Nejste přihlášen/a.
copak uvařit je nějakej problém? i když moje přítelkyně taky občas nestíhá chápat? Kuře do trouby na 150 a já jdu na houby po návratu cca 2 hoďky je hotovo a nemusím u něj stát
DD
ale dám sem ještě jeden recept
sekaná jinak
kilo mletého,příprava jako na sekanou ,rozdělím na tři stejné kousky ,vezmu teflonovou zapékací mísu na spodek rozválím jeden díl sekané,vezmu mražené houby(krájené na kousky) osmažím do zlatova přidám sůl pepř kmín a muškátový oříšek,tuto směs dám na prní vrstvu a druhou dám na to ,pak dám špenát měl by být lístkový ale já dávám od famili firstu špenát se smetanou udělanej tak jak kdo má rád ,česnek sůl pepř vajíčko ,a na vrch dám další vrstvu sekané ,šoupnu do troby a upeču ,pláty sekané si většinou předem rozválím
přeji dobrou chuť
Dráčku, na tebe sedí takovéto ,, zřejmě slušný oddíl,, .
Praktikuji obdobně o předloňských vánočkách půlku krůty do kachlovek přihodit pár polínek / na chalupě/ a hurá na sáňovačku za 2,5 hodky výsledný produkt připraven k servírování a ty buchty z kamen neznám nic lepšího.
Sekačku vyzkouším tutově. Parťáka na houby mám/sběr a rostou přímo pod chalupou,
uznej to by byl hřích je tam ponechat/, akorát mu nejedou, no já už si nějak poradím, Už jsem je kolikrát někam švindla třeba do lasagni a i jinam a jak pomlaskával a chválil
.
Malvinko, tak si myslím, že Ti dráčka asi jeho přítelkyně nepůjčí. Hele, uvaří, upeče a ještě mezi tím stačí přinést košík hub. Nevím, nevím, to by byla sama proti sobě. Co kdyby se mu u Tebe zalíbilo?
Tak je to jasné.Dát do trouby a než to bude hotové poseču,skopím a skočím podojit.No a je vše hotovo.
Lidko, zlaté poklady vždy někdo střežil a dnes jich je čím dál tím míň. Vidíme to i zde na stránkách. Takže rada zní a funguje chválit chválit... až do němoty
.
Houby já miluji, třeba dráček začne podnikat a udělá zásikovou službu - díra na trhu.
Co se týče vaření zatím jsem nikoho neotrávila/ bez hub ani s houbami/ všechny houby jsou jedlé akorát, že některé pouze jednou :D.
Já si myslím papene, že připravit dobroty z mletého masa - to by byla nekonečná diskuze. Protože základ je skoro stejný, ale záleží na tom, čím mleté maso doplníš a jak ochutíš. A potom také, jakou přílohu, resp. oblohu zvolíš. Já jsem před pár dny viděla v nějakém časáku prakticky obyčejné karbanátky, ale vytvarované (možná že to bylo vydlábnuté , přiznám se, že jsem nečetla postup) s prohlubní uprostřed a v tom byla překrásně naaranžovaná obloha (nastojato) - paprika, červená cibule, něco zeleného - moc hezky to vypadalo. No a když do té Tvé "obyčejné" sekané utajíš vařejné vajíčko, párek nebo klobásku a navrch pokladeš slaninkou nakrojenou do hřebínku a posypanou grilovacím kořením - tak už to není obyčejná sekaná, ale menší umělecké dílko. :D Tedy pokud to má i odpovídající chuť a samozřejmě si sama umeleš maso. Jo a ještě okolo sekané můžeš vylepšit vůni i chuť houbičkami. Ale jinak mám ráda i kapustové karbanátky, ale musí to také vonět masem. No a plněné papriky (ne rýží, ale sekanou), ale jenom pečené na slanině, cibuli a česneku. S rajskou to nemusím mít. A končím s přáním hezkého večera!
jejky tady se zase bude sáhodlouze mlsat a co třeba čevab-čiči nebo třeba vepřenky směs na špagety
Do mletéhomasa přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný nebo utřený česnek, papriku, chilli, vejce, pepř a sůl a vše důkladně zpracujeme. V případě, že je směs řidší, přidáme trochu strouhanky, abychom ji zahustili. Ze vzniklé směsi uděláme malé válečky, na pánvi rozpálíme olej a válečky v něm zprudka opečeme tak, aby střed zůstal mírně načervenalý.
45 minutVepřenky
Žemle nakrájíme na kousky a povlažíme mlékem nebo vodou. Potom je přidáme k mletému masu stejně jako jemně nakrájenou cibuli, sůl, pepř a papriku. Vše promícháme, nejlépe rukama. Podle potřeby můžeme přidat trochu mléka, když je směs příliš tuhá nebo strouhanky, pokud je příliš řídká. Z takto připravené hmoty tvarujeme malé oválné karbanátky a pečeme je na rozpáleném tuku (případně bez tuku na roštu). Hotové vepřenky potíráme hořčicí a posypeme nakrájenou cibulí či nakrájenou kyselou okurku. Každou vepřenku položíme na plátek veky a podáváme.
Poznámka: Je to poměrně rychlé a vhodné jako večeře
směs na špagety pro lenochy jako já
velká cibule ,paprika co nejvíc barev,rajčata,protlak,1 masox,kečup,provensálské kožení,1/2 kg zmraženého mletého ,
Postup cibulku nakrájet hodit do pánev na trohu oleje ,nechat zesklovatět,zmzlé mleté hodit na cibulku a po chvilce obrátit ,povolenou část masa seškrábnout vydličkou ,opakovat dokud je co odškrabovat pak přihodit všechny ostaní ingredience po deseti minutách dušení přidat protlak po dalších 5 kečup a koření ,dosolit dopepřit dle chuti a podávat
špagety nebo rýže
Kdybych měla vybrat ty nej recepty z mletého masa, tak to jsou:
Zelné plněné listy
8 listů, 400g mletého masa, 60g rýže, 20g sádla, kousek cibule, 1 vejce, sůl, pepř, majoránka, 1/2 kg kys. zelí, kmín, sádlo, cibule, sladká paprika.
Listy opatrně odloupáme z hlávky a spaříme horkou vodou. Chvíli je ve vodě necháme, aby změkly. Necháme vychladnout.
Zpěníme cibuli a do poloměkka na ní dusíme rýži ( nebo použijeme už část dušené rýže, která se podává i jako příloha). Do vychladlé rýže dáme syrové mleté maso, vejce, sůl, pepř a majoránku. Do velkého kastrolu dáme na dno polovinu kys. zelí, na něj naskládáme naplněné a zabalené listy a opět přikryjeme druhou polovinou zelí. Povrch posypeme kmínem, pepřem a přelijeme zpěněnou cibulkou, ve které jsme rozmíchali papriku. Mírně podlijeme a dusíme do měkka.
Závin s mletým masem
Na 1 listové těsto cca 1/2 kg mletého masa, kečup, česnek, 2 vejce, hl. mouka, sůl, sladká paprika, chilli omáčka, vejce na potření
Na oleji osmahneme maso, přidáme kečup, prolisovaný česnek, sůl a papriku. Do vychladlé směsi dáme vejce a podle potřeby na zahuštění mouku.
Vyválené těsto potřeme náplní, zavineme, dáme na vymaštěný plech, potřeme vajíčkem a upečeme. Výborný jak horký, tak studený.
Šunkové rolky
Mleté maso, nakrájená hranatá šunka, 2 šlehačky, 4 lžíce kečupu, 200g tvrdého sýru, bazalka, olej, sůl, pepř, česnek, worcestr, cibule, vejce, majoránka, kari.
Maso (půl kg vychází přibližně na 17 plátků šunky) dochutíme, nedáváme strouhanku. Naplníme plátky šunky, srolujeme, naskládáme do vymazaného pekáčku, zasypeme sýrem a přelijeme šlehačkou s kečupem a bazalkou.
Zapékáme přibližně 40 minut při teplotě 200 stupňů. Nepřikrýváme.
Jako příloha je výborná rýže nebo bramborová kaše.
Recept i s fotodokumentací postupu je zde bucifousek.webgarden.cz/...
I ty jedna papene, já si chtěla přihřát také polívčičku a tys vytáhla Petra...
Další můj triumf budou netradiční saláty heč.
Už máš zase hladík.
Jak zase.Jíst se musí.A změna je život.
Já právě dělala sekanou.Obyč a proto mě napadla nějaká obměna receptů.
tak já dělám karbánátky trochu jinak -nesmažím je ale peču-jsou dooooooooooobré vyzkoušejte.Zpacujte si v míse mleté jak jste zvyklá /někdy přidám houby ,jindy vařenou kapustu pokrájenou /utvořím placičky obalím jen ve strouhance a na plech položím na pečící papír karboše a troubu zapnu na 200st a peču po 1/4h obrátím a dopeču do zlatova . Chutnají báječně .
Zdravím,
doporučuji tacos plněné mletým masem.
Mleté maso hodím na chvilku na pánev, používám teflonovou, takže nepoužívám olej, ale maso se dělá na vlastním tuku. Když už je skoro hotové, trošku ho přisolím, opepřím a plním jím tortily (které lze běžně koupit v každém větším obchodě), masovou směs nakladu na tortilu, posypu ještě na jemno sekanými listy salátu, strouhaným sýrem a jakoukoli rajčatovou omáčkou (od rajčatového protlaku až po kečup, co je zrovna po ruce) a zabalím.Je to výborná a rychlá pochoutka.
Dobrou chuť!
Receptů a receptur mám čtvrt knihovny,ale s masem pracuji zásadně dle vlastní fantazie. Rád si však občas přečtu něco zajímavého z praxe jiných kuchyňských kutilů. Jinak to s tím mletým a desítkou byla dříve vcelku rozšířená hláška různých melouchářů před vlastním výkonem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.