Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Žampionová Krémová polévka

Od: adam24* odpovědí: 2 změna:

Zdravím :)

Chtěl bych se zeptat na recept Kremové žampionové polevky. *cteni*

Ale aby u tohoto receptu byly i poměr surovin... prostě spravný recept. Někdo totižto tyto rady davaji bez množství surovin. *bum*

Předem Děkuji Vám Všem za Vřele Rady

Adam :)

 

 

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

0x


1,75 l světlého, nejlépe hovězího, vývaru, 200g žampionů, sůl a petrželka dle libosti. Na jíšku (světlejší) pak 60g másla a stejné množství hladké mouky. Postup klasický, kdo trochu vaří, již se nebude na nic ptát. Nakonec dochutit podle potřeby. Dobrou chuť.
Ověřeno! *palec*

 

hodnocení

0x
avatar atrama

Můj recept: 1kg žampionů, asi 1 litr vývaru, 250 ml smetany, 3 žloutky, 2 lžíce hl. mouky, 1 cibule, citron, máslo, sůl, pepř, petrželka.

Na másle zesklov.cibuli, přidáme na plátky žampiony, dusíme a míchame, přidáme mouku, uděláme jíšku a zalijeme stud.vývarem, může být jen ze zeleniny, nebo masoxu, ale z masa je lepší...Přivedeme k varu, vaříme 10-15 minut za obč.míchání.Pak můžeme rozmixovat, nebo nechat tak, přidat smetanu, ve které jsme rozkvedlali žloutky.Už jen okulíme, nevaříme, dochutíme solí, pepřem, citronem, nakonec nasekanou petrželku.Někdy se mohou přidat i brambory na obměnu...dobrou chuť!*palec*

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]