Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rychlé moučníky ke kávě

Od: atrama® odpovědí: 26 změna:

Už tady dlouho nebyly žádné mňamky, tak dejte nějaký tip na rychlý a dobrý moučník, k zítřejší odpolední siestě ke kávičce. Nějak mi po závinu, koláčcích, došla inspirace. Díky moc za recepty!*palec*Těším se.

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

3x

Já vám sice žádný tip nedám ,ale mohl bych popsat jak rychle močník u kávy zmizí.;)

Přeji dobrou chuť.

pt®
hodnocení

2x

recepty - PT /stařenka/

Bezpracný perník
Těsto: 2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek krystalového cukru, 1 prášek do perníku, 1 lžíce kakaa, 1/4 hrnku oleje, mléko dle potřeby (cca 1 1/2 hrnku).

Perník je možné ozdobit také ještě před pečením tvarohem tvaroh smíchaný s cukrem, žloutkem, vanilkovým cukrem a mlékem.
ŠŤOUCHANÁ BUCHTA - rychlá, výborná!
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
MOUČNÍK - 35 dkg polohrubé mouky, 12-15dkg cukru, 1prášek do pečiva, 12dkg rozpuštěné Hery, 2 vejce, 2 lžíce oleje, 3/4 hrnku mléka, špetička soli.POLEVA - 18dkg másla nebo Hery, 4 lžíce rumu, 3 lžíce horké vody, 20-25dkg práškového cukru, 4 dkg kakaa.
POSTUP PŘÍPRAVY
MOUČNÍK - mouku, cukr, PDP a sůl promícháme, přidáme i ostatní "mokré" suroviny a promícháme. Vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme dorůžova. Po upečení druhým koncem vařečky našťoucháme po celé buchtě "šťouchance".
POLEVA - Máslo, rum a vodu rozpustíme a přidáme cukr smíchaný s kakaem. Vaříme do spojení.
Polevu necháme chvíli schladnout a potom nalijeme na moučník. Pěkně postupně od prostředka, aby se poleva dostala do všech dírek. necháme ztuhnout a podáváme.
Tahle buchťajda je strašně moc dobrá a hlavně - SUPERRYCHLÁ a vhodná pro předem neohlášené návštěvy ( všechny ingredience má většina z nás doma pořád ).
ZOBRAZIT POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY

Mouku, cukr, PDP a sůl smícháme, pak přidáme ostatní suroviny a promícháme.

Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Upečeme dorůžova.

Na upečený moučník druhým koncem vařečky našťoucháme šťouchance.

Máslo nebo Heru rozpustíme s vodou a rumem...

...a přisypeme práškový cukr smíchaný s kakaem.

Chvíli povaříme, aby se nám vše hezky spojilo.

Polevu necháme trošku zchladnout a pak ji nalijeme na moučník - zalijeme všechny šťouchanečky.

Když vše zchladne a ztuhne, můžeme krájet ( já většinou urychluji na balkóně nebo v ledničce - nechce se nám tak dlouho čekat :o)) Dobrou chuť přeje LUCKA!

hodnocení

Díky Pt za šťouchanou buchtu, trochu mě to připomíná šalamounovy řezy...jen mám dotaz, to se vařečkou šťouchá hned teplé z trouby? Nesrazí se to? Zítra zkusím, vše doma mám, akorát uberu cukru, a posypu mlet.ořechy, mám od vánoc, tím nic nezkazím...Děkuji.Dávám bodík.*palec*

pt®

Ty šťouchy dělám, až to trošku vychladne, pak se to vpije a buchta je vláčná. PT /stařenka/

ludmila*

Dobrý den. Prosím pekne o podrobnejsie vysvetlenie výrazu "šťouchance", neviem, ci som tomu dobte rozumela... Srdecná vdaka.

pt®

koncem vařečky, děláme na pekáči do těsta dírky, a ty dírky zalejeme čokol. polevou a zbytek polejeme po celém pekáčku. PT /stařenka/

hop®
hodnocení

1x

Je-li to nezbytné, před močníkem dám přednost moučníku...;)

Nicméně vzhledem k tomu, že sladké nevyhledávám, tak malýho rumíka, s láskou vylitého do toho kafíčka - hlavně to funguje i jako chladič!*tanec*

doplněno 05.02.10 23:47:

P.S.: bodík pro petronella...

kytka*
hodnocení

0x

Jednoduchá ryclá šlehaná buchta -lehká jako mech.

4žloutky ušlehejte se 14 dkg cukru do pěny přilijte 3/4 skleničky /dvoudecové / oleje ,šlehejte a přisypejte 15 dkg hladké mouky a nakonec vmíchat ze 4 bílků sníh. Dát do vymazané a vysypané formy a upéct. Můžete jen pocukrovat, jste-li mlsoun udělejte polevu.

Rychlá buchta se strouhanými jablky.

5 vajec ,velký panák rumu, 1dcl oleje

25 dkg moučkového cukru

2 vanilkové cukry /mohou být i skořicové/

25 dkg polohrubé mouky

zamícháme těsto . Vymažeme a vysypeme formu vlijeme 1/2 těsta , nastrouháme jablka posypeme rozinkami a sekanými ořechy ,skořicí a cukrem a zakapeme šťávou z 1/2 citronu , na to nalijeme druhou část těsta a dáme péct. Dobrou chuť.

kytka*
hodnocení

0x

Můžete ke kafíčku udělat rychlé neplněné koblížky .

1/4kg tvarohu

1/4 hl. mouky

3vejce

1prášek do pečiva

6lžic mléka

Vše se v míse promíchá a lžící se vykrajují koblížky a smaží se v rozpáleném tuku a horké obalují v mouč. cukru.

KOKOSOVÁ BUCHTA

1hrnek polohrubé mouky

3/4 hrnku kokosu

1/2 hrnku moučky -cukru

1/2 hrnku mléka

1/4hrnku oleje

1/2 prášku do pečiva

1vejce - vše v míse smícháme , vymažeme formu ,vysypeme a vlijeme a upečeme.

Nedělní moučník ke kávě

5dkg másla

2vejce

18dkg cukru

3dkg kakaa

12 dkg polohrubé mouky

1/2kypřícího prášku do peč.

špetku soli

3/4 hrnečku mléka

Vše smícháme a v dortové formě vymazané a vysypané upečeme. Zdobíme šlehačkou.

hodnocení

Děkuji všem za recepty, dnes jsem udělala Šťouchancovou...moc dobré a rychlé, jen se zaprášilo, příště zkusím ty koblížky z tvarohu, ty neznám, jen klasické, kynuté...Díky!*palec*

karina*
hodnocení

0x

Zdravím dámy:), teda vy si tady papáte *palec*. Díky za inspiraci, hned zítra se pokusím něco z vašich tipů udělat.K.

kytka*

Kolik lidí, tolik nápadů a chutí, hoďte nám sem také něco ,co se u Vás dlouho na stole nezdrží*placni*

karina*

Nejsem bohužel tak rychlá a zdatná jako vy, mám hafo receptů v e-mailech i s obrázky. Nevím jak to sem strčit *plac*.Přiznám se, že jsem je většinou ještě nedělala, jen u nich slintám a slibuji sobě i druhým ...že tedy příště ...*smich*. Pro vás všechny by to jistě nebyl problém.Vařím ráda a to se mě daří, peču nerada (ale musím) , protože u toho zažívám vždycky hrozný stres jak to dopadne . Zvlášť když má přijít návštěva...*smich*. K.

kytka*

Nebojte ,dostanete pár pochval za dobrůtku a už to půjde samo .Vaši milí se budou po Vašich dobrotách shánět.

hodnocení

0x

To jsou mňam receptíky. Já občas dělám rychlou "kefírku". Je to moc jednoduché. Můj syn si ji dělával když měl 10roků.

1 kefír, 30 dg pískového cukru, 1 vejce, 1 deci oleje, 35 dg pol. mouky, půl sáčku jedlé sody a kakao. Vše postupně zamíchat dohromady. Plech (ten menší s vysokým okrajem) vymazat sádlem. Nemusí být vysypáno moukou. A šup do trouby. Pro mlsounky doporučuji dát nahoru čokoládovou polevu (nemusí být) a do těsta hodit rozinky.

karina*

jj tu znám, ta se mě daří, takže tu mám ráda*smich*K.

karina*
hodnocení

0x

Dám dva, tyhle se mě daří a jsou dobré, možná je ale znáte::

1)Třený koláč s ovocem:

5 vajec (žl. ušlehat zvlášť a sníh také),1 Heru,1 vanilkový cukr,200g cukr krupice ,280g pohlr.mouky, 1 prášek do pečiva,citr. kůra.

Utřít těsto, žádná tekutina se nepřidává, rozprostřít na vymazanyý a vysypaný plech (nebo na papír), Vložit do trouby a péct na 220 st.

Na vychladlou upečenou placku poklást krájené ovoce (nejlépe kompot broskví a mandarinek třeba i kiwi, poházet kousky jahod -nejlépe čerstvých.Kombinaci ovoce se meze nekladou. Ze šťávy z kompotů 500ml (pokud jí tolik není tak dolít vodou) uvařit puding ze sáčku, vařit 1 min. Trochu prochladlý nalít na ovoce a je hotovo. Vypadá to pěkně barevně a i je to k jídlu :).

2) Ananasová buchta

1 a půl hrnku polohr. mouky, půl hrnku cukr krupice,2 vejce + 1 žloutek, 1 prášek do pečiva, 2 lžičky jedlé sody a 1 ananasový kompot.(menší konzervu)

Kompot komplet i se šťávou rozmixovat, vše smíchat, dát péct, nechat vychladnout a potřít krémem.

Krém: 2 čistá pomazánková másla, 1 a půl lžíce vanilk. pudingu (čistě jen prášek). 5 lžic cukru krupice, vanilk. cukr. Utřít, namazat, posypat sekanými ořechy ev. i pocákat čokoládou. Také to vypadá pěkně a chutná to, K.

hodnocení

Ještě dám pomazánk.Tiramisu, ale to asi znáte, ale musí se dělat den předem, aby ztuhlo.

2 pomaz. másla bez přích.

2 smetany na šlehání

15 dkg cukru moučka

2 sáčky piškotů

uvař.káva asi čtvrt litru

Do srnč.hřbetu naskl. piškoty pokapané kávou a rumem, máslo, šlehačku a cukr vyšleháme a polovinu dáme na piškoty.Do druhé poloviny dáme trochu kakaa, zas dáme vrstvu piškotů pokap. kávou a rumem a na to zbytek hmoty, vrch posypeme kakaem a necháme ztuhnout, pak vyklopíme a můžem zdobit šlehačkou na talířku...je to nebe v hubě...mňam.

kytka*

teda atrama ,takhle na noc. :DAle to se musí vyzkoušet.

karina*

atrama, no to musí být dobrota, ale jsme u toho-co když mě to neztuhne? A to se už dopředu klepu strachy *smich*K.

Tak jsem dělala tiramisu. Měla jsem strach, že se nevyklopí, že jsem tam měla dát folii a že to také neztuhne. Chodila jsem to pořád kontrolovat. Potom jsem na něj zapomněla. Vyklopil se a ztuhl. Použila jsem pouze jeden srnčí hřbet s poloviční dávkou, ale i tak tam bylo krému až dost. Bylo výborné. Byla to opravdová kalorická bomba a je to skoro pryč.

Rychlé moučníky ke kávě
hodnocení

No vidíte, že se to povedlo...Příště to můžete dát do pohárů, nebo skleniček, posypat vršek kakaem, nechat ztuhnout a na to před podáváním kopeček šlehačky, je to také mňam...je to kalorií moc, ale když to je jednou za čas...můžete dát i tvaroh, ale nám to chutná z pom.másla.Dávám bodík!

kytka*

taky dávám bodík a vyzkouším při první příležitosti.

Tak se to sní lžičkou *smich* Nebojte se, ztuhne to. Je to jednoduché a velmi dobré. Mám to odzkoušené. Největší problém je odhadnout, jak moc pokropit piškoty kávou: když málo, jsou tvrdé, když moc, rozpadají se a rozbřednou. Ale nebe v hubě je přesný popis *ua*

karina*
hodnocení

0x

A ještě mám ve svém reperrtoáru ovocný koláč nekynutý , ten jel celé léto a byl vždycky bezva. A je rychlý. Jen doufám, že si vybavím správně recept, nemám to tady u sebe :

Nekynutý ovocný koláč (dávka na dva plechy):

600g hl. mouky, 1/4 l mléka ,4 lžíce cukru krupice, 200ml oleje, 1 droždí, citr. kůra. (snad nic nechybí...!, když tak mě opravte, pokud to znáte)

Udělat kvásek, nechat vzejít a ve šlehači vyšlehat , nebo ručně vymíchat těsto.Nedávat kynout ! Mělo by být hustoty jako na kapání do polévky.

Nalít na plech vyložený peč.papírem, poklást ovocem (borůvky jsou mňam) a posypat drobenkou. Když dávám švestky, zasypu je ještě skořicí.Upéct , jíst. Tenhle koláč miluji, je rychlý a vždy se podařil a chutnal každému.

kytka*
hodnocení

0x

Myslím,že takový pudink je také ke kávě dobrý. Je to rychlé a pochutnáme si jako na zákusku. Piškoty ananas ,čokoládové čočky a rum a vanilkový pudink. Navrch čokoládové čočky.

Rychlé moučníky ke kávě #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]