Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak udělat dobrou čínu?

Od: papene* odpovědí: 11 změna:

;) Rádcové prosím poraďte.Může být i ostřejší.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Já si nakládám maso večer. Buď z kuřec. prsíček, nebo vepř. kýty nakrájím nudličky, přidám lžičku gril. koření, půl lžičky pálivé směsi ve skleničce - Hariso, půl lžičky kari, sůl, pepř, pórek na kousky, cibuli,poliju olejem a promíchám. Druhý den na pánvi zprudka osmažím, podliji černým pivem, a chvíli dusím do měkka. Může se dát i do trouby, když toho je víc..Vedle na pánvi orestuji papriky na nudličky, kukuřici a před koncem přidám propláchnutou konzervu červených fazolek, ty už jen prohřeju. Smíchám s masem a zahustím lžičkou solamylu ve vodě, nebo hotovou jíškou...my nemáme rádi směs na sucho, u tohoto je dost omáčky, k tomu rýži, nudle, brambory, nebo stačí jen chleba...Oříšky nebo mandle v tom nemáme rádi, ale kdo chce může dát, nic tím nezkazí...Dobrou chuť!*pivo*

barbakan*
hodnocení

0x

Zkus tento odkaz: toprecepty.cz/...

mil®
hodnocení

0x

Nejsem kuchař, ale mám rád v té pseudočíně hodně worchestru, sojové omáčky, solamylu, pórku nebo čínského zelí, čínských hub, oříšků nebo madlí a více druhů mas.

a zkusil jste špetičku skořice? Moc dobrý...

knopka*
hodnocení

0x

mimibazar.cz/... Sjed kolečkem dolů je tam toho víc.vím jen že zeleninu osmažit zvlášt na silném ohni narychlo,nesmí být rozblemcaná.Dřív jsem dělala vše dohromady a zelenina se pak uplně ztratila jak se rozvařila *smich* ,tohle mi poradil kamarád.

hodnocení

0x

já "čínu" dělám občas taky, nemám žádný recept podle kuchařky, zkrátka na olivovém oleji zesklovatím alespoň 2 na kolečka nakrájené cibule, na to na nudličky nakrájené maso, ať už vepřové, kuřecí, krůtí nebo mix, posolím, přidám kari,trochu zázvoru, kdo má rád ostřejší jídla, tak může být i nějaké pálivější koření,např. pálivou papriku, pro barvu možno ještě kurkumu, maso osmahnu, poté zaliji worčestrovou omáčkou a trochou magi. Na vedlejší pánvi si zvlášť na rychlo připravím zeleninu, může být i zmražená čínská směs, přidám pak k masu a nakonec vše spojím s trochou solamylu rozmíchaným ve vodě a nechám dojít. Podávám jak jinak než s rýží.

binka*

Já si připravuji čínu den dopředu. Většinou dělám z kuřecího, protože zbytek rodiny se nad prasátkovým masem ušklíbá ...*bzum*

Maso na nudličky,sůl, zázvor, trochu koření "Čína" od Avokáda,bílek - to aby masíčko pěkně "klouzalo" ,sojovka ,,škrob na maso. Nechám uležet do druhéhé dne.

Potom zprudka orestuji, až maso zbělá, vyndám ho a orestuji na té samé pánvi zeleninu. Nejčastěji Thaiskou id Findus. Vrátím zpět maso, podle potřeby ještě dochutím sojovkou, přidám - pokud mám - naťovou cibuli a hotovo. Žádnou zálivku ze škrobu,vína nebo sojovky k tomu nedělám. Prostě je to "čína" počesku.

K tomu rýži, rýžové nudle,děti a manžel hranolky.

kytka*

U nás se dělá podobně, jen přilévám rýžové víno. Dává tomu chuť , kterou máme rádi. Výborná je i z krůtího masa. Jinak děláme i rychlovku nudličky bez naložení ,naši českou čínu.

Na rozpáleném tuku opeču zprudka na nudličky nákrájené maso, aby se rychle zatáhlo, je za chvilku měkké, vyjmu ho na misku, přidám do pánve nakrájenou zeleninu, cibuli na osminky a česnek,také nakrájen.,/nepoužívám mraženou/ orestuji, přidám rýžové víno ,/když ho mám/,když ne trochu piva, a vrátím maso.Dochutím ,solí, tabascem,nebo chilli tekutou omáčkou. Já mám ráda ještě na talíři si to napálit drcenými chilli papričkami. K tomu rýži. Variant je hodně, někdy dám houby, hlívu, mandličky, prostě co je doma .Kombinací je bezpočtu.

repak*
hodnocení

0x

Kdysi jsem na webu našel rady od dvou kuchařů, kteří v Číně byli. Kde našel už nevím. Texty by tu asi zabraly dost místa. Mailem je mohu poslat někomu, kdo je někam "vyvěsí" (lide.cz?. facebook?), já nemám kam. Mailovou adresu možno i do VP.

Vařil jsem podle těch zásad víckrát a nikdy mě s tím nevyhodili.

katanablade*

dobrý den, měl bych zájem o recepty, o kterých píšete ve vašem článku, které bych mohl vložit na sociální sít pro případné zájemce, ale v prvé řadě bych rád tyto recepty vyzkoušel a rozšířil tím svou sbírku. můj mail katanablade@seznam.cz. předem děkuji.

jolokiacz*
hodnocení

0x

Pokud chcete opravdu ostrou chuť vyberte si z nabídky na jolokia.cz/... , buď přímo omáčku nebo sušené papričky chipotle a naga jolokia. Ale doporučuji všeho s mírou ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]