Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny rádkyně a rádce, kteří (na rozdíl ode mě :D ) rádi vaří. Přítel bude mít narozeniny, a tak bych mu ráda upatlala dortík. Má rád čokoládu, tak čokoládový. Chtěla bych to udělat sama, což už samo o sobě bude dar! A tak bych prosila nějakou radu, jaký dotík udělat - nemusí to být velké, jen aby tam byla ta čokoláda. Pokud možno aby se tam nemuselo nic moc dovařovat. A taky nemám žádný šlehač a nic takového..
:D To toho asi moc nezvládnu, co? Ale Vy určitě na něco přijdete!
Předem mockrát děkuji!
PS: Minule mi u horké čokolády radili nějací snaživci odkazy z google. Ne že bych neocenila snahu, ale berte prosím na vědomí, že zadat dvě slova do google umím také - ale právě proto, že chci osvědčené domácí recepty, píši sem a negoogluju!
no když to má být velké a hooodně čokoládové - syn je nastaven stejně. Já to řeším asi takhle:
koupím dortové korpusy - 2 at je dort vysoký...
naplním je krémem (vynásob 3 - je to tak akorát)
3dkg másla, 3dkg mouky - svařit na jíšku, zalít 1/4l mléka a uvařit kaši
10dkg másla, 10dkg cukru, 3 lžíce kakaa, 1 žloutek - umíchat a pak přidat kaši a dooobře promíchat (šlehačem je to lepší)
korpusy promažu silnou vrstvou krému, doprostřed ještě přidám příp. podél rozkrájené banány zapatlané do krému a nakonec celý dort opět opatlám tím krémem a ozdobím dle chuti a nápadu...
Je fakt moooc dobrý, takový provlhlý...
Ahojky,co třeba zkusit něco z polotovarů. Já koupila Krtkův dort,ale je určitě fůra druhů. Jen se to umíchá a upeče,je tam přesný návod a je to rychlé.Dají se koupit i upečené korpusy a taky krém v prášku a doma jen umíchat a spojit,případně ozdobit.Když chcete tvořit sama,tak to se cení.Tak ať se dílo zdaří .
Díky, Blanco! No, přiznávám, že prášky moc nemusím - ačkoliv netvdím, že jsou všechny špatné. Ale mám raději nějaké to patlání z kakaa, kávy, rozstrouhané čokolády a tak. Ale je to také dobrý tip, když už bude času málo! Díky!
To by se ti mohl hodit tento nenáročný recept, který jsem vyhrabal ze své sbírky a čokolku tak určitě vpašovat nebude problém.
Bleskový třepací dort
Potřebujeme tyto suroviny :
Ø3smetany na šlehání(2+1)
Ø2konzervy mandarinkového kompotu (ty menší)
Ø2 pudingy Dr.Oetker bez vaření Créme Olé
Ø1 hotový dortový korpus z piškotového těsta (můžete si ho i upéct, ale nečekejte ode mě recept)
Do většího hrnce s poklicí, která dobře těsní, nalijeme dvě smetany na šlehání, dva mandarínkové kompoty i se šťávou a nasypeme dvapudingy. Základem úspěchu je ten velmi konkrétní puding Créme Olé. Spořivé členky starobince vyzkoušely samozřejmě i jiné, lacinější pudingy, ale ty nefungují a neudělají z ingrediencí takovou pěknou hustou a hladkou hmotu. V obchodech koupíte puding vanilkový i čokoládový. Použít se dají oba, estetičtěji to vypadá s vanilkovým. Nic nemícháme, jen hrnec zakryjeme pokličkou a několikrát zatřeseme. Jak dlouho je třeba třást, pocítíme velmirychle, protože tekutý obsah se změní na krémový a s tím se třese hůř. Takto připravenou dortovou náplň natřeme na korpus.
Ozdobíme šlehačkou, vyrobenou klasickou metodou z třetí smetany. Lenivé hospodyňky mohou použít šlehačku ve spreji, ale když už fakt musíte, alespoň zkontrolujte na obalu, jestli sprej obsahuje alespoň trochu smetany, nebo je to čistá umělá hmota, pardon, ztužený tuk.
Místo dortového korpusu se dají použít i obyčejné piškoty nebo keksy. Pokud však chcete konzumovat dezert okamžitě, piškoty nebudou mít čas nasát vlhko z náplně, proto je dobré namočit je do vychlazené kávy, případně kompotové šťávy.
Ahojky Pu, u nás doma někdy ,,Vitana vaří za nás,,. PT /stařenka/
,,Vídeňský dort,,
koupím v prášku /je to krabice/, přidám doporučené ingredience na obalu, vše mám v míse, promíchám, vyleju do vymazané a vysypané remosky. Po vychladnutí rozříznu na horní a spodní půlku, pokapu rumem a natřu krémem z másla /nádivkou/: 10 dkg másla, 15 dkg cukru, žloutek, trochu rumu a třeba 10 gr. mleté ořechy /vše se dobře utře/. Přiklopím horní půlkou dortu a poleju čokoládovou polevou a může se posypat mandlema, barevnýma kuličkama nebo oříškama.
,,Levný ořechový dort,,
20 dkg. cukru a 6 dkg másla se utře s 2 celými vejci. Za stálého míchání se přidává pomalu 12 lžic mléka /může se přidat i šťáva s kůrou 1/2 citronu/. Naposledy se k tomu zamíchá 20 dkg mouky, 1 práš. do pečiva a 10 dkg.strouhaných nebo drcených vlašských ořechů. Těsto se vyleje do vymazané a vysypané formy /dávám do malé remosky/ a zvolna se upeče. Po vychladnutí se rozkrojí a naplní nádivkou a polije libovolnou polevou.
doplněno 18.02.10 18:29:Ten ořechový není z ,,Vitany,,
To by se ti mohl hodit tento nenáročný recept, který jsem vyhrabal ze své sbírky a čokolku tak určitě vpašovat nebude problém.
Bleskový třepací dort
Potřebujeme tyto suroviny :
Ø3smetany na šlehání(2+1)
Ø2konzervy mandarinkového kompotu (ty menší)
Ø2 pudingy Dr.Oetker bez vaření Créme Olé
Ø1 hotový dortový korpus z piškotového těsta (můžete si ho i upéct, ale nečekejte ode mě recept)
Do většího hrnce s poklicí, která dobře těsní, nalijeme dvě smetany na šlehání, dva mandarínkové kompoty i se šťávou a nasypeme dvapudingy. Základem úspěchu je ten velmi konkrétní puding Créme Olé. Spořivé členky starobince vyzkoušely samozřejmě i jiné, lacinější pudingy, ale ty nefungují a neudělají z ingrediencí takovou pěknou hustou a hladkou hmotu. V obchodech koupíte puding vanilkový i čokoládový. Použít se dají oba, estetičtěji to vypadá s vanilkovým. Nic nemícháme, jen hrnec zakryjeme pokličkou a několikrát zatřeseme. Jak dlouho je třeba třást, pocítíme velmirychle, protože tekutý obsah se změní na krémový a s tím se třese hůř. Takto připravenou dortovou náplň natřeme na korpus.
Ozdobíme šlehačkou, vyrobenou klasickou metodou z třetí smetany. Lenivé hospodyňky mohou použít šlehačku ve spreji, ale když už fakt musíte, alespoň zkontrolujte na obalu, jestli sprej obsahuje alespoň trochu smetany, nebo je to čistá umělá hmota, pardon, ztužený tuk.
Místo dortového korpusu se dají použít i obyčejné piškoty nebo keksy. Pokud však chcete konzumovat dezert okamžitě, piškoty nebudou mít čas nasát vlhko z náplně, proto je dobré namočit je do vychlazené kávy, případně kompotové šťávy.
doplněno 18.02.10 18:15:
Nějak jsem se překlep, že se to vložilo dvakrát. Asi bude fakt mňamozní.:D
Výborný čokoládový dort, jaký peče moje vnučka a tvrdí, že nedá moc práce:
Co je potřeba nakoupit: 150 g másla, 150 g krupicového cukru, 6 vajec, 200 g čoko na vaření, sůl, 150 g polohrubé mouky, tuk a hrubá mouka na vysypání formy, 100 g rybízové zavařeniny, 1 tmavá čokoládová poleva a 1 mléčná čokoládová poleva.
Postup: máslo utřeme s cukrem a žloutky. Nastrouháme (rozlámeme) čokoládu a se lžíci vody rozehřejeme v mikrovlnce - asi 15 až 20 vteřin ( já rozpustím v kastrolku ve vodní lázni). Z bílků a špetky soli ušleháme sníh a po částech ho vmícháváme s moukou do čokoládové směsi. Pečeme v předehřáté troubě nejprve při 140°C asi 10 min. a poté při 200°C ještě asi 30 min. - vyzkoušíme špejlí, zda se těsto nelepí. Po vychladnutí rozkrojíme korpus a potřeme rybízovou zavařeninou ( jistě by mohla být i třeba višňová). Necháme ještě odpočinout v chladu. Nakonec potřeme tmavou polevou a po ztuhnutí ozdobíme proužky a různými tvary světlejší čokoládou. Nebo podle vlastní fantazie. A jestli má přítel raději mléčnou - celý dortík potřu mléčnou polevou a jenom dozdobím tmavou - případně bych doporučila višně v čokoládě, rumové nebo jiné pralinky apod.
Určitě to dobře dopadne - každý jednou začíná!
Tu rozpuštěnou čokoládu pěkně vmícháš do žloutkové pěny a potom postupně do čokoládové směsi vmícháš ušlehaný sníh s moukou. A možná bude nejlepší, když najdu buchtu, co se jenom zamíchá v jedné míse a hotovo. Jestli už to někdo nenapsal. Žádné strachy, nikdo si nedělá šprťouchlata - důležitá je snaha udělat radost vlastním přičiněním. A to se cení!
Mňááám, to vypadá taky bezva Akorát že já ten postup nechápu
Omlouvám se, ono je to asi z praxe jasné, ale nechápu, co se tedy peče a co se dohromady smíchá s čím?
Chápu rozpatlání másla se žloutkem a cukrem. Pak chápu čokoládu a do toho zapatlat sníh a mouku. A pak se to všechno smíchá i s těmi žloutky a to se peče v dortoformě? Pardon, ale vždyť mě znáte.. :D No to bude žůžo, až to vyrobím - ať to bude, co to bude, určitě se všichni pobavíte
Moc děkuji!
Tak jsem se tu pěkně pobavila...Pu, a co koupit 3-4 čokoládové bonboniéry, ty které víte, že máte oba rádi, narovnat je na hezký podnos do pyramidy na sebe, ale pozor při přenášení na zakopnutí...K tomu lahvinku vína, svíčku, hezkou hudbu, a máte večer, jak vyšitý...a bez patlání v kuchyni...Vy vlastně asi nepijete, že? Tak si dejte horkou hrušku, nebo horkou čokoládu...no ale to zas už asi pozor na zácpu, že s takovým množstvím čokolády? Tak ať se vám oslava vydaří a dejte vědět, jak to dopadlo!
Přesně tak! Díky, Kytko (žel už dávno nemám bodíky
) Bonboniéru dostane kde od koho, to není ono. Já chci upatlat něco sama, bude to originál (nad originály :D ) a bude to ode mě. Že o dortech vím kulové, to je věc druhá - ale od toho tady mám vás, kteří jste mi dali skvělé tipy!
Nejde mi o to udělat večer, chci ten dortík - to bude překvapení! Že by to nechutnalo, o to strach nemám, ale ta úprava, to bude horší :D , tak proto myslím, že se tu společně pobavíme, až pošlu foto!
Ještě můžeš zkusit zmrzlinový dortík.Ten bych hned ochutnala."Dobrej čokoládovej"Mňam.
Běžím pro zmrzku.
Jéjda, taková škoda. Zítra slavíme dceřiny narozeniny, to jsem mohla něco upéct dle vašich rad. Už jsme ale objednali dort, fuj nějaký tvarohový, manžel ho vybral. No nic, já sladké nejím,dobře jim tak, mohli mít čokoládovou dobrotu...
Teď mně napadá, že vlastně za tři týdny jsou další narozky,tak HURÁ, upeču dort mladší dceři.
Tak Pu,ať se povede!
Milá PU -dáme se do toho. Chtěla jste jednoduchou čokoládovou pochoutku.
4dkg másla
2celá vejce
23 dkg moučkového cukru - vše pěkně v míse utřeme do pěny až to pěkně nabude.
pak přidáme
4dkg kakaa
1/4kg hladké mouky
1/4l mléka vlažného
1 prášek do pečiva
Vše dobře zamícháme a upečeme ve vymazané a vysypané formě. Po upečení a zchladnutí můžeme naplnit máslovým krémem. Já ho ale pěkně nazdobím šlehačkou a postrouhám čokoládou. /Pokud u Vás seženete pařížskou šlehačku-je již dost ke koupi můžete nazdobit pařížskou.Je to rychlé a moooooooooc dobré. Nebo to peču v srnčím hřbetu a pak nakrájím chlebíčky a opět zdobím šlehačkou a čokoládou nebo ořechy.To už dle chuti a příležitosti. Ale chtěla jste dort. tak je to rozpis přesně do dortové formy.
Zjišťuji, že nemám dortovou formu...
No jo, je to se mnou děs. Asi jsem si myslela, že koupím korpus a něco na něj nastelu. Ale tohle vypadá udělatelně i pro mě, to bych mohla zvládnout..
Kdyby Vás ještě něco napadlo - klidně i ne dort, hlavně prostě mňamka s čokoládou - tak ještě prosím klidně napište! Ad srnčí hřbet - pohledala jsem na netu, abych zjistila, co to je
, a to tady taky není. Je tu akorát forma na bábovku :D Ale to neva, půjčím si. Zatím mockrát děkuju!
Super, mockrát díky Já bych si formu i pořídila, ale připadá mi to trochu zybtečné - s mým kuchtěním je to tak neslavné...že mi to tu bude akorát zavazet. Půjčím si asi od Maminky
Díky za další rady!
Tak to dejte do bábovkové formy , to nevadí nazdobíte to šlehačkou a bude dobrota.Nebo uvařte čokoládový pudink hodně hustý a dejte do mísy po ztuhnutí vyklopte na velký talíř a ozdobte šlehačkou a měla byste to bez pečení ale sousedka vám ráda půjčí. Forma stojí pár korun, kdybyste si ji pořídila .
doplněno 18.02.10 16:47:na netu je forma na biskupský chlebíček, říká se tomu i srnčí hřbet
doplněno 18.02.10 16:57:konec konců dalo by se to upéct i v kastrole, ale musel by být hladký aby to šlo dobře vyklopit. Ale pozor , aby se Vám při vyklápění nesrazil.Forma je rozvírací, krásně se to z ní vyndá.
Všem mockrát děkuju! No samo, že pochlubím, Atramo, dám sem snímek pro pobavení :D A merunu poprosím, jojojo, dejte sem, prosím, co máte - cokoliv s čokoládou, hlavně dobrou čokoládou, bude oceněno, to je taková sázka na jistotu
Díky!
:DPu vím, že jsi nechtěla odkaz, ale nedalo mě to. us.imdb.com/...
Ten je od mé sousedky.Je výborná kuchtička a dělá ho pravidelně, protože je prý rychlý.
COKOLADOVY MOUCNIK
120g horke cokolady
60g maslo
4 vejce
90g cukru krystal
25g mouky,lzicka prasku do peciva
Nakrajejte nozem horkou cokoladu-120g,na vetsi kousky a rozpustte ji spolecne s 60g masla
Oddelte zloutky od bilku;k zloutkum pridejte 90g ckuru a uslehejte do peny.
Z bilku se spetkou soli,vyslehejte pevny snih.
Pridejte opatrne snih do zloutkove peny,michejte od spodu nahoru,aby se snih drzel; pote pridejte cokoladovou hmotu.
Nakonec pridejte 25ghladke mouky se lzickou prasku do peciva.
Dejte do vymazane a vysypane formy o rozmeru asi 20cm.Pecte na 160_180°C..
asi 40minut
muzeme ho jist jen tak nebo s polevou
POLEVA
asi 200g cokolady rozpustime s 1lzici masla,asi 5 lzicemi vody a 2lzicemi smetany
natreme na vychladly dort,nechame ztvrdnout v lednici
Tak prepisuji ten recept na COKOLADOVE LANYZE (na cca 50 ks):
70 g smetany ke slehani
100 g masla
60 g cukr krupice (muze byt i mene)
200 g kvalitni cokolady (cim vyssi obsah kakaa, tim lip)
2 lzice likeru podle vlastni chuti, treba amaretto (vice ne, hmota by nemusela ztuhnout)
kakao (pripadne kokos nebo strouhanou cokoladu nebo treba strouhane mandle) na obaleni, takze trocha, cca 3 lzice
Za staleho michani na stredne vysokem ohni v kastrulku michat smetanu, maslo a cukr jen do rozpusteni masla. Pak ihned odstavit. Pridat vsechnu nalamanou cokoladu a vareckou michat, dokud se smes dokonale nerozpusti. Smes nechat vychladnout a pres noc ulozit do lednice.
Ze stuhle hmoty pak lzickou delat drobne hrudky (velikost neprehanet, je to tak dobre, ze maly kousek bohate staci , hrudky bleskove v prsech zakulatit (zadne dokonale tvary, kazdy kus je original!) a nasledne obalovat bud v kakau nebo mandlich nebo kokosu (figl obalovani na ubrouscich, kdy se hrudka pohybuje na obalovane smesi pomoci nadzvedavani jednotlivych rozku ubrousku, lze ale taky jednoduse na talirku, pak obalovat bleskove). Lanyze oklepat a prendat do papirovych kosicku (lze koupit v papirnictvi nebo v obchodaku u domacich potreb). Naskladane v krabicce jako bonboniera (i do patra), je nasup a pritom je to tak jednoduche! O vanocich jsme tim obdarovali pul rodiny, takze v celofanovem pytliku po cca osmi kouschich taky dobry, ale tady je rec o VELKEM COKOLADOVEM PREKVAPENI, no ne?
Tak drzim palce a pokud chcete neco rychleho a cokoladoveho, pak tohle je jasna volba. Jedine upozorneni: kdo si nepotrpi na opravdu dobre cokolade, tohle neoceni.
To je bezvaaa! Děkuju všem moc za odpovědi! Tak z toho už určitě něco vyberu
Pro Papene - hm, tak to ti pěkně děkuju Ale náhodou boty do dortu zásadně nedávám!
Zas tak špatně na tom nejsem..
(Ale daleko od pravdy to taky není
)
Tak teď už se jen můžete těšit na tu legraci, až sem dám fotku nějaký hory potřený čokoládem, to bude ono :D Ještě mám pár týrnů, tak nebojte, že bych zapomněla
Samej překlep a ode dneška je čokolád mužského rodu Omlouvám se, jsem v takovém pracovním vytížení, že psát dobře ještě tady, to už je nad mé síly
A pak proč pořád obhajuji, že na poradně není nutno komentovat chyby...
, ale to patří jinam.
Ad Papene - no nad tím jsem přemýšlela. Přítel rád mléčnou, ale podle mě bude nejlepší buď čokoláda na vaření (tj. hořká), anebo jakákoliv s vysokým obsahem kakaa. Ať to není nějakej blemc, ne?
jj už se těšíme.Já určitě:D.
Bůh s tebou děvucho.
pu jakou chceš použít čokoládu?Teď se ptám vážně.
Tááák, a s lanýži od Meruny už mám tedy na výběr ažaž. Teď tedy doufám, že se některá z Vás dam neurazí, když vyberu recept někoho jiného! :D Už vím, udělám to jinak - dám sem potom fotku, a kdo uhodne, co jsem to upekla, dostane bod!
A teď vážně - mockrát všem děkuji, něco jistě vyberu. Ještě je asi 14 dní čas, tak se nebojte, že bych zapomněla poslat foto - nezapomenu. Krásný víkend!
Tak posílám několik fotek výtvoru Obojí už je předáno a zpola snědeno, slavila jsem úspěch, hurá!
Nakonec jsem udělala kuličky (resp. hroudičky), ty jsou poznat :D , a protože už nemůžu dát nikomu bod za to, že by poznal, který dortík jsem to vybrala, tak to hned prásknu - byl to ten od paní Lidky. Po všem zvažování mi připadal v mých podmínkách a s mými schopnostmi
nejudělatelnější. Ovšem v mém případě nebyl rychlý, zabralo mi to dnes 3/4 dne
Nicméně přítel byl ohromen a překvapen, což byl účel, proto dámy - mise splněna! A prý že mu ještě nikdy nikdo takový dobrý dort neupekl
Ještě jednou všem mockrát děkuji, doufám, že Vám to budu moci někdy něčím oplatit
A jo, kdyby to někoho zajímalo - hroudičky jsem obalila v holandském kakau, v kokosu a v obyčejné práškové smetance do kávy.
Pu - taky jsem s Vaším tvořením a hláškami kolegyň zasmála. Je to krásné, jak upřímně a vtipně dovedete dávat otázečky. Pořád čučím, ale fotečky nevidím - pochlubte se. Vzpomněla jsem si jak jsem s dcerou - zřejmě Vašeho věku po telefonu pekla bábovku. To jsme se zasmály. Telefon nestačil, tak jsme si daly skype s webkamerou. Sranda. Výsledek - bábovku jsme nazvaly Obama, protože ji přepekla. Ale nic se tak nestalo, protože ji okrájela a bylo hotovo. Jen byla poloviční. A tak někdy vaříme když ji napadne ukuchtit něco jiného než zdravou výživu.
Jarm, díky :D No, ono co se vaření týká, tak to ode mě jinak než vtipné být nemůže, a to jste mě ještě neviděla naživo v kuchyni! Ty výsledky jsou obvykle
, jen mi to všechno hrozně trvá..
K fotkám - já je vidím a ostatní asi taky - tak nevím, kde je chyba... Možná nemáte v počítači něco nainstalováno?
Jo a zapomněla jsem dodat - já jsem při pečení dortu Mámě taky asi pětkrát volala - načež jsme se rovněž sešly u skajpu... A nakonec, když jsem jí psala: "Tak vytahuju!" mi ještě honem honem psala "Nezapomeň přehodit utěrku!" Vůbec jsem netušila, o čem je řeč.. :D , ale zvládla to se mnou
Ale to Vy všichni taky! Prostě Pů potřebuje k vaření tým poradců! :D
Pů, včera jsem byla s internetem mimo provoz - asi to byla ta děsná fujavice. A když to nemělo celý den konce, tak jsem raději šla okolo deváté spát, abych na tu futeř nemusela koukat. A to mateorologové říkali něco na způsob - občasné sněžení nebo sněhové přeháňky - lžou už jak politici.
Jsi prostě jednička. Až budeš dortík péct a zdobit za deset let, bude to už brnkačka a zmákneš to levou zadní. Já na tohle nemám také moc trpělivost.
Ale u tebe se výsledek setkal s krásným oceněním a to je strašně důležité. A navíc ti určitě držela palce velká část poradny a to také není zanedbatelné, naopak. Takže i nám jsi vlastně udělala radost a my máme krásný pocit, že jsme i my trošku přispěli k úspěchu.
Tak doufám, že zmákneme takto společně i jiná závažnější témata, než je obyčejné kuchtění.
Paní Lidko, moc děkuju! No to víte, že jste přispěli k úspěchu - a ne málo; vždyť říkám, bez týmu poradců bych byla naprosto ztracená :D , od formy po polevu! Akorát nevím, jestli to za těch 10 let spíš nezapomenu - že bych se v mezidobí jakože zdokonalovala, tomu moc nevěřím... A já zase doufám, že závažnějších témat moc nebude..
, ale nebudu nic zakřikovat ani malovat čerty, hlavně ať je nám fajn, zbytek už se vyvrbí!
(Re Lidka) A jo táák, no tak to jasně Někdy škoda, že se nedá přes drátky monitorem poslat kousek nějaké té buchty - myslím, že spousta problémů by byla hned pryč!
Ale pů, myslela jsem závažnější témata na poradně - ta zvládáme přeci společnými silami. A jinak každá upečená buchta bude krůček ke zdokonalení se. A když se vaří a peče s láskou - a nebo alespoň pro lásku
- tak to skoro vždycky dobře dopadne.
No a i zkušená hospodyňka občas něco zvorá - z toho se přece nestřílí.
Děkuju No, to mi přítel říkal taky - "A upečeš mi ho zasééé
." Tak jsem říkala, že 10 let uplyne jako voda a má dort zase
(tento byl ke 30).
Jste moc šikovná a nejvíc se mi líbí to Vaše nadšení pro všechno. Tak přeju hodně úspěchů do dalších pokusů
Pu, jen aby s těmi dalšími kulatinami úměrně nezačal zakulacovat :D.
To už admin možná nainstaluje kamery.
To bych si aspoň měla do čeho píchnout.. Ale s frekvencí dva dorty za jedno desetiletí se moc zakulacovat nebude..
To je krásný sedmiletý dort! Teda pardon - pro sedmiletého oslavence. Opravdu se vám povedl!
A ty hroudičky - jak jste je nazvala, tak ty nemají chybu,jako od cukráře!
Ještě jste mi připomněla - kolegyni volala dcera : "mami, honem! Potřebuju recept na kuře na paprice,ale fofrem, dochází mi baterka v mobilu! "
No já vím, no, mělo by jich být 30 , ale já to chtěla spíš jenom na dotvoření nějakého vzorku, na ty čísla jinak moc nehraju
A samo děkuju za pochvalu - no ony hroudy vypadají kulatěji než ve skutečnosti :D
doplněno 12.03.10 20:52:Re Binka - jo, tak to je přesně ono Ještě že ty mobily dnes máme, kde bychom byly? A jak nám najednou ty Mámy "přijdou vhod"
Re Kytka - já moc čokoládu nemusím, tak jsem testovala před předáním na spolustudujících z kurzu, abych věděla, jestli to přítel přežije :D - a všichni se olizovali. Je to fakt dobrý tip - jen to hrudkování mi trvalo zase docela dlouho.. a teď to musí mít přítel v lednici, rychle to měkne - tak nevím, jestli jsem něčeho nedala moc/málo, nebo jestli to tak má být.
jejda, pardon - teď si vzpomínám, že to mělo být pro přítele, že? Já v první chvíli zajásala, že slavíte narozeniny možná i ve stejný den jako my -my měli osmileté...
V pohodě, nemůžete sledovat všechno - a upřímně řečeno, ne že bych ho někdy na těch sedm netipovala..
(Re Binka) Spíš on, ne?
Re Binka: Ale to on přece dávno ví, někdy se to dozvídá dokonce velmi explicitně A hlavně máte pravdu v tom, která ženská si to čas od času nepomyslí... :D
Téda,kdyby vás teď slyšel... dostanete naplácáno ..
(Re Pu) on možná za něco jinýho, ale vy za to, že ho občas tipnete na malýho kluka. Ale která ženská si to o tom svým nemyslí, že? Občas jsou jak "rozverní školáci "
Ty hroudičky jsou fakt jak koupený a určitě výborný.vyzkouším je.
doplněno 12.03.10 20:52:To byste z toho měly píchaný dort,kdyby jste ho prošpikovali 30 svíčkami:D
Ahojky Pu, teď jsem otevřela PC a koukám, kdože tu má dort. No povedl se a taky chutnal, tak prima, jste šikula.
PT /stařenka/
doplněno 12.03.10 21:07:gratuluju a posílám paleček a kytičku
Papene, děkuju za chválu a neprovokuj!
Dobře víš, že s opravami jsem na tom podobně jako s kuchtněním..prostě ideální žena do domácnosti..
Ačkoliv, s kladívkem si rozumím lépe než s vařečkou...
Re Papene: Ts (
).
Papene, tak to snad radši ani nebudu říkat.. :D Když jsem oddělovala třeba žloutky od bílků, musela jsem mít například "mezifázovou" mističku
, protože jsem se bála, že mi do nádobky se všemi bílky spadne nějaký žloutek..., takže jsem pak přelívala... No, mísa, to je jasný, vařečka (jenom jedna!), hrnek s čajem, abych vydržela (nepiju kafe
), struhadlo a tác na nastrouhání čokolády, která je nasypaná úplně nahoře - tu jsem přesypávala do další mističky, abych ji mohla ukrýt v lednici a přítel na nic nepřišel... pak samozřejmě ta kvedlací věc, co se v ní šlehají bílky, stěrka na pořádné vytření mísy, dortoforma, papír na pečení, špejlička... Tak to toho vlastně zas tolik nebylo, ne?
Polevu jsem, přiznávám se, koupila hotovou - po tom míchání už se mi nechtělo dělat žádný krém ani nic, co bych musela znovu míchat (my totiž nemáme šlehač)
. No a mezi korpus jsem vetřela výbornou rybízovou marmeládu domácí od babičky, to je hned znát, že to není z obchodu.
No právě proto.
Aspoň by zde bylo chvilku veselo
Tak nám alespoň prozraď, kolik jsi k dortu ušpinila nádobí?
Bravo, už znáš i názvy pomůcek.Z tebe ještě nakonec bude domácí kuchtička:D
Pu, když začínáte být takový profík, tak ne dort, ale přímo dukátové buchtičky s krémem by jsi určitě zvládla. Pokud máš - máte ráda sladké. Posílám recept + video, maminku volat nemusíte, zvládla to i moje dcera, jen mi poslala fotku. (a ta nemá takové vybavení v kuchyni jako ty.)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.