Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Recept na ovocný dort?

Od: luckapucka* odpovědí: 12 změna:

přeji krásné napůl slunečné ráno(dopoledne)*slunce* chci se zeptat dcera bude mít jeden rok tak mě zajímá z jakých přísad se dorty dělají nebo jestli máte nějaký recept na ovocný dort ,který jste své ratolesti udělaly a víte že moooc chutná(popř vložet foto také mi dost jde o vzhled ) . děkuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Toto se nám osvědčilo, několikrát jsme s úspěchem servírovali návštěvám s dětmi...
Ovocný dort-rychlý a jednoduchý
Balíček piškotů, 8 středních jablíček, 2 x puding vanilkový, 3 lžíce cukru-nebo dle sladkosti a chuti ovoce, 1 L vody.
Oloupeme jablíčka,nakrájíme na kousky-plátky a povaříme v 3/4 L vody ,přidáme cukr. Vaříme do změknutí. Puding rozmícháme ve zbytku vody a vlejeme k jablíčkům a ještě chvilku povaříme do zhoustnutí-je to hned. Mezitím si připravte mísu z varného skla, vypláchněte studenou vodou,pokládejte dno piškoty-1.vrstva,zalít dílem ovoc.hmoty, poklást 2.vrstvu piškot a znova ov.hmota, dáme 3.vrstvu piškotů a končíme ovoc.hmotou. Dáme vychladnout. Nejlépe přes noc. No a pak vyklopit, nakrájet, třeba i dozdobit a je to mňamka. Toto je základní recept, záleží na přidaném ovoci nebo pudingu. Na obrázku jsem přidala mražené jahody. Možno dělat i do kompotových misek a vyjíst lžičkou nebo vyklopit na talířek jako bábovičku.
Zdroj: mimibazar.cz/...

Recept na ovocný dort?

hodnocení

0x

U nás pro děti děláme "dort" takto. Piškotový korpus(když je hodně vypouklý, seříznout) ponechat v rozevírací formě a navrstvit - Vyšlehaná šlehačka se ztužovačem a půlkou vanilkového cukru, smíchaná s kelímkem zakysané smetany, spoustou ovoce do vzoru podle barev a to celé zalité želatinou. Dá se ještě pytlíkem s tvořítkem dodělat ozdobné pucky, ale ovoce pod želatinou je dostatečně krásné.*placni*Krásné, snadné, lehoučké, osvěžující.*srdce*Maličké přeji hodně zdraví, spokojenosti a ať roste do krásy.

lidus*
hodnocení

0x

k prvním narozeninám to chce něco extra-mám výbornou zkušenost s dorty pro děti-zvířátka, sněhurka, auto a td.. pro manžela k 50ti nám kulatý dort s marcipánovou zbraní,pro kamaráda koňská hlava. Na netu si najdu různé předlohy a pak si vyberu a vytisknu, zajdu do nejbližším cukrárny a nechám upéct- cena za velký dort cca. 500-1000kč podle toho jaký a jak je pracný.

doplněno 04.05.10 11:06:

zadejte do vyhledavače DORTY PRO DĚTI a pak už jen vybíráte. Nejjednodušší dort jaký dělám je -vyložit dortovou formu piškoty, pokapat rumem navrstvit tvaroh ušlehaný se zakysanou smetanou a želatinou, zas piškoty a tvaroh...poslední vrstva je tvaroh-pokladu ovocem-jahody, maliny, kiwi, banán co mě zrovna napadne a zaleju želatinou, v chladničce 1-2h tuhnout.

kytka*

Luci tento vypadá lákavě já bych ho udělala , myslím,že ty různě s těmi polevami a čimčarádami nejsou ani k jídlu. Ale to záleží na tobě .Já bych na něj posadila panenku postříkala šlehačkou jako šaty a myslím ,že by se to malé líbilo a mohla by to i jíst .Ale to jen a jen záleží na tobě.Dobře vyber!*slunce*

recepty.centrum.cz/...

knopka*
hodnocení

0x

mimibazar.cz/... tady je hoooodně inspirací od maminek..Jinak já dělala klasiku nepečený z dětských piškotů s krémem z pomazánkového másla.Mnááááám!

luckapucka*
hodnocení

Mňam všechny receptíky jsou lákavé a ten pečený jahodový vypadá moc dobře akorát mě tam trochu děsí 1l rumu *sok* Holce bude teprv rok *smich* já vím že celý dort nesní ale přece alkhohol je alkohol *nevi*

kytka*

to je určitě překlep dala bych 1dcl rumu

doplněno 04.05.10 13:25:

nebo jen tresť na vůni

durancea*
hodnocení

0x
U nás k prvním narozkám byly vždy 2 dorty - jeden od babičky pro normální strávníky, druhý jsem dělala já (dlouho jsem si hlídala, co děti jedí): tvarohový odlehčený, na ozdobu jsem koupila ale obyč. cukrové a mandlové ozdobičky na dorty (v obchoďácích), lepší je určitě ovoce... vkládám recept, ale možno obměny, třeba kys. smetana apod.
Dort k 1.narozkám: z jablek, pudinku, piškoty. bílý jogurt na ozdobu.Nepečená rychlovka, jablka se rozvaří po případě dosladí, trošku skořice, v malém množství rozmíchat 1 pudink přidat k jablkům a povařit 5 minut.Pak dát do dortové formy piškoty, vrstvu jablečné kaše a střídat vrstvy.Ozdobit našlehaným jogurtem.

durancea*
hodnocení

0x

... navíc to bylo v zimě (před pár lety a malé město), takže ovoce teď je fakt lepší

doplněno 04.05.10 14:39:

Jej, teď píšu "tvarohový" a přitom v tom receptu tvaroh není - toto je pův. recept, držela jsem se ho u té první dcery (tvaroh až cca v roce věku), u té druhé jsem to tak vážně nebrala a asi míchala tvaroh a kys. smetanu, přinejmenším na ozdobu ano.

Recept na ovocný dort? #2

pppll
hodnocení

0x

My dort objednali - je to významná událost.

misska
hodnocení

0x

Dobré jsou od dr.Oetker sáčky Želé - dám do misek nebo skleniček jahody, uvařím želéa zaliju - je to dobré pohoštění třeba pro děti nebo koledníky (tak to Oetker prezentoval jako nápad). Lehké, chutné.

knopka*
hodnocení

0x

Mně teda NIKDY kupované ani objednané nechutnaly *nevi* proto dělám sama svoje :).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]