Nejste přihlášen/a.
nevie niekto prosím náhodou dobrý recept na marlenku ale pre diabetikov mám o ten recept veľký záujem ďakujem
těsto: 4 žloutky, 75 g cukru, 150 g hrubé mouky, 1/2 lžičky jedle sody nebo prášku do pečiva, 100 g medu, 2 lžíce vody, sníh ze 4 bílku, cca 2 lžičky perníkového koření, Na krém do medovníku: 1/4 l mléka, 2 lžíce vanilkového pudingu, 150 g cukru, 150 g másla, 80 g strouhaných vlašských ořechu, Na posypání povrchu a stran: nastrouhaný perník na strouhání
Jak na to:
Žloutky s cukrem utřeme do pěny, přidáme 2 lžíce teplé vody, pak rozpuštěný med (je-li cukernatý, musí se ohřát). Dále přimícháme mouku s kořením a práškem do pečiva. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.
Pečeme ve vymazané a vysypané dortové formě v mírně vyhřáté troubě. Zpočátku však více zprudka, aby těsto vyběhlo.
Hotový dort rozkrojíme na 3 placky .Placky slepíme krémem k sobě a nezapomeneme si nechat stranou krém na potřeni povrchu a boků dortu. Když dort potřeme, tak ho celý posypeme strouhaným perníkem
Necháme v chladu odležet.
Příprava ořechového krému:
Utřeme máslo s cukrem do pěny, přidáme ořechy a postupně vmícháme vychladlý puding.
Není to Marlenka, ale jen medový dort, PT /stařenka/
doplněno 17.01.10 12:33:150 g mandlí.,150 g dia čokolády.,2 _ 3 PL ovocné dia marmelády., šťáva z pomaranče
Spařené, oloupané mandle nahrubo nasekáme a přidáme lehce nahřátou dia čokoládu, dia marmeládu a pomerančovou šťávu. Vše dobře zpracujeme a vytvarujeme silnější pruh, který necháme na chladném místě dobře ztuhnout. Poté krájíme širší "salámové" řezy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.