Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Recept na netradiční guláš

Od: babkazov® odpovědí: 6 změna:

Dostala jsem včera půl kila parádní hovězí kližky. Už je nakrájené na středně veljké kostky. *nevi*Poraďte mi, prosím, nějaký fajn recept. Na klasický guláš nemám vůbec chuť.*hi*

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kytka*
hodnocení

3x

babkazov a co to udělat na česneku k tomu špenát a bramborový knedlíček? Nebo na zázvoru s bramborem.

doplněno 19.03.10 17:03:

i když gulášek z kližky -můj manžel dělá bezkonkurenční ,ale z 1/2 kg ,to nemá cenu. To chce aspoň 2kg, protože uleženej je lepší 2-3 den nejlepší.Pěkně s feferonkou mňam :-Pa s chlebíkem

lidka*
hodnocení

2x

Kolegyně, když ne kližkový vynikající gulášek, tak bych zkusila "Hovězí na zázvoru"- to miluju. Kostky bych nešpikovala :D, i když by to možná také šlo, ale opekla slaninu, na tom orestovala okořeněné maso, vyndala a dala obdělat cibuli (dávám hodně), dva tři stroužky česneku a dusila do krásné šťávy. K tomu bramborový knedlík a třeba i špenát. Pozor - zázvor je hodně aromatický. :) No a jinak si na těchto stránkách určitě něco podle chuti vyberete. Ani na žampionech, které jistě máte v mrazáku - tak by to nebylo marné. :-P I barevná paprika by se k tomu snesla. Hlavně kvůli vzhledu.

prima-recepty.cz/...

doplněno 19.03.10 17:00:

Tak to jsme se s kytičkou pěkně shodly *placni*

malvinka*
hodnocení

2x

Osobuco

250 g hub na plátky, kližka, 2 lžíce hrubé mouky smícháme se lžičkou soli a troškou pepře, 50 g másla 3 lžíce olovový oleje, 1 velká na kolečka pokrájená mrkev, řapíkatý celer, 200 ml vína, rajský protlak, masox.

Na másle a na oleji osmahneme okořeněné maso, vyjmeme do oleje vložíme houby, zeleninu zlehka opečeme 5 min,pak zvýšíme teplotu a nalijeme víno zprudka povaříme 2 min. stáhneme pánev z ohně do pánve vložíme rajký protlak a maso tak aby se nepřekřekrývalo. Dusíme mírně cca 2 ho´dky v polovině doby obrátit, vývar zhoustne je možno sundat poklici.

hodnocení

Já jsem věděla, že se stačí jen zeptat ;) Děkuji, bezva nápad s tím špenátem a bramborovým knedlíkem. Musím ještě koupit čerstvý česnek, ten co mám doma je jakýsi vypšklý. *sok*Nejde mi udržet česnek alepoň chvíli. Už jsem to zkoušela ve špajzu, v kuchyni, v ledniče-v krabičce, ve sklenici, na mražáku, v oleji. Oloupaný i ne, se stopkou i bez, v palici i stroužkách. Ani moravský paličák, ani čínský bělák. Koupím paličku číňana a bude*placni*

kytka*

Já koupím vždy nejvíce 2 palice, a během týdne znovu. Nikdy nekupuji do zásoby.Tak si pěkně pochutnejte:-P

hodnocení

Drahé kolegyně, milá děvčata. :)Děkuji vám za dobrý typ. Udělala jsem masínko na špeku, cibuli a česneku. Maso se jen rozplývalo, šťávička byla skvělá! *uspech*A špenát a bramborové knedlíčky. Byl to dobrý nápad, dílo se podařilo. Knedlíčky-kopytka se až vznášely, jak se povedly lehoučké, špenátek byl bezva. *ua*Malvinko, toto je neobvyklý recept. Ze zvědavosti ho udělám v nejbližší době. *placni* Děkuji vám

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]