Nejste přihlášen/a.
Dobrý den mohl bych se zeptat jestli někdo nemá nějaký dobrý recept na pravé České buchty?
Děkuji za odpověď Libor
Ráda vařím, zkouším různé recepty. Vyzkoušela jsem několik receptů na kynuté buchty. Ale zjistila jsem, že nejchutnější buchty se připraví, když do těsta dáme jen žloutky. Jou nadýchané jako peříčko. Neříkám, že s celými vejci nejsou dobré, ale jsou trochu tužší.
Rozpis:
500 g hladké mouky, 40 g droždí (1 kostka), 50 g cukru krystal, 250 ml mléka, 70 g másla, špetka soli, 4 žloutky, citrónová kůra z 1 citrónu. Někdy používám i polohrubou mouku.
Dělám stejné těsto jako Vy, jen místo másla dávám sádlo.Souhlasím, že s celými vejci je těsto tužší.Já z tohoto těsto dělám i koblížky s meruňk. marmeládou, jen toho tuku dám o malinko míň. Hlavně je důležité u kynutého těsto vypracování, musí se tvořit bubliny, to jsou pak buchty jako ,,kozí dech ", to kdysi řekla Olinka Šípková...
Suroviny:
50 dkg hladké mouky
7 dkg cukru
2,2 dl mléka
2 vejce
2,5 dkg kvasnic
citrónová kůra
sůl
8 dkg tuku
1 vanilkový cukr
Postup:
Z vlažného mléka, trochu cukru a kvasnic si připravíme kvásek. Do mouky přidáme vejce, sůl, kůru, cukr, vanilkový cukr, zbytek vlažného mléka, 2/3 rozpuštěného tuku a kvásek. Vypracujeme těsto, necháme kynout. Po vykynutí vyválíme silnější plát, rozkrájíme na čtverce a do každého čtverce dáme na ně náplň. Já jsem dávala povidla. Zabalíme a pokládáme do pekáčku, který jsme vymazali zbytkem tuku. Necháme ještě vykynout. Potřeme na povrchu tukem a mezi nimi a dáme péct do vyhřáté trouby dočervena.
zdroj: Velká česká kuchařka
Nasypu 1kg polohrubé mouky do velké mísy
6 lžic kukru/krupice/
špetku soli sypu po okraji ,aby nepřišla sůl na droždí/
1 vejce
1 kostku droždí -rozdrobím -maličko cca 1 lžičku cukru
zaliji vlažným mlékem cca 1/4 l lehce zamíchám aby se droždí smíchalo s mlékem a nechám vzejít kvásek
přidámrozpuštěný tuk 8 lžic polévkových a míchám a dle potřeby ještě přilévám mlého aby těsto bylo pěkně
vypracované a hladké -nesmí být moc řidké . Čim líp vymícháte budou buchty jedna báseň.
Nechte vykynout cca 3/4 h já je plním tvarohem a do každé dám 1 švestku /mraženou nebo kompotovanou.
Rozpis je přesně na 1 velký pekáč. /samozřejmě je po vkládání na pekáč pomastím i mezi sebou aby se neslepili ,/ale to jistě děláte také . Tak ať se Vám povedou jestli si vyberete můj recept. Dobrou chuť
doplněno 31.01.10 10:18:já vykrajuji lžící těsto a rozprostřu a plním ,je to rychlé a neválím nic.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.