Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu na rychlou a jednoduchou omáčku, která se dá servírovat k rýži. Děkuji
Opečte si kuřecí prsíčka, jak máte ráda. Pak na tom výpeku osmahněte rychle cibulku, zaprašte moukou - hl., a zalijte studenou vodou, přidejte ml. pepř, drcený kmín a kostku masoxu, přiveďte k varu a deset minut povařte - míchejte...Před koncem varu přidejte lžíci másla a můžete i tak lžíci smetany, ale nemusí být. Podle chuti dosolte, můžete i trošku sojovky. pak nalijte na ta prsíčka, k tomu rýži a můžete servírovat. Když budete chtít znojemskou, orestujte si na másle kyselé okurky na kostičky a pak je dejte okulit do té omáčky, a máte úplně jinou chuť. Pak je dobrá rýže i ke kuřeti na paprice.
Podle kolik chcete omáčky, já to dělám od oka, ale pokusím se...na 1 menší cibuli, tak rovnou lžící mouky, tak 2- 3 deci vody, nejdřív dejte míň, přiveďte k varu a podle hustoty, kdyžtak přidáte vodu, je důležité dobře rozmíchat, aby se neudělaly žmolky...můžete pak na konci přecedit, kdyby Vám vadily kousky cibule, já tedy necedím...Teď mě ještě napadlo, když začínáte s vařením, zkusit místo mouky hotovou jíšku od Knorra, já ji moc nepoužívám, ale na ní je návod, a zahušťuje dobře.
Já bych ale s tou hotovou jíškou od Knorru hodně šetřila. Radši v hrnečku rozmíchat mouku s vodou a pořádně pak provařit. Ta Knorrovka totiž dost divně lepí na patro a chuť to spíše kazí...
Když na cibulce osmažíte "něco" dá to omáčce chuť a vůni. Např. slanina, žampiony, houby, výpek z masa, křen, špenát, kyselý okurek, mandle, buráky, kořenová zelenina na kostičky. To je začátek. Pak zalít trochou vývaru nebo vodou a kostku vývaru a zahustit buď jíškou nebo moukou v troše vody nebo sýrem. A nějaké koření, které se k tomu "něčemu" hodí a hrstička zeleného z petržele nebo celeru. A snad strouhnout na sýrovém struhadle česneček. Fantazii se meze nekladou.
Jj, babka z Ostravy se nejen nezapře, ale ona i umí! Stejně jako kytička a další kolegyně.
To se nám to potom vaří a peče, že?
Zrovna včera jsem se dozvěděla, jak mě vnuk a jeho přítelkyně chválili před kamarády v hospůdce. A nakonec konstatovali, že skoro všechny babičky vaří dobře - to je potom ta největší pochvala. To se nám to dneska chválí, když nám k tomu svítí sluníčko!
A nesmím zapomenou na dědečky! Měli jsme takového šikovného - na jeho dobroty už bohužel jenom vzpomínáme.
Já mám službu pořád. Dneska jsem pekla kuřecí stehenní řízečky,měla jsem je od včerejška naložené ,takže jsem je jen šoupla do trouby a bylo. A dokonce zbylo i na večer!
binko to samé je u nás.Také mám službu stále.
Já dělala kuře na mrkvi s bramborem.
rýže došla.
Např. ke kuřecím prsíčkám.V naší oblíbené restauraci mají výbornou omáčku k říži ke kuřecímu steaku,ale kuchař nám jeho tajemství asi neprozradí
Můžete uvařit rychlou omáčku k rýži, s drůbežími játry.Na omastku osmažíme na drobno nakrájenou cibuli, zaprášíme paprikou,přidáme opraná nakrájená drůbeží játra, přidáme drcený kmín, opečeme , zaprášíme polohrubou moukou,zalijeme vodou a důsíme, měkká jsou během 5-10 min. Mícháme, aby se nepřipálilo. Osolíme nakonec, můžeme opepřit. Prostě dochutíme podle sebe. Je to rychlé a k rýži moc dobré. Jinak můžete udělat falešnou čínu .
Na tuku ,opečte nakrájené kuřecí či krůtí maso na nudličky , přidejte nakrájenou na proužky cibuli, papriku, porek/zeleninu, podle toho co máme doma, nakrájíme na drobno česnek, /přidáme do pánve k masu, zalijeme pivem ,nebo červeným vínem, maso je brzy měkké, dochutíme solí, sojovkou.Je to rychlé a k rýři chutné. Navíc si zvolíte zeleninu, ktero máte zrovna doma. Může to být cuketa , pro změnu červená cibule, žampiony, kapie, sušená rajčata, prostě je nespočetně možností.
Pak můžete třeba koupit hotové vitana omáčky na zapékání a udělat s kuřecími prsíčky ,nebo kotletami.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.