Nejste přihlášen/a.
Už moc dlouho jsme nepekli. :D Mám ráda rebarborové buchty. A slyšela jsem, jak dobrý je reveňový karambol prozeny.cz/... a tak jsem ten recept vyzkoušela. Jo, bylo to dobré, ale nedalo mi to a zkombinovala jsem dva recepty dohromady a byla z toho naprosto špičková záležitost.
Křehký koláč: 25 polohrubé mouky, 10 cukr, půl prášku a lžičku sody (nebo celý prdop),11 máslo nebo Hera, 2 žloutky. Těsto nechat půl hodinky odpočinout a natlačit do dortové formy, zvýšit okraje.
3 velké stvoly rebarbory oloupat, nakrájet, v míse poválet v cukru. Posýpka- 10polohrubá mouka, 10 pískový cukr, 8 máslo. Oslazenou rebarboru nasypat na těsto, nepředpékala jsem jako v receptu. Posýpku na to. Už nesahat rukama, jen poklepkávat a protřepávat celou formou. Když se to promíchá rukama, má to jinou strukturu.
A do trouby. Paráda veliká se mi podařila! A nedá mi to, nepodělit se s vámi. :D
P.S. Až budu velká, koupím si foťák a budu dávat i fotky
rebarboru máme rádi, pečeme z ní koláče, ale pozor, obsahuje kyselinu šťavelovou, a ta nedělá dobře lidem s ledvinovými kameny.Více na tvojdom.sk/...
nebo přimo heslo rebarbora ve vyhledavači Vám napoví více...
doplněno 22.05.10 19:44:třeba plno receptů na rebarborovy-kolac.cz/...
nebo o pěstování chovatelka.cz/...
Tak jsem dělala letos 2x kynutý koláč z rebarbory a zdála se mi tvrdá. Nakrájela jsem ji a pak dala do kastrolu s horkou vodou a nechala přejít varem. Teď se asi kuchařky pousmály. No byla z toho taková kaše, měkké jako kompot, ale na těsto jsem to dala a navrch posypku a šup do trouby. A můžu vám říct, že to na chuti to nic nezměnilo, a alespoň to nebylo tvrdé na kousání. Ještě mám rebarboru v mrazáku, tak na jednu porci plechu, asi zkusím ten od babkazov. PT /stařenka/
babkazov, tak to byla jistě mňamka. Recept jsem si okopčila. Ale nemám tu rebarboru . Semena jsem nikde neviděla a je na ně asi už pozdě. To musím asi čekat do podzimu aby mě ji někdo na své zahradě kus odkopl, že? Ani nikoho neznám, kdo ji má...
Tak dál budu chodit na trh... karina
Rebarbora je v Kaufu a u nás v každé sámošce. Na trhu není žádná. Ona rebarbora se někdy špatně pěstuje. Mi se nepodařilo vypěstovat ji nikdy. Až když mi soused odryl kousek ze své.
Ale na to těsto normálně dávám jablka. Buď nastrouhaná, ale mám raději nakrájená na kousky a na chvilku, 2-3 minuty na suché pánvi, jen přejít jakoby varem. A spoustu ořechů nahrubo natlučených. A sníh z těch zbylých bílků, s cukrem a trochou pudinkového prášku.
malvinko, mám vyčtené, že odkopek je nejlepší udělat na podzim. A ze semen plodí tak za 2-3 roky. Je to zvláštní, připadá mě, že dřív měl na zahradě rebarboru kdekdo, a teď je jí mezi lidma pomálu. Vzpoměla jsem si pozdě a přitom místečko na zahardě by bylo ideální, polostín, spíše vlhké. A jsem z Čech. kari,
Kari, pokud jsi ze středu čech. Tak bychom pokud nenastane konec 2012:Dsvěta, ji mohli pomnožit. Já už jsem letos kardinálni řez udělala pro kamarádku na koláč.
Taťka ji na zahrádce má ráno tam jde slunce a odpoledne polostím až stín. A daří se jí skvěle. Loni nemě kdo sklízet.
Jo.Naposledy jsem ji jedl když mi bylo tak cca 12 let.To ji dávala do placek a buchet má babička,dej ji pánbuh věčnou slávu. Od té doby jsem ji nejedl. Tehdy byl koláč kulatý a na plechu jich bylo víc a buchet taky.Ne jako dneska.Každý dělá buchtu a nebo koláč,ale nikdo nedělá koláče a buchty. Dnes se udělá placka a říká se tomu koláč... Bože já už jsem starej!
Ta moje dělá rebarborovej koláš se sněhem. Huž se na něj těším, ale ještě je malá rebarbora, tak ji aspoň vytahuju vočima.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.