Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu.
Mám několik skleniček hub v kyselém nálevu- a je to pěkně hnusné. Do jakého jídla se dají tyto houby dát aby nebyly kyselé?
Zkoušel jsem rizito a guláš a houby chutnaly jako zkažené ( nakyslé, zkažené opravdu nejsou)
Ondrasek
Je vhodné vyklopit houby na cedník a propláchnout je proudem vody a pak je můžete použít do čehokoliv. Taková kulajda s houbami je výborná.
zkoušel jsem nepomohlo... prostě je to v těch houbách.
Je pravda že asi jedině udělat nějaké kyselé jídlo jako je ta kulajda
Také se dá uvařit houbová omáčka se smetanou,aspoň ji nemusíme kyselit. K tomu bramborové knedlíky a to je bašta. Pokud jsou opravdu nechutné ,tak je bez milosti vyhoďte, přeci je nebudete s odporem jíst. To ne-vždyť si za chvíli nasbíráte nové. Možná jste udělal moc kyselý nálev a v houbách se to ještě rozleželo.
Já houby nakládám často,ale asi je to ve výběru těch hub.Ne každá se do kyselého nálevu hodí.Ale hříbky,lišky,pravé ryzce a mlynářky jsou v kyselém vynikající.Dokonce ani s žampiony jsem nikdy neměl problémy.Takže pokud je chyba v nesnesitelné chuti,udělal jsi hrubou chybu a to vyklopení je na místě,ale do WC.
JABRAKA
Možná jsem natvrdlej ... Pokud mám houby v kyselém nálevu, tak nemůžu očekávat, že se mi v hubě změní ve višně v čokoládě. Já osobně takto nakládané houby taky nemusím, je to pro mě taky pěkně hnusné. Ale znám lidi, co si na nich vyloženě pošmáknou a extra na tom kyselém slizu. Mou jedinou radou by mohlo být toto řešení : Vzít těch několik skleniček do hospůdky nebo na nějakou pijatyku a tam už se někdo najde, kdo tento vklad na plac ocení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.