Nejste přihlášen/a.
Ahoj, chtěla bych se zeptat, zda někdo nemáte opravdu osvědčený recept na medovník. Nejsem moc zkušená kuchařka, takže co nepodrobnější prosím.
Budu moc ráda, pokud se k tématu přidáte!
Můj oblíbený recept na medovník. A musím říct velice chutný.
Do 3 lžic rozpuštěného medu přidej 15dkg uvařených prolisovaných brambor,
přisyp 25dkg krupičky dětské
3 lžíce mléka
1/2sáčku prášku do pečiva
5dkg mletých vlašských ořechů
1 vejce
12 dkg moučkového cukru to vše zpracujeme v těsto upečeme na vymaštěném a vysypaném plechu. Plníme máslovým krémem s umletými vlašskými ořechy.
Peču to ze dvou dávek . Ze dvou dávek budete mít 2 placky, můžete každou překrojit /tzn. že byste měla 4 placky/ a promazat krémem. Nebo nechat/to já nechávám / jenom 2 placky a promažu je krémem a i povrchu a sypu mletými ořechy. Jistě Vám napíše někdo pravý medovník , ale nám tento chutná.
Já mám nejraději recept s kondenzovaným mlékem. Medovník podle něj pečou všichni moji známí a to k naprosté spokojenosti.
viz. Recept na medovník
Pozor. Při vaření kondenzovaného mléka. Nesmí se vařit. Musí se udržovat těsně pod bodem varu, tzn. nesmí bublat. Mě se navíc osvědčilo ho obracet cca jednou za hodinu. Vždy dnem nahoru a po hodině zase zpět.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.