Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nakládáte okurky a jinou zeleninu

Od: jarm® odpovědí: 22 změna:

Zdravím všechny. Všechny ty repectíky (co jste vařili dnes k obědu) byly na velkou kuchařku. Hodně se tam objevovaly okurky jako obloha. Podělte se o recepty jak nakládáte okurky (jak je i zavařujete) a jinou zeleninu. Teď budeme sázet a za pár měsíců sklízet. Přes léto není toho času na poradnu, tak si trochu nadběhneme. Všem hezký jarní den.*slunce*i když zrovna někde prší.

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

30.03.10 16:17
hodnocení

0x

Krásně

Jak nakládáte okurky a jinou zeleninu

Já ne, já jen koukám:D

Jak nakládáte okurky a jinou zeleninu #2

. . . se závistí

se závistí velikou

Jak nakládáte okurky a jinou zeleninu #3
kytka*

babkazov to je výstavní máš 1 cenu*palec*

hodnocení

Tedy, tady je vidět úcta k vytvořené mňamce. To tak tedy hezké nemám. Odletí mi to od rukou a rovnou do špajzu. Měla bych se zamyslet. Tedy nechci pochlebovat, ale je to dílko,které bych hned ochutnala.

Ne, ne! To já ne! Já jsem jen našla obrázky. Nejsem šílená, život je o něčem jiném než skládat kostelíčky z paprik do zelí *haha*

hodnocení

To bude asi z jižní Moravy. Nebo z nějaké chalupy kde se zachovávajíc tradice našich předků.

kytka*
hodnocení

0x

Tak holt budu první, nikdo se nehrne

Domácí sladkokyselý lák- tento poměr je na 7l sklenic

11/2l vody

1/2l octa 8%

6dkg soli

30tablet sacharinu

5kuliček nového koření

5kuliček pepře

1lžička hořčič. semínek

1bobkový list

cibule, mrkev, křen, kopr dle chuti.

Pak ráda zavařuji do Pikanty /hotové koupené kořenící směsi/na zavařování.

NÁLEV NA ZELENINU/okurky i houby/

4l vody

1l octa8%

56 cukerínů

30dkg pískového cukru

15dkg soli

10celých pepřů

7nových koření

1bobkový list.

lidus*
hodnocení

0x

3 3/4 l voda, 1 1/4 l ocet, 15dkg sůl, 70ks. sacharin, 20 kuliček nové koření, 10ks. hřebíček, 4ks. bobkopvý list, 10 kuliček celý pepř, 3ks. feferonů,2polévkové lžíce Deko-povařit. Do sklenic na proložení, křen, kopr, cibule, mrkev (co kdo chce)-nakládám tak okurky, zelí s červenou řepou v poměru 2:1.

Dělám podobný nálev jako Vy, a obzvláštňuji tím, že do některé slenice dám list černého rybízu, nebo feferonku. Nedávám hřebíček a místo sacharinu cukr.Zaváříme tak i malé kukuřičky, ale ta práce s tím loupáním šustí...

hodnocení

Já si také vařím svůj nálev skoro stejný jako vy. Nedávám feferony, já je moc nemusím. A ještě jaké kombinace zeleniny děláte?

kytka*

Výborné jsou papriky plněné zelím a naložené .

Papriky, cibule, okurky/vetší krouhám/, cukety.udělám z toho čalamádu

Houby, cibule, paprika.

jabraka*
hodnocení

0x

Milé dámy,je to moc krásné,co tu předvádíte,já,jako realista vždy čekám,až jsou akce v hypermarketech a ty okurky, papriky,cibulky i jinou zeleninu koupím hotové za ceny,za které bych koupil tu zeleninu.Zrovna ale zase obráceně,nakoupil jsem červenou řepu,které se u nás sní velké množství a koupil jsem ji za 1.20 /kg.No a už mám zase 7 sklenic.

JABRAKA

hodnocení

Houby: tento recept jsem získala od známé. Možná se vám to bude zdát divné udit houby. Kdo neochutná, neuvěří, že je to jak uzené maso. Já sama jsem jen chutnala, protože udírnu nemám. Hodí se jako příloha, dá se dát na pizzu, jednohubky.

Recept: Očištěné houby malé nebo půlené dáme do vody se solí. Necháme 2 hodinky. Vyjmeme, necháme okapat . Dáme na síto do vyhřáté udírny na 4 hodiny, aby byly jak křížalky.

Naplníme sklenice, přidáme celý pepř, česnek, nové koření, jalovčinku a trochu oleje. Sterilujeme 1 hodinu při 100 stupních.

Vím, že je to zdlouhavé a pracné, ovšem výsledek stojí za to. Někdy je tolik hub, že nevíme co s nimi. Spotřebujeme sami nebo dáme jako dárek tomu, koho chceme chutí překvapit. Tak ať už rostou!

arakain77*
hodnocení

0x

A nemáte někdo recept na okurky,které se nemusí zavařovat?Veškeré ingredience se šouply do kameniny nebo co bylo po ruce.Kdysi jsem je dělal.Byly skvělé,jenže jsem ho někde tak schoval,že už není k nalezení.A od oka už to není ono.

hodnocení

Myslím, že to jsou kvašáky, které ale dlouho nevydrží. Nejsem si ale jista.

arakain77*

Nejsou to kvašáky.Recept už mám a jak budu mít chvilku,tak vám to tu vystavím ...jsou to klasické sladko-kyselé okurky.

kytka*

tak tady je jeden recept na KVAŠÁKY dnes jsem koupila receptář, tak to opisuji.Třeba někdo vyzkouší.

Na 10kg okurek 2 natě kopru dlouhé cca 40cm, 10révových listů, 10višňových listů, nálev 1l vody 40g soli a 10g cukru. Okurky propícháme vidličkou na dno kameninové nádoby dáme polovinu listů révových a višňových na to naskládáme okurky a položíme kopr a navrch opět listy a zalijeme lákem necháme 5-8 dnů kvasit.

arakain77*
hodnocení

0x

STUDENÉ KLÁŠTERNÍ TAJEMSTVÍ.

1,25 L VODY

1,25 L OCTA

13 DEKA SOLI

20DEKA CUKRU

50 KS SACHARINU

30 KULIČEK PEPŘE

30 KULIČEK N.KOŘENÍ

KÁVOVÁ LŽIČKA SALICYLU NEBO KYSELINY BENZOOVÉ

LÁK SVAŘÍME A NECHÁME VYCHLADNOUT.

Do každé 5,l láhve dáme čtvt kg cibule,čtvrt kg zeleniny(mrkev,petržel, celer)10dkg křenu,10dkg hořčičného semínka,kousek kopru a jeden vinný list.Postupně dáváme okurky a prokládáme zeleninou.Nesterilujeme.Pouze ovážeme celofánem a uložíme do tmy a chladu.Vydrží celý rok.

blanka*
hodnocení

0x

Dobrý den.Já zavařuji okurky v mikrovlnce.Naplněné sklenice se šroubovacím víčkem dám na 4 minutky do mikovlnky( mám tu úplně jednoduchou) - na ten největší stupeň.Jedna sklenička 4 minuty, každá další o 4 minutky víc. Takže 4 skleničky x 4 minuty´= 16 minutek. Vyndám, otočím dnem vzůru a hotovo.Když je konec sezony a končí úroda, naplním skleničku od majonézy a udělám si třeba jen jednu.Také 4 minuty. Je to fajn a rychlé...dělám tak i různé naložené zeleninky, kromě hub.Ty se tak dělat nedají.

Přeji hezký den

kytka*

To jste mě dostala, já bych se bála to dát do mikrovlnky. No vida a jde to .Jste šikulka*palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]