malvinka*
hodnocení

1x

Patronko, jen se zeptám a mouka se nepřidává?

doplněno 13.06.10 14:07:

Taky s troškou do mlýna.

Těstoviny s tuňákem

Ná pánvi osmahnu na oleji rozkrájený česnek dle chuti na drobno, nic nezkazí paprička nebo chilli, přihodím nakrájená sherry rajčátka, bazalku sůl a restujeme chvilku a poté nakonec vmícháme konzervu tuňáka a smícháme s těstovinami, prohřejeme a dochutíme /Odcezenou konzervu/ dle počtu strávníků upravíme množství ingrediencí.

Jako příloha se osvědčily cituji,, bezvaječné rezance pšeničné,, žlutočervený obal v Tescu v oválku název Vimixa.

Nemusí se vařit jen se namočí do horké vody, takže jsou tzv. pohotovostní./ chalupa a pod./

doplněno 13.06.10 14:18:

Patronko díky za tip.

patronka*
hodnocení

Tak malvinko už mám všechny potřebné ingredience na špagety s tuňákem.Jen musím trochu improvizovat,nemají tu sherry ani jiná rajčátka(takže protlak) a bazalku jen sušenou.Taky mám jen normální bezvaječné špagety.Právě jsem na chalupě a dost vzdálena od civilizace(hlavně obchodů).Díky

malvinka*

Patonko, nevadí já jsem taky statečná a když není čerstvá bazalka nasypu sušenou, ale přitlačím. Co se týče těstovin, tak já jsem tehdy použila také co se doma našlo. Ony zmiňované těstoviny, mají výhodu jsou lisované po částech jako kostky. Nevím zda jsem srozumitelná a tak se dá připravit množství, jaké člověk zrovna potřebuje. Třeba jedna kostka na osobu.

Není zač.

Můj partner je tuším páchal také s normálními těstovinami a nebyl problém. Rychlá jídla vaří rád a hlavně rád :-P.

doplněno 15.06.10 20:33:

Patronko přeji příjemný pobyt a vstřícnější počasí. Pokud budete mít nějaký bezva nápad rádi se přiučíme. Funguje zde i vnitřní pošta. Nápadů není nikdy dost a my je oceníme.

hodnocení

1x

Děkuji za recept, vyzkouším. ;) Je to jednoduché. Když se mi nechce, ukrojím si chleba nebo kouknu do mrazáku. Protože když vařím, tak většinou tři porce. Jednu na dnes, druhou s jinou přílohou na zítra a jednu do krabičky na mražák. *tanec*Ale jsem ráda, když přijdou mladí, to pak vymýšlím dobrotky a vařím, jako bych čekala rotu hladových havířů. A pak jsem zlá, že to musím dojíst, a to já ráda, a obcházím váhu a nenávidím se, že jsem se zase nacpala*haha* Strašlivé dilema!

lidka*

Já vařím pravidelně a především v sobotu a to tak zhruba 10 porcí a minimálně dva chody. To se tedy vyřádím a vařím s láskou - protože vařím pro vnoučata - dospěláky, případně jejich partnerky a pro rodinku nejstarší vnučky - navíc 2 pravnoučátka. Něco z toho někdy zbyde, tak šup do mrazíku a nebo podle toho co vařím, tak mi zbyde i do pondělí. Takový gulášek nebo svíčková je stejně druhý nebo třetí den nejlepší. *tuc* I když svíčková většinou nezbývá. A tak přesně jak píše babkazov - někdy ve středu uvařím toho víc a zase jednu porci šoupnu do mrazáku a vyměním s tím, co mi mrazák nabídne. No a když dojdou zásoby, tak si udělám volská voka a nebo opeču jitrnici nebo jelítko. Nebo třeba stačí polévka. Když mi v sobotu zbydou brambory, nadělám bramborové knedlíky a zase šoupnu do mrazáku. A klidně si je opeču s vajíčkem a třeba s uzeninou, nebo jen se škvarkama a zelím. Jsem toho názoru, že solidně se dá zužitkovat vše - člověk se to časem naučí. *uf* Stačí trochu fantazie. A myslím, že není problém vařit pro jednoho. Když zrovna mám chuť něco uvařit a nebo upéct v týdnu a chci se podělit - pošlu mejlík na jednu stranu, SMS na druhou stranu a on mi s tím někdo z rodiny určitě pomůže. *placni*

doplněno 14.06.10 21:00:

Dík patronko za recept na knedle - určitě to vyzkouším - stejně jako špekouny od Mařenky. Ty jsem ještě fakt nevařila. Oni mají nejraději moje kynuté houskové a nebo kynuté ovocné. A největší odměna pro mne je, kdy mi Jirka řekne: "babi jak to děláš, že to máš všechno tak dobré!" *tuc*

patronka*
hodnocení

Paní lidko,promiňte ale já jsem chtěla oslovit hlavně lidi,kteří velkou rodinu NEMAJÍ .Taky jsem měla,ale osud rozhodl jinak.Zpočátku jsem se vzmohla leda na namazání chleba,ale po letech zkušeností si pravidelně vařím( i do mrazáku).Ty knedlíky mi připadají jako skvělá vychytávka,suroviny jsou po ruce a žádná práce.Mám podobných receptů víc,ale nechci tady z poradny dělat kuchařku.V neděli jsem to poslala,protože jsem je zrovna uvařila.

lidka*

Tak to se omlouvám. Ale také žiju sama a proto jsem reagovala na váš příspěvek. *klik*

malvinka*

Holky o to kdo kolik a pro koho vaří zde nejde. Jsme přece jedna rodina.*palec*

patronka*
hodnocení

:)To o té rodině mne fakt dostalo.Já jsem tu chvíli a někdy už mám taky ten pocit.Já na chalupě kolikrát nevidím člověka několik dní a povídám si sama se sebou,abych nepřišla o hlas.Ale konec smutnění,napadl mne zajímavý recept - co se zbylými těstovinami. Hodí se prakticky všechny druhy,nejlepší jsou střední nudle nebo špagety.Dají se do mísy + vejce + strouhaný sýr + sůl.Množství nevím,dělám to citem.Na rozpálený tuk placičky - na pánev 3,aby šly snadno otáčet a do zlatova opéct.K tomu třeba špenát.To je taková dobrota,že tomu dají přednost i masojídkové.Tak moje nová rodino - dobrou chuť.

marenka*

Patronko díky, to zkusím, ale protože maso být musí, tak k placičkám udělám přírodní plátek ;)... nakrájené rajčátko a obídek je jak z luxusní restaurace *ua*

Ono single, nesingle. Když jsem byla sama, tak jsem podle receptů vařila s kalkulačkou (obrazně řečeno), akorát u receptu pro 4 lidi, kde bylo uvedené jedno vajíčko, to šlo docela špatně :D Ale obdivuju vás, že jste sama a kuchtíte. Já když byla sama tak to byla hrůza. Čínské polívky, hotová mražená jídla, bagety..

A s tou rodinou, to je fakt. Člověk tady na sebe kolikrát prozradí takové věci, ze svého nitra, které ho hlodají, že si odvážím tvrdit, že kolikrát ani ta rodina o tom neví. *hi*

patronka*
hodnocení

Možná je to tím,že jsme tu v podstatě anonymní.Známe se pod přezdívkami a nevypadáme jako naše avatary.Při písemné komunikaci je dost času na vyladění odpovědi,odpadají emoce a nafackovat někomu přes net se taky nedá.Jsem moc ráda,že mne kamarád na tento server poslal.:)

Tyhle placičky jdou nejenom z těstovin, ale i ze zbylé rýže, taky moc dobré. Špenát k tomu je přesně to pravé.

marenka*
hodnocení

0x

Podobně dělám špekouny. ;) 10 rohlíků, hrst špeku, trocha cibulky-osmažit, pak přidám vejce, mléko, petrželku a trochu hrubé mouky. Udělám koule a vařím.

martin2
hodnocení

0x

Škoda špinit nádobí, kdo ho pak bude mýt, stačí ty včerejší rohlíky s tím uzeným a hořčici. Kamarád umaže jen jednu vidličku za týden. Otevře konzervu, vydlabe obsah vidličkou. V neděli jí umyje zase na příští týden. Tomu říkám vymakanost!

malvinka*

Martine a nemá ten kamarád za týden tu vidličku obrostlou mechem a kapradím?*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak upéct jelito

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]