Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Recept na omáčku k rýži

Od: maja200* odpovědí: 21 změna:

Prosím o radu na rychlou a jednoduchou omáčku, která se dá servírovat k rýži. Děkuji

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Opečte si kuřecí prsíčka, jak máte ráda. Pak na tom výpeku osmahněte rychle cibulku, zaprašte moukou - hl., a zalijte studenou vodou, přidejte ml. pepř, drcený kmín a kostku masoxu, přiveďte k varu a deset minut povařte - míchejte...Před koncem varu přidejte lžíci másla a můžete i tak lžíci smetany, ale nemusí být. Podle chuti dosolte, můžete i trošku sojovky. pak nalijte na ta prsíčka, k tomu rýži a můžete servírovat. Když budete chtít znojemskou, orestujte si na másle kyselé okurky na kostičky a pak je dejte okulit do té omáčky, a máte úplně jinou chuť. Pak je dobrá rýže i ke kuřeti na paprice.

malvinka*

Bezva tip

Ta čeština je nádherná okulit*hej*.

maja200*
hodnocení

Díky za tipy,určitě zkusím!

maja200*
hodnocení

Atrama ,jelikož jsem začínající kuchařka*zed*prosím kolik je potřeba asi vody a mouky do výpeku:)

Podle kolik chcete omáčky, já to dělám od oka, ale pokusím se...na 1 menší cibuli, tak rovnou lžící mouky, tak 2- 3 deci vody, nejdřív dejte míň, přiveďte k varu a podle hustoty, kdyžtak přidáte vodu, je důležité dobře rozmíchat, aby se neudělaly žmolky...můžete pak na konci přecedit, kdyby Vám vadily kousky cibule, já tedy necedím...Teď mě ještě napadlo, když začínáte s vařením, zkusit místo mouky hotovou jíšku od Knorra, já ji moc nepoužívám, ale na ní je návod, a zahušťuje dobře.

misha77*

Já bych ale s tou hotovou jíškou od Knorru hodně šetřila. Radši v hrnečku rozmíchat mouku s vodou a pořádně pak provařit. Ta Knorrovka totiž dost divně lepí na patro a chuť to spíše kazí...

binka*

Tak, Misho, souhlasím. Nemám tu jíšku ráda. Jakmile polévku zahuštěnou touto jíškou nejíte skoro vařící, podivně se v puse lepí a připadá mi, že mám na patře ztuhlý omastek. A nikdy se mi pořádně nerozvaří, ikdyž jí nechávám vařit hodně dlouho. Bůhví, z čeho to dělají ...

repak*
hodnocení

2x

K jídlům "čína po česku" mi chutná kupovaná ústřicová omáčka. Jinak zalévám rýži tím co se vypeče, třeba kachní prsa na medu (marináda med, sójová om., citrónová šťáva, strouhaný čerstvý zázvor) - s rýží nemá chybu.

kiaransalee*
hodnocení

2x

zkuste tohle s kuřecím masem. Moje děti se po tom můžou utlouct.

doplněno 06.03.10 03:13:

britishcornershop.co.uk/...

hodnocení

2x

Když na cibulce osmažíte "něco" dá to omáčce chuť a vůni. Např. slanina, žampiony, houby, výpek z masa, křen, špenát, kyselý okurek, mandle, buráky, kořenová zelenina na kostičky. To je začátek. Pak zalít trochou vývaru nebo vodou a kostku vývaru a zahustit buď jíškou nebo moukou v troše vody nebo sýrem. A nějaké koření, které se k tomu "něčemu" hodí a hrstička zeleného z petržele nebo celeru. A snad strouhnout na sýrovém struhadle česneček.*palec* Fantazii se meze nekladou.

binka*

:)..líbí se mi termín "kyselý okurek " *smich*

jj Ostrava se nezapře, že?;)

lidka*

Jj, babka z Ostravy se nejen nezapře, ale ona i umí! *palec* Stejně jako kytička a další kolegyně. *placni* To se nám to potom vaří a peče, že? :-P Zrovna včera jsem se dozvěděla, jak mě vnuk a jeho přítelkyně chválili před kamarády v hospůdce. A nakonec konstatovali, že skoro všechny babičky vaří dobře - to je potom ta největší pochvala. To se nám to dneska chválí, když nám k tomu svítí sluníčko! *slunce*

doplněno 07.03.10 11:16:

A nesmím zapomenou na dědečky! *tuc* Měli jsme takového šikovného - na jeho dobroty už bohužel jenom vzpomínáme.

kytka*

Dnes vaří manžel rajskou sice ke kolínkům. Já mám volno*ua*a tak tu mohu být s vámi všemi*hej*

stafan*

Já mám taký dnes službu, budou plněné žampiony se smetanovo-nivovou krustou a hránolky.

binka*

Já mám službu pořád. :( Dneska jsem pekla kuřecí stehenní řízečky,měla jsem je od včerejška naložené ,takže jsem je jen šoupla do trouby a bylo. A dokonce zbylo i na večer!

papene*

;)binko to samé je u nás.Také mám službu stále.:-PJá dělala kuře na mrkvi s bramborem.

doplněno 07.03.10 15:20:

rýže došla.*zed*

kytka*

Přesně tak,ani tam nemusím mít masíčko, a je to dobré nejen k rýži ale i s těstovinami.:-Pa i s bramborami.

repak*
hodnocení

0x

Dost záleží k jakému jídlu, ne?

maja200*
hodnocení

Např. ke kuřecím prsíčkám.V naší oblíbené restauraci mají výbornou omáčku k říži ke kuřecímu steaku,ale kuchař nám jeho tajemství asi neprozradí:)

kytka*

Můžete uvařit rychlou omáčku k rýži, s drůbežími játry.Na omastku osmažíme na drobno nakrájenou cibuli, zaprášíme paprikou,přidáme opraná nakrájená drůbeží játra, přidáme drcený kmín, opečeme , zaprášíme polohrubou moukou,zalijeme vodou a důsíme, měkká jsou během 5-10 min. Mícháme, aby se nepřipálilo. Osolíme nakonec, můžeme opepřit. Prostě dochutíme podle sebe. Je to rychlé a k rýži moc dobré. Jinak můžete udělat falešnou čínu .

Na tuku ,opečte nakrájené kuřecí či krůtí maso na nudličky , přidejte nakrájenou na proužky cibuli, papriku, porek/zeleninu, podle toho co máme doma, nakrájíme na drobno česnek, /přidáme do pánve k masu, zalijeme pivem ,nebo červeným vínem, maso je brzy měkké, dochutíme solí, sojovkou.Je to rychlé a k rýři chutné. Navíc si zvolíte zeleninu, ktero máte zrovna doma. Může to být cuketa , pro změnu červená cibule, žampiony, kapie, sušená rajčata, prostě je nespočetně možností.

Pak můžete třeba koupit hotové vitana omáčky na zapékání a udělat s kuřecími prsíčky ,nebo kotletami.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]