Nejste přihlášen/a.
Ahoj, chtěla bych se zeptat, zda někdo nemáte opravdu osvědčený recept na medovník. Nejsem moc zkušená kuchařka, takže co nepodrobnější prosím.
Budu moc ráda, pokud se k tématu přidáte! ![]()
Můj oblíbený recept na medovník. A musím říct velice chutný.
Do 3 lžic rozpuštěného medu přidej 15dkg uvařených prolisovaných brambor,
přisyp 25dkg krupičky dětské
3 lžíce mléka
1/2sáčku prášku do pečiva
5dkg mletých vlašských ořechů
1 vejce
12 dkg moučkového cukru to vše zpracujeme v těsto upečeme na vymaštěném a vysypaném plechu. Plníme máslovým krémem s umletými vlašskými ořechy.
Peču to ze dvou dávek . Ze dvou dávek budete mít 2 placky, můžete každou překrojit /tzn. že byste měla 4 placky/ a promazat krémem. Nebo nechat/to já nechávám / jenom 2 placky a promažu je krémem a i povrchu a sypu mletými ořechy. Jistě Vám napíše někdo pravý medovník , ale nám tento chutná.
Já mám nejraději recept s kondenzovaným mlékem. Medovník podle něj pečou všichni moji známí a to k naprosté spokojenosti.
viz. Recept na medovník
![]()
Pozor. Při vaření kondenzovaného mléka. Nesmí se vařit. Musí se udržovat těsně pod bodem varu, tzn. nesmí bublat. Mě se navíc osvědčilo ho obracet cca jednou za hodinu. Vždy dnem nahoru a po hodině zase zpět.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.