Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Recept na měkké perníčky

Od: atrama® odpovědí: 12 změna:

Poraďte vyzkoušený recept na hned měkké perníčky, mám jeden, ale není tam vůbec tuk, jen mouka, vejce, med, cukr, soda a koření...ještě jsem ho nezkoušela, nějak se mi to bez másla nezdá...co Vy na to?Dříve, když byly děti malé, tak jsem dělala klasiku už na konci listopadu, aby změkly, a dávali jsme na větvičku...letos to chci zkusit jen na jídlo, hlavně aby byly měkké, dík za vyzkoušené recepty...

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dusatka*
hodnocení

3x

Moje mamka dělá krásné zdobené perníčky. Ale protože je jí líto, jak rychle mizí (na to, jak pomalu se zdobí), dělá i speciální měkké rovnou na jídlo, které jen popatlá polevou. Tak hádejte, které z nich smradi sežerou jako první?

Recept na měkké perníčky
lidka*

Dusatko - lehká odpověď - přece ty nejkrásnější! *vtip* A ty speciální měkké si může už jemně přitvrdlé chroupat babička. *haha* Maminčina umělecká dílka jsem už jednou chválila.

Limetko, tak ještě jednu velikou pochvalu pro vaše perníčky! *palec*

Já už jsem šla také do sebe a odpoledne vyloupala krabici ořechů - takže první krok je za mnou, teď už fakt začnu makat. *uf*

limetka*
hodnocení

3x

A tady jsou některé z nich

Recept na měkké perníčky #2
hodnocení

Děkuji moc všem, hlavně Limetce za recept, zítra vyzkouším, já je dříve dělávala a zdobívala, to mě hrozně bavilo, ale jak člověk stárne, tak to přestává bavit...letos jich pár chci udělat jen na jídlo a provonění bytu, tak aby nebyly tvrdé, tak díky, Limetko máte hezké formičky, i zdobení moc pěkné, třeba tu lodičku jsem ještě neviděla, já tam ještě dělala dírky na pověšení, nejlépe to šlo rozebranou propiskou...*palec*

limetka*

Dírky vrtáme dodatečně, používáme háček (na háčkování *pivo*) No a dobrou chuť a já jdu zdobit. Naštěstí mi s tím už vydatně pomáhá dcerka a je na to moc šikovná.

madla*
hodnocení

2x

Od té doby, co jsem vyzkoušela směs na Vánoční perníčky od dr. Oetkera, které se teď před Vánoci prodávají v běžných supermarketech, už si sama těsto nemíchám, protože tyhle nám taky chutnají a hezky voní. Co mám zkušenost s perníčky, všechny jsem měla po upečení měkké, ztvrdnou, pokud k nim jde vzduch. Takže je potřeba hned po vychladnutí uskladnit je v uzavřené nádobě s dobře těsnícím víkem. Tam zůstanou měkké. To je aspoň moje zkušenost.

limetka*
hodnocení

2x

Tak posílám lety prověřený recept od manželovy maminky, zkoušely jsem za ty roky různé druhy těst, ale k tomuto jsme se nakonec vždy vrátily:
PERNÍČKY
50 dkg hladké mouky
5dkg másla
3žloutky
1 celé vejce
25 dkg medu
12 dkg cukru
1 lžíce rumu
1 lžíce povidel (nemusí)
1 kávová zarovnaná lžička sody
1 prášek do perníku
1 kávová lžička citrónové kůry
3 ks badyánu
1 kávová lžička fenyklu
1 polévková lžíce skořice
8 ks hřebíčku
Koření namlít najemno.

POSTUP PRÁCE:
všechny přísady si necháme v teple v kuchyni.
V mixéru našleháme vajíčka s cukrem, medem,
a máslem, pak přidáváme mouku s namíchaným kořením,
jedlou sodou s perníkovým práškem.
Na vále vypracujeme až se nechytá válu.
Necháme 2 -6 dnů odležet v chladničce.
Vykrájené perníčky před pečením můžeme
potřít žloutkem s vodou.(pokud chceme lesklé)
Upéct.
ZDOBENÍ:
Poleva: 1 bílek + 15dkg cukru + 1 kávovou
lžičku škrobu. Dobře našlehat.

Perníčky změknou po několika dnech po upečení a vydrží měkké i na stromečku po celé Vánoce (tedy spíš než je rodinka sní, což tak dlouho netrvá)

limetka*
hodnocení

1x

Dnešní dílo - někam to jdu schovat, aby mně to nepojedli dřív, než koupíme stromeček... Nastražím na rodinku talířek s nenazdobenými kousky;)

Recept na měkké perníčky #3
lidka*

Limetko, k bodíku i 1*! *tuc* Hezký večer!

papene*

*stop*Nesmím nikoho pustit k počítači,nebo si vymyslí,že bych něco podobného mohla také zkusit.*haha*

stany*
hodnocení

0x

Já mám zkušenost takovou, že měkké perníčky jsou na prd, protože se u nás hned sežerou a na vánoce pak nic nezbude. Proto jsou pro nás idální perníčky, které změknou těsně před vánocy...

madla*

Souhlas. Já peču perníčky na začátku prosince a těsně před Vánocemi musím znovu. Tu první várku se ani nevyplatí zdobit cukrovou polevou, jak rychle zmizí. *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]