Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Recept na řezy

Od: kytka* odpovědí: 8 změna:

A abychom nedělaly , vše jen honem honem, dejte do placu recept na vyzkoušené řezy, které u Vás doma pečete.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

6Tak já hodím do placu vynikající Ananasové řezy.

15dkg pol. mouky

20 dkg másla nebo hery

25dkg cukru moučka

6 vajec

15 dkg ml.ořechů

1 pr. do pečiva

1 balíček dětských piškotů

rum, čokol. poleva

Utřeme máslo s cukrem a žloutky, přidáme máslo, mouku, ořechy, prdopeč a sníh. Upečeme, na vychladlé dáme náplň a pak polevu.

Náplň: 1 ananas.kompot + trochu vody

1 van.pudink

25 dkg másla

10 dkg cukru

Pudink rozmícháme v ananas. šťávě a uvaříme. Máslo, cukr utřeme a vmícháme na malé kousíčky nakrájený ananas- smícháme s vychl. pudinkem a namažeme na řezy, které jsme pokladli piškoty namoč. v rumu a pocákáme čokol. polevou- čokol. na vaření a kousek ztuž. tuku, nebo poleva v pytlíku...nechat ztuhnout. Dělala jsem to i z hrušk. kompotu, byly také dobré.

kytka*
hodnocení

Mňam to musí být dobrota,vyzkouším. Já dávám do placu také s ananasem, když jste to načala*smich*.

Ořechovoananasové řezy s pomazánkovým máslem.

Ušlehejte do pěny 2 celá vejce s hrnkem krupicového cukru přidejte plechovku rozmixovaného ananasu i se šťávou,

2 hrnky polohrubé mouky

2kávové lžičky jedlé sody a

hrnek mletých ořechů.

Vše důkladně promíchejte a upečte na plechu vyloženém pečícím papírem, nechte skoro vychladnout.

Mezitím si rozmíchejte dohladka 2 kelímky pomazánkového másla/bez příchuti/ a dejte do něj lžíci vanilkového pudinku/prášku/

1vanilkový cukr,a 1/2 hrnku moučkového cukru. Krásně rozšlehejte a naneste na korpus, který je zchladlý, posypte ho nahrubo nasekanými ořechy a počmárejte polevou, nejlepší mléčnou- neláme se /používám z pytlíku, která se jen rozpustí v horké vodě./

. Krájejte nejlépe hned .

hodnocení

2x

A Bebe řezy znáte? 4 celá vejce + 15 dkg cukr sešlehat, přidat 16 dkg polohrubé, 0,5 prdop, trochu rumu. Upéci na vysypaném plechu. :) 1l mlíko + 3 pudinky uvařit, zchladit do hodně vlažného a vešlehat 15 dkg másla. Rozetřít na vychladlou buchtu, poklást Be Be sušenkami a polít polevou: 25 pudrcukr, 10 rozpuštěné máslo, 3 lžíce rum, 3 lžíce kakao. *palec*Dělala jsem to párkrát a vždycky jsem sklidila pochvalu. Byla jsem za hvězdu.

kytka*
hodnocení

Nugátové řezy

6 vajec

20dkg cukru

20dkg hrubé mouky - žloutky se ušlehají s cukrem přidáme mouku a nakonec sníh.

Náplň

2 sáčky piškotů rozdrtit

2lžíce kakaa

1vanilkový cukr

1/8 l mléka

1/8 l rumu -vše se dobře promíchá. Utřeme 10dkg másla a do toho zamícháme náplň z piškotů

Poleva

20dkg čokolády na vaření

20dkg 100% tuku - rozpustíme v páře .

Krém se namaže na vychladlý piškot a navrch poleva a nechá se ztuhnout.

Je to lahůdka, ale dlouho neváhejte , nezbyde na vás.

kytka*
hodnocení

Snadné řezy se žloutkovou polevou.

200g másla

200g moučkového cukru

140g mletých ořechů

140g polohrubé mouky

4bílky -Máslo s cukrem se utře do pěny , přidáme ořechy , dobře promícháme. Postupně přidáváme mouku a ušlehaný sníh z bílků. Vlijeme do vymazaného a vysypaného pekáče a v předehřáté troubě upečeme. Mezitím si připravíme polevu.

Poleva

4 žloutky

240g moučkového cukru -pěkně ušleháme ve šlehači a polijeme teplé řezy. /lépe se nám to rozetře. /

Výborné a jednoduché.

Ty nugátové znám, jsou moc dobré...

Dám recept na CHLADNÉ KOSTKY

7 bílků ušlehat

7 lžic cukru moučka

7 lžic pol. mouky

20 g poml.lísk. oříšků

citr kůra To se upeče a teplé na plechu se to polije 1dcl svař. mléka+3 lžíce cukru moučka

Krém: 7 žloutků, 5 lžic cukru moučka, 5 lžic solamylu, půl litru mléka- vše se svaří ve vodní lázni na kaši, do vychl. zašlehat 1 máslo vymačk. šťávu z citronu. Natře se to na tu placku a navrch se dá vyšlehaná sušená šlehačka od dr. Ottkera, dobře drží tvar, dá se to do lednice vychladit a je to moc dobré...zdá se to složité, ale není...dobrou chuť!

malvinka*
hodnocení

0x

Sypaný koláč

40g Hrubé mouky, 500g Dětské krupičky,125g cukr,1 prdop, 600g jablek, 1 vanilkový cukr, 100g másla, rozinky , oříšky, skořice

Jablka na tenké plátky, sypké přísady smíchat, do vymazané formy raději více nešetřit nasypat vrstvu sypkou , na ní vrstvu jablek tu posypat vanilkovým cukrem skořicí a posekanými ořechy vlašáky, rozinky. Následuje sypká část a vše se opakuje do vyčerpání surovin navrch se poklade plátky máslíčka. A je vhodné zalít vodou jinak zůstává dost suchý. Hledala jsem v receptu,ale žádné zvhčovadlo jsem nenalezla tak to řeším vodou. Vždy zmizí tak doufám, že zachutná i Vám. Vejce nejsou potřeba abych nemátla přátele.

Dobrou

doplněno 09.02.10 21:25:

a šup s ním do trouby

kytka*
hodnocení

zrovna dcera upekla mokré řezy s kokosem

doplněno 13.02.10 14:26:

potřebujete

4 vejce

2hrnky moučky

1 hrnek oleje vše ušleháme do pěny přidáme

3 hrnky polohrubé mouky

11/2 hrnku mléka

11/2 prášku do pečiva.

Vše smícháme vlijeme na plech vyložený pečícím papírem , posypeme 11/2

hrnku kokosu smíchaného s cukrem a dáme do předehřáté trouby péct do růžova.

Upečený moučník polijeme smetanou na šlehání/ neušlehanou.

Po zchladnutí krájíme.

Recept na řezy

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]