Nejste přihlášen/a.
Tak milovníci řízečků, řízků, hoďte ten svůj recept.Protože udělat dobrý řízeček, to není jen tak.
Tak pro Kytku.
Horní stehno z krůty vykostit,napříč přes kůži nakrájíš,NEKLEPAT!lehce potřeš česnekem,osolíš,opepříš,můžeš i malinko gril.koření-tohle ale nemusí.Obalíš v hl.mouce,rozšlehaném vejci BEZ STROUHANKY a prudce opečeš.Pak spapáš...dobrou chuť.Můžeš samozřejmě i jiné zvířátko.Tohle je podle mne nejlepší.
Nejlepší řízky jsou z krkovičky šťavnaté, měkoučké. Krkovička jemně prorostlá, naložit na den do bílého jogurtu a potom trojobal a na panvici.
doplněno 08.03.10 18:55:...a zapomněl jsem dodat, usmažené řízky ukládat do mísy nebo hrnce, prokládat platečký másla a nechat chvíli proležet přikryté, v teple...
Řízky NARUBY - naklepat, posypat grilovacím kořením, příp. ještě víc osolit, obalit ve strouhance - pěkně na to připlácnout...Pak obalit v rozšlehaném vajíčku a smažit, rychle z obou stran...Naskládáme do misky a proložíme plátky angl.slaniny, dáme do trouby dopéci zakryté pokličkou, tak půl hodinky...vynikající změna řízků.
Nikoho nepřekvapí, že já dělám řízky zásadně jen posypané grilovacím kořením a hozené na pánev do oleje , ale když mám chuť na něco extra dobrého, jenom to maso osolím solí, fakt - dost poctivě, udělá se taková krustička, je to vynikající. No a maso kupuju, jaké zrovna je - nejčastěji kuřecí, ale taky vepř. kýtu bez kosti. Popř u pultíku řeknu: "Dejte mi prosím něco, co se dá hodit na pánev a je to hotovo."
, to mám vždycky dobrý pocit, že jsem prodavače apsoň v té nudě pobavila :D Teď nedávno jsem ale našla hrozně zajímavý recept na marinované maso - to sem sice nepatří, ale stejně to sem dám. Marináda: šťáva z půlky grepu, do toho trocha šťávy z citronu (ideálně čerstvého), 2 čajové lžičky sojové omáčky. Nesolit. Kuřecí tenké plátky nebo kostky namočit, stačí na půl hodiny, pak osmahnout na pánvi - tady jsem dělala nadvakrát, aby to bylo fakt osmaženo, musela jsem slít trochu marinády/šťávy, co pustilo maso, mimo pánev, pořád se to spíš dusilo - a nazávěr jsem to nalila zpět. K tomu listy zeleného salátu a na závěr posypat fenyklem a sezamovým semínkem. Vypadá to strašně dietně a bez chuti, ale je to moc dobré! My tedy ale na talíři ještě solili.
A řízečky z mletého bůčku. Ani nepoznáte,že to byl bůček. Umlít bok v misce zalít mlékem a pěkně propracovat a nechat do druhého dne v lednici. Druhý den osolíme opepříme a obalujeme v trojobalu a smažíme. K tomu hedvábnou kašičku a okurku ,mňam
Toto za komančů dělávala moje mamka, když se k masu musel koupit bůček! (Je to vůbec pravda?) Bůček namlela, ochutila solí, česnekem, pepřem a majoránkou a zalila mlíkem. Zpracovala a natlačila do misky. Druhý den buď nakrájela, obalila ve strouhance a usmažila nebo vyklopila na železňáček a upekla.. Byl to takový jako fajnový lunch.
babko, byla to pravda. Vázaný prodej se tomu říká moderně.
Třeba banány a k tomu kubánské pomeranče. (ale to nebylo tak časté) a další...
Při trojobalu na jakékoliv řízky používám místo mouky Gustin-kukuřičný škrob. Udělám jemné těstíčko ze škrobu a vajec obalím řízek a pak obalím ve strouhance, nenasákne tukem a je křupavoučký i za studena.Nejraděj máme řízečky z vepřové panenky.
:DNež jsem doběhla pro foťák, tak někdo kus ukousl.Nikdo se nepřiznal.Jako vždy u nás, stalo se to samo.
Ovšem to není průšvih, protože je alespoň vidět krásné růžové masíčko! To víš, že to nikdo neukousnul , to asi jenom odpadlo! :D
Řízky pro chudé /třeba budou chutnat i těm majetnějším/:
Z libového bůčku nakrájíme plátky, naklepeme, obalíme v trojobalu a smažíme na oleji, jako ostatní řízky. Příloha brambory + zelenina dle chuti.
Tak dobrou chuť přeje PT /stařenka/
Jedlé jsou řízky i z uzeného masa(plátek uzené krkovice obalený v trojobalu) a taková bedla to Vám nic neříká... Červená řepa nebo cuketa obalená a osmažená. Nejen masenkem se nacpávat, pořád... Milan asi teď plíve síru...hi.
skoro jste to trefil, milý Stafane. Už Pu - řízek z bůčku.
K předvečeři jsem si ohřál makarelu a ted se vrátila manželka ze cvičení a bude...
Picata Milanese - Teleci (v nejlepsim pripade), nebo veprove, naklepat, pres noc nechat v jednoduche marinade(barevny pepr, olej), druhy den okapat, prohodit moukou a rychle svenknout ve vejci s nastrouhanym parmazanem (muze byt i grana padano, nebo jakykoliv intenzivni syr) to testicko by melo byt tekute tak akorat, spis trochu vic.Rychle na panev, asi minutu z jedne strany a 2-3 minuty z druhe. Musi to byt pekne do zlatohneda.Priloha spagety a rajcatovo-bazalkova omajda Mlask!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.