Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Recepty na polévky

Od: papene* odpovědí: 97 změna:
Hezký podvečer , prosím nemáte někdo nějaké jednoduché, dobré a vyzkoušené recepty na polévky?
Venku je ošklivo, talíř teplé polévky se vždy hodí.
Děkuji

97 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dracek*
hodnocení

3x

Ahojky já dělám několik druhů ,avšak nejraději hustou drůbeží :)

velkej hrnec ,jeden až dva kuřecí skelety ,masox,zeleninu kořenovou (mrkev,celer,petržel, vastrouhám na hrubém struhadle ) cibule ,sůl pepř,uvařím oberu maso a dám domácí nudle :) táta tomu říkal polévka šláp do ní vůl :) musí dejt hustá tak že v ní stojí zděračka (až po vystydnutí) :-P*smich*

Také ji dělám a je to nejlepší.

toni*
hodnocení

3x

Koupím sáčkovou polévku "vitana". Rozmíchám s příslušným množstvím vody, uvařím, dochutím, naliju do talíře a přikusuji řízek. Aby to nebylo jednotvárné kupuji k řízku různé druhy polévek, protože mám rád pestrou stravu.

camelot*

Ahoj pratele. Ma velmi oblibena polevka, kterou delame dvakrat do mesice je hovezi se zeleninou a knedlicky. Vlastni postup je tento a jeste pripominam, urcite ji znate a jiste i Vy delate.

Surovinny jsou zelenina - mrkev, petrzel, celer, cibule a cesnesk. Hovezi kost morkova, domaci zavarka a urcite celerovou nat. Zeleninu oskrabu, cibuli oloupu to same cesnek. Vlozim do velkeho hrnce nejprve hovezi kost a cibuli. Osolim a opeprim. To varim tak pul hodiny, pote pridam zeleninu a celerovou nat. Cesnek je treba priliz neprevaret, takze ho do polevky vkladam v mezi case, tech patnact dvacet minut mu staci, vic neni treba. Po dalsi pul hodince tedy zhruba po hodine vareni vyndam vse a vyvar precedim. Zeleninku necham vychladnout, celerovou nat a cibuli odstranim pryc. Mezitim si v precezenem vyvaru ktery dame varit pripravime jiz dopredu nadelane knedlicky, zavarkove. Jejiz pripravu ani nema smysl psat, to jiste znate, ackoliv kazdy mame ty sva kouzla, ze? No a az jsou hotove, do polevky vlozime nakrajenou zeleninu. A je hotovo.

Tato hovezi polevka se zeleninou a knedlicky je opravdu grunt. Je skvela, tak chut te celerove nate je take nezamenitelna, dobrou chut preje Camelot

lidka*

Zdravím camelote! Chtěla jsem doplnit ke své odpovědi knedíčkovou polévku a koukám, že jste to udělal za mne. Je to tak, to je také jedna z oblíbených. Dělám ji z kuřecích jater - jednou jsem ji omylem namlela z krůtích, ale nebylo to ono. A kuřecí mražená játra jsou všude k mání a nejsou drahá. A ještě poznámku, já snad česnek dávám do každé polévky. Teď mě ani nenapadá, kam bych ho nešoupla. Hezký večer všem! A kdo přihodí recept na rybí polévku? Já dělám klasiku: dám vařit hlavy bez žáber a očiček, všechny ploutve a cibuli, celý pepř. Do této nedávám česnek. :D Vnitřnosti vařím zvlášť a přidávám už do hotové polévky. Raději mám mlíčí, když mám samé jikernačky, část jiker uložím do mrazáku, aby to nebyla samá kulička. ;) Orestuji kořenovou zeleninu, udělám jíšku, zahustím přecezeným vývarem, okořením trochu pepřem a muškátem, něco trochu zeleného a jako přílohu osmaženou housku. Hlavy do polévky neobírám, protože s malými přestávkami se u mne stravují děcka - jak mi to tak přibývá, takže je to bezpečnější. *uf*

papene*
hodnocení

*stop*A vaříte také nějakou polévku v papiňáku?;)

keliska*

Pokaždé, když je maso ze starého vola nebo krávy, případně slepice. Výborná je polévka z hlívy ústřičné /falešná dršťkovka/. Ta se ale v papiňáku vařit nemusí.

Jíška (světlá) - mouka hladká, upražená na másle + kapka oleje, zaprášit sladkou červenou paprikou, rozředit potřebným množstvím vody. Cibuli nadrobno, nechat zesklovatět, přidat pokájenou hlívu orestovat a přidat do polévky. Dochutit masoxem nebo vegetou, trošku majoránky /petrželky/ i česnek, jak kdo má rád a samozřejme vše provařit. Postup lze zvolit i jiný s granulovanou jíškou, nasekanou hlívou přímo do vody nebo vývaru + koření a tuk (osmažená cibulka). Možností, variant je více a nic se nemůže pokazit - v jednoduchosti je úspěch.

dracek*

já vařím všechno v papiňáku :))

borax*

Já taky...bez papiňáku, jak bez ruky...

hodnocení

3x

Maminčin stařyk a taky stryk (stařeček a strýček) byli haviři. A robili na šachtě. ;) Každý den snídali česnečku. Celý život. :)Teta do velkého hrnku dala po stroužku česneku utřeného se solí, špetku pepře, lžíci sádla se škvarkama a na kostky nakrájený krajíc chleba. A to celé zalila vařící vodou. ;) Na šachtu chlapi dostali do bandasky kafe meltu. Někdy černé a někdy, když bylo na mlíko, bílé. Vysoký krajíc chleba a špek. *palec*To bylo v době, kdy se na šachtě nesmělo klít, protože to p-e-r-m-o-n-í-c-i neměli rádi a dělali pak závaly a schválnosti. A chlapi jim tam nechávali kousky chleba a špeku. *placni* A stařyk říkal, že je jednou viděl upíjet to kafe.*kafe*

lidka*
hodnocení

2x

Ahoj papene, naši mají rádi drbancovou - tedy polévku s vaječnou jíškou. Udělám v kastrolu se silným dnem (aby se nepřipalovalo) jíšku s hrubou moukou. Zpočátku jsem děla klasickou s hladkou, ale zdá se mi, že hrubá je lepší. Když je jíška zlatavá, vrazím tam 2 vejce a nechám ztuhnout - stále míchám. Zaleji mírně vlažnou vodou a nechám provařit. Přidám zeleninu od Family frost - polévkovou. Je trochu drahá, ale kvalitní. Ochutím masoxem, třeba i dám trochu magi, pepř, drcený kmín hnedka s vejci a špetku muškátu. Něco zeleného a je rychlá i fakt dobrá. :-PStejně jako dráček dělám kuřecí - zrovna mám na stole připravené těsto na strouhání - nudle se mi nechce dělat, ale ono to není o nic moc snažší. No česnečka na tuto dobu je vynikající, přidávám brambory a naši si dávají strouhaný sýr (já raději pár škvarků). Topinky jsou nutné bez debat. Potom máme rádi čočkovku - samozřejmě také se spoustou zeleniny. Minulý týden jsem vařila pořádnou babiččinu bramboračku s houbami. Nesmím zapomenout na květákovou, hrachovku, gulášovku a prdelačku (klidně i z prejtu nebo jelítek a krup). Rychlovka je s osmaženou krupicí a zeleninou s vajíčkem. Slepičí nevařím, protože je tučná a to děcka nemusí. I z kuřecí odebírám tuk. Dobrou chuť! A už vidím, že zase bude zle, že děláme večer chutě. :DAle s polévkou to snad zase není tak horké - i když dobrá polévka . . . . U nás se říkalo, že polévka, je grunt a kdo ji nejí ten je špunt! A tak nejsem špunt! *vtip*

doplněno 13.11.09 18:34:

Musím to napravit - miluji domácí dršťkovou. :-P

malvinka*

Tak já tvořím hrachovku z brokolice*smich* je to trošku bouda na dceru hrachovku miluje a na brokolici se šklebí postup je naprosto shodný s hrachovkou jen tu brokolici rozmělním na téměř neviditelno a poté v dceři zmizí bez mrknutí oka. Zato ,ale miluje fazolačku ve které stojí lžíce a taková zelňačka s klobásou to se potom neutrhne děťátko od hrnce.

papene*
hodnocení

*palec*Tu kamufláž s brokolicí vyzkouším.*smich*

malvinka*

Funguje na 200% papene, jen dítko je potřeba vystrnadit z dohledu. Při nevědomosti mi skutečnost nikdy neprozřela nezapomeň na česnek a je naprosto dokonalá*haha*.

doplněno 13.11.09 21:53:

Já věděla , že HELP ME pomůže.*houpy*

papene*
hodnocení

Česnek jako lidka dávám skoro všude.Tak nezapomenu.Díky*palec*

malvinka*

Já tímto ATB taky příliš nešetřím*placni*.

papene*
hodnocení

Malvinko už ji vařím.Nikdo není v dohledu.

papene*
hodnocení

:)Ještě , že jsem po večeři.No dobrá dršťkovka to je věc.Já dělám eintopf.Alespoň tak tomu říkala paní v německu, kde jsem ji jedla.

Zbylé maso z kuřete,pytlík zeleniny(nebo čerstvou)jedno jakou,na kousky brambory,1menší feferonku,sůl a pepř.Podle chuti.Může se přidat masox,bujon,magi nebo vegeta.

Povařit a nakonec přidat špetku kari!To je důležité.

Dobrou chuť a děkuji za recepty.*palec*

kytka*

Liduš a jsme zase u vaření to je fajn mám tipy na dobré rychlé polévky i pro papene a ostatní

milujeme falešnou držkovou z kotrče či hlívy nebo z václavek ,máme vždy v mrazáku /pro strýčka příhodu/děláme i z dršek ale ta není tolik v oblibě.

Recepty na polévky

pu®
hodnocení

1x

Zdravím, Papene! Tak, já kuchařka největší neumím nic moc:D , ale co mi chutná, to jsem se ráda naučila. Děláme polévku kvasnicovou. Neděsit se, je vynikající - jen ta příprava je lehce nevoňavá, pak už je to vynikající. Dělá se to snadno. Dá se přiměřeně sádla a na to cibule, dozlatova - kolik kdo má rád, já dávám hodně (jednu velkou na cca litr polívky). Pak se rozdrobí kvasnice a čeká se, až udělají spolu s cibulí takovou kašičku (to je právě ta fáze, kdy to tak oupně nevoní *hi* ) - je to taková napěněná kašička, musí se to celou dobu míchat, pozor, aby se to nepřipálilo. Mezitím se dá vařit voda, a až tedy máme cibulokvasnicovou mňačku, zalejeme vroucí vodou (já obvykle vařím litr). No a do tohoto dělám krupicové nočky - celé vajíčko dáme do hrníčku, posolípe popepříme a přidáme krupici - tak akorát, aby to bylo husté, ale pořád ještě míchatelné (obtížně, ale přece) - nesmí to být sypké, ani moc suché (když se stane, ředím mlíkem). Z toho pak pol. lžící namáčenou v té vroucí polívce (aby nelepila) ukrajuju nočky o velikosti 1-1,5 cm (hodně nabydou). Nočky nechávám vařit aspoň 10 min, aby byly opravdu provařené, takže na závěr obvykle dolívám ještě trochu vody, neboť z hrnce lehce vyvře.

Někdo cibuli cedí, já ji v polévce nechávám, chutná mi.

Omlouvám se, že tu nejsou žádné přesné gramáže a minutáže, ale já jak umím jen těch málo věcí, tak než si je psát a papírky ztrácet, tak si vždycky jenom pamatuju zásadní ingredience a pak prostě jenom podle chuti "vařím" *smich* (moje babi tvrdí, že je to tak stejně nejlepší *smich* )

Polévka je fakt moc dobrá, kdo nezkusil, neuvěří - příteli jsem napoprvé pro jistotu neřekla, co jí, to až poté, co mu to moc chutnalo :D

doplněno 13.11.09 22:56:

Zapomněla jsem napsat, že cibule nakrájená na kostičky (v mém případě na kousíčky, jak to vyjde *hi*:D )

doplněno 14.11.09 20:23:

Jo, a zapomněla sm ještě, že do nočků kousek másla *uf*

malvinka*

Cca před dvěma roky jsem si velmi pochutnala na polévce, ale byla velmi časově náročná - základ 2,5 hoďky šlapat křupavým sněhem stmívajícím se lesem na Rezek . V cílovém místě objednat Krkonošskou česnečku se sýrem a klobásou v pořádném hrnku k tomu nějaký vnitřní otop a stejnou trasou za svitu hvězdiček s patřičným zpožděním zpět.

*slunce**slunce**slunce**slunce**slunce**slunce**slunce**slunce**slunce**slunce**slunce**slunce**slunce**slunce**slunce**slunce*

papene*
hodnocení

*modla*Zkusím a dám vědět jak chutnala.:D

malvinka*

Prosím nezapomeň na petrželku je zasaditá, tudíž není kyselinotvorná na trávení*placni*.

papene*
hodnocení

Brokolicová pol.měla úspěch*hej*.Akorát jsem do ní dala na kostičky nakrájenou slaninku.

Ale jen malinko, Malvinko:D

malvinka*

Ahojda papene, předpokládám, že by zmizela i bez slaniny prostě moc rozmazluješ.Mno někdy se to hodí*vtip*.

Taky je vcelku v kurzu pórková s tou si poradíš jsi šikulka. Polévku z brokovnice jsi zmákla rychle.

Nakrájím na kolečka pór na máslíčku lehce osmahnu , přidám trošku pepře, mrkev,nějaký ten brambor, pokud mám Bambuckou sůl nebo obyč. povařím zajíším. Když mě napadne přidat nějaké koření přihodím. Miluji inovace, abych v té kuchyni občas vydržela což jistě pochopíš. *smich*

papene*
hodnocení

*jasne*Zdravím malvinko,co to je za sůl?Neznám,nebo je to nějaká bejkárna*haha*

malvinka*

No dovol asi se urazím*fn*. Bambova sůl - výrobce Benkor delikátní originální bylinná směs

píšou tady od posoleného krajíce, přes polévky, do salátu, omáček , na masa i na ryby bez chyby.

složení mořská sůl s jodem, směs kořenové zeleniny, sl. paprika ,sezam, česnek, majoránka, kardamon, koriandr, kurkuma, pepř bílý, zelený, petržel kmín, a směs koření a bylin

Voňavá koření můžu. Mám doma sbírku ,kterou příležítostně rozšiřuji*klik*

Domluv se s mami a já ti ji obstarám a pošlu po mesíkovi ooouuu *haha*.

Mají ji v Rozmarýně na Smícháči

doplněno 16.11.09 22:06:

V Albertu je Minestrone a dýňova z dýně hokkaido tu jsem tedy nezkoušela. Dýně jsou velmi prospěšné, tak potřebuji uzrát a pak se na ni vrhnu, akorát mi každou radost zkazí je v receptu zakysaná smetana s mým nefunkčním enzymem*nevi*. Člověk aby byl na ty recepty korektor*bum*.

doplněno 16.11.09 22:22:

Zapomněla jsem napsat polévka promiń.

malvinka*

www.benkor.cz

Garam masala

popis: Indická "domácí směs" je ostřejší směs, která se podobně jako Kari vyskytuje v mnoha různých variantách, závisejících na lokálních zvyklostech a chuti kuchařky. Naše garam masala pochází z Rajasthanu v severovýchodní Indii. Je to universální směs pro indické pokrmy masité i vegetariánské. Směs je vhodné na začátku přípravy opražit na oleji.

Bambova sůl bylinná

popis: Kořenící sůl vhodná do zeleninových salátů, pomazánek, dresingů, omáček, na bílé maso a ryby, rýži, luštěniny, brambory i na chléb s máslem. Výrobek balíme ve spolupráci s firmou Bamba + Jiří Šíbr _ CID, Rakovník.

Chicken masala

popis: Ostrá indická směs koření na maso pocházející ze severozápadní části Indie, z Rajasthanu. Můžete ji použít k úpravě drůbežího masa po indicku pečením, grilováním i dušením. Jemnější chuti docílíte, jestliže koření orestujete předem na oleji. Lze použít i k přípravě bezmasých pokrmů a nebo jako ostřejší Kari.

Koření na ryby

popis: Směs bylinek a koření s přísadou soli a kys.citronové k úpravě ryb pečením, smažením, grilováním i dušením. Rybu před tepelnou úpravou osolíme, hojně posypeme směsí koření. Můžeme nechat asi 1 hod. uležet v chladu.

doplněno 10.02.10 21:30:

To je ukázka oblíbeného koření pro Papku...

fidonet*

Neblázni - takové obrázky ... pobláznily se mi ted´ chuťové buňky. Tohle si vozíme z Flory Olomouc, tam nikdy neodoláme ( tedy obdobné )

kytka*

Vám stačí málo ke štěstí ,*smich*vidíte sáček s kořením a tečou Vám sliny.

fidonet*

V koření se vyžívám, mám půlku jedné skřínky v lince jen a jen koření. Už se děsně moc těšíme na grilování :)

michala*

Tak Vám přeji, ať se brzy dočkáte krásného počasí *slunce* vhodného k venkovnímu grilování, aby Vám to koření do té doby neprošlo a nemusel jste ho vyhodit.

papene*
hodnocení

:-PTak příští dotaz bude na recepty na grilování.

doplněno 11.02.10 19:43:

Jejda a proč?

kytka*

Nemám ráda grilování, ale nikomu to neberu.

doplněno 11.02.10 19:46:

není to zdravé brrrrrrrrrrr

A co grilované makrely, Kytko? To je přece zdravé.:-P

Ale jsme u polévek. Jednoduchá zelená hrášková. Máslová jížka, zalít vývarem z masoxu nebo zeleninového bujonu, konzerva zeleného hrášku. Dochutit - trocha muškátového oříšku neuškodí. Do hotového dávám zmrazenou petrželku. Tuto mají rády moje vnučky, ale musí být celá zelená - ani trocha červené mrkve tam nesmí být. Prostě - polévka brčálník.

kytka*

Mě přešla chuť ,když vidím mnohde zaneřáděné grily a na nich se grilující masíčka. Brrrrrrrrrr. to prostě mám žaludek naruby a proto ne! Doma máme elektrický gril, ale málo na něm děláme. To už mám raději klasiku - buřtíka na klacku.

Abych Vás přesvědčila, Kytko o nepřepáleném oleji a čistém grilu a mňamce jak hrom, tak Vás v létě zvu na Moravu na ty grilové makrely na dřevěném uhlí. Budou specielně pro Vás.

kytka*

Děkuji za pozvání, ale mě nepřesvědčíte, díky.

malvinka*

Nemáš náhodou moji skříňku...;)

fidonet*

možné to je *ua*občas mi koření moc rychle mizí ... nepoužívali jste ted mletý kmin? Podezřele rychle došel :)

malvinka*

Přiznej se fidonet, včera byla kmínová polévka;).

papene*
hodnocení

*zed*Tak promiň, ale já ji fakt neznám.*stop*Najde se někdo prosím kdo ji taky nezná?

Určitě ji budou mít i jinde,ne?

doplněno 16.11.09 22:13:

Tak teď už nevím co je pravda a co kec*nevi*

Dobře nebudeme zaclánět.

malvinka*

To byl vtip*smich*. chceš ji? Vnitrákem to vymyslíme ok.

doplněno 16.11.09 22:21:

Myslím sůl.

limetka*
hodnocení

1x

Velmi rychlá je cibulačka - nakrájet ne moc nadrobno několik cibulí ( asi tak jedna větší cibule na osobu), dát ji osmažit na trochu oleje, zaprášit trochou hrubé mouky a zalít studenou vodou. Osolit, přidat 1 -2 bobkové listy, povařit, až je cibule měkká, což je opravdu krátká doba. Do talířů nastrouhat sýr - eidam, nivu nebo balkán, jaký kdo má rád - a zalít horkou polévkou. Jěště třeba přidat osmažené houskové kostičky, aby byla sytější. Je moc dobrá, vyzkoušejte!

hodnocení

1x

Já mám rád tarotor, i když to není zrovna teplá polévka a hodí se spíš na léto. Ale jednoduchá a dobrá je.

Do cca litru kyselého mléka (kyšky, kefíru...) nastrouhám okurku, přidám kopr, osolím, naleju lžíci oleje (to je třeba rozmíchat a nejlepší olej bude nepochybně panenský olivový), no a je to. K úplné dokonalsti lze přidat ořechy (nasekané lískové, ale nepochybuji, že třeba pekanové budou také výborné), no a před podáváním by měla být dobře vychlazená; ono se to také rozleží.

Znám ji i pod názvem Tarator a původem je, jak jinak bulharská.

hodnocení

1x

Už se mi nechce v té spoustě receptů hledat, ale byla tady fazolová? Já vím, že ji všichni umíme, ale chtěla jsem dodat zajímavost *hi* Když se namočené fazole několikrát slijí a dá se znovu čistá voda a slije se i ta první voda, když zavaří, vypláchne se to, co nadýmá. *palec* Zásmažka na špečku, cibulka, sůl, troška octu, pepře a majoránka. A pak už je to jen čirá dobrota a radost, bez následků.*ua*

malvinka*

Holky jedny šikovný,

prosím poradte v jedné soukromé pekárně poblíž hor jsem zahlédla kvásek a tak mě napadlo jako Trautenberka?,,Kérkonošské kyselo,, v životě jsem jej neviděla nejedla zná někdo?

kytka*

To je nejlepší dobrůtka ,je tisíce receptů. Každý dělá kyselo jinak. A také pokaždé jinak chutná.

Já dám vařit brambory, pokrájené , oloupané a koření /celý pepř, bobkový list , nové koření/ Mám na to takové jako vajíčko na čaj . /že nemusím pak lovit jednotlivá koření z polévky. Do toho se dá kvásek a vaří se, až jsou brambory poloměkké. Pak rozkvrdlám smetanu s hladkou moukou a zahustím a ještě povařím , Můžete dát sušené houby/nemusíte/ .Do hrnečku rozklepnu vejce / množství záleží od množství polévky/ rozmíchám a vliju do polévky . Přisolím ,dám nasekaný kopr a přikyselím dle chuti. K tomu lze si pochutnat na domácích lívancích.

Ale jak říkám co kraj , to jiné kyselo. Takže receptů je mnoho.

kudrnata*

MALVINKO POSÍLÁM RECEPTÍK NA KRKONOŠSKÉ KYSELO.CHODÍ NA NĚJ MOJI KAMARÁDI A MŮŽOU SE PO NĚM UTLOUCT.RECEPT JE Z JEDNÉ RESTAURACE Z KRKONOŠ.

POTŘEBUJETE CHLEBOVÝ KVASEK.DÁ SE I UDĚLAT,ALE JE TO PRACNÉ.DAJÍ VÁM HO V KAŽDÉ PEKÁRNĚ.NĚKDY ZADARA,JINDY CHTĚJÍ DVACKU:)NEZAPOMEŇTE,ŽE POKUD NEBUDETE VAŘIT POLÉVKU HNED,TAK VÁM KVÁSEK POKYNE DÁL.JE TO JAKO V HRNEČKU VAŘ:)DOPORUČUJI NECHAT V OTKRYTÉ NÁDOBĚ NA TALÍŘKU V KOMOŘE,NEBO LEDNICI.

200 G CHLEBOVÉHO KVASU

MÁSLO

SUŠENÉ NEBO ZMRAŽENÉ HOUBY

1CIBULE

1 LITR VODY

BRAMBORY VAŘENÉ VE SLUPCE

ŠLEHAČKU

KMÍN,SŮL

VE VLAŽNÉ VODĚ ROZMÍCHÁME KVÁSEK,PŘIDÁME HOUBY(MNOŽSTVÍ ZÁLEŽÍ NA VÁS)SŮL,KMÍN A ZVOLNA VAŘÍME ZA ČASTÉHO NEBO RADĚJI STÁLÉHO MÍCHÁNÍ ASI PŮL HOĎKY(BEZ MÍCHÁNÍ SE PŘIPALUJE)

PŘEDEM UVAŘENÉ BRAMBORY SI OLOUPEME,NAKRÁJÍME NA KOSTIČKY A KE KONCI PŘIDÁME JEN PROHŘÁT.

NA MÁSLE OSMAHNEME CIBULKU,USMAŽÍME VEJCE(JÁ DÁVÁM NA 1PORCI 2 KS)NEMÁME RÁDI MOC ZDRCLÁ,TAKŽE JAK JSTE ZVYKLÍ.NO A JE V PODSTATĚ HOTOVO.

NA KAŽDÝ TALÍŘ DÁM PORCI VAJEC,ZALEJI POLÉVKOU A NEUŠLEHANOU ŠLEHAČKOU(JÁ OSOBNĚ NA POLÉVCE VYKOUZLÍM "ŠNEKA"-ZAČNU VE STŘEDU TALÍŘE A TOČÍM AŽ KE KRAJI.

TAK SNAD VÁM BUDE CHUTNAT.KVÁSEK SÁM O SOBĚ NENÍ ŽÁDNEJ ZÁZRAK,ALE SPOJENÍM VŠECH INDEGRIENCÍ NEMÁ CHYBU.*palec*

fidonet*
hodnocení

1x

Co něco hodně zdravého?

Vločková polévka ( když jsem to slyšel poprvé poklepal jsem si na hlavičku - jsem milovník polévek )

V hrnci na másle opražíme ovesné vločky ( 2 polévkové lžíce másla, dvě plné hrsti vloček ), a zalejeme vodou ( tolik kolik bude polévky - vycházejme z 1.5 litru ). Přidáme 1 kostku masoxu, sůl a směs mražené zeleniny ( celý 400g sáček / jakékoli dle vaší chuti - hrášek, kukuřice, Mochovská směs ). Vaříme 20 minut. Nevěřili byste jaké to je. Děti se mohou po tom utlouct a já musel uznat, že je to velmi dobré, rychlé, zdravé.

pu®

Fidonet, supr, díky za inspiraci! Dala bych bodík, ale v takovéhle diskusi se pět rychle rozdá, už nemám *vezen* Úplně stejně vařím jednoduchou rychlou zeleninovou - centimetr z kostky másla, na to zmraženou zeleninu, trochu podusit, zaliju litem vody, hodím kostku masoxu nebo zeleninového bujonu a dohustím krupičkou (polévkovou lžíci hodím do skleničky studené vody, jen zamíchám a hodím do polívky - paní Lidka a spol. se teď asi mému "umění" pěkně ošívají *hi*:D ). Vařím cca 15 minut. Protože neholduji vaření, jak všichni víte *smich* , ale tahle polívka je rychlá a snadná, jsem ráda, že ji můžu příště trochu ozvláštnit - vločky totiž jím k snídani. Teď mě napadá ještě přihodit sezamové semínko, to by taky mohlo být mňam :-P

Pu, vůbec se nesmějem, jednou tam hoďte jáhly, jindy rozšlehejte vajíčko, nebo k té zelenině stroužek česneku, a hned máte jinou chuť polévky. a hodně petrželky, nebo pažitky, či teď řeřichy z parapetu na vatičce...Zkuste z listového těsta - koupeného, vyválet a vykrájet čtverečky, nebo skleničkou kolečka, potřete rozšl. žloutkem, posypte tím sezamovým semínkem a solí a dejte na peč. papír péct.Je to vynikající, můžete na pár dát mák, nebo kmín, ale sezam je nejlepší. Moje dcera to miluje...ale to jsem od polévky nějak odbočila...*palec*

fidonet*

Není zač, rádo se stalo. Mě samotného, jak jsme psal, udivilo, že to může být tak dobré. Tak to já vařím i cele hodiny. Až si někdy připadám, že se chce někdy manželka "ulít", když mě do toho zas a opět našroubuje :) Já jsem hlavně polívkovej, Ani druhé mít nemusím.

lidka*

Určitě ne - vůbec se neošívám (pěkné slovíčko). ;) Já mám ráda rychlé recepty - to jenom se snažím u těch složitějších nic neošidit, aby to bylo tak, jak vařila moje babička. Ale to je jen pár složitějších receptů, kde zachovávám domácí knedlíky, domácí nudle apod.). Proto také fandím moučníkům z jedné mísy. Dneska byla polévka z vaječné jíšky se spoustou zeleniny, kuřecí kapsy na žampionech (vzpomněla jsem na babkuzov), když jsem házela na kastrol zmrzlé žampiony. K tomu včera vařené - strouhané brambory opečené pěkně dozlatova na másle. :-P Dokonce mne zaujala i vločková polévka - možná vyzkouším - jinak mě vločky moc nelákají - je to suché a šustí to. :D

pu®

Jé, takové podpory se mi dostalo! *slunce* Tak to já si budu muset vymyslet zase něco originálního, abych sem někdy ještě přispěla - a pobavila :D ROzesmálo mě, jak Vám vločky šustí *smich* A suché to je, ale jen dokud nepřidáte mlíko *hi*;) Já si tam dám ráda ještě rozinky, med, ořechy, když máme, čerstvé jabko...a to je pak takový nátřesk, že snídám i pár hodin (bohužel za monitorem). Přičemž mě napadá, že mám strašně ráda instantní ovesnou kaši, co se dělá obyčejně v mikrovlnce. Obvykle jsou instatní věci docela hnus, ale tady stačí dobré mlíčko a je to paráda :-P I sem přidávám jablka - a jsem schopná to jíst i k večeři, je to moc dobré.
Aha, ale ono je téma polévky.. pardon, jsem odbočila *hi*
Ještě díky Atrama za tipy - jáhly vůbec nemusím, přiznávám, a vajíčko v polévce taky ne, ale to jste nemohla vědět - naopak úplně mě nadchly ty kousky lístkového těsta. Teda to jsem zvědavá, jestli se kdy odhodlám. Zatím totiž umím péct jenom ten kokosový salám, který se vyrábí nastudeno *frajer* Ale miluju babické tyčinky se solí a kmínem a mám takové tušení, že by to mohlo být podobné (pokud namísto toho nevyhořím *smich* ). Ještě že jsem po obědě *uf*

doplněno 14.02.10 17:21:

Vysvětlivka pro později příchozí, popř. neznalé situace. *frajer* Povýšila jsem na míru náročnosti vaření. Pokud něco "zvládne i Pu", pak vězte, že to musí být jednoduché!
*haha*
Škoda, že už nemám bodíky, Atrama - za tohle bych Vám hned jeden lupla. Asi vznesu prosbu na admina, aby jich dal k dispozici aspoň deset. *slunce*

dejavu*
hodnocení

0x

Tak já přihodím jednu ze zdravé výživy, konkrétně proti tvorbě nádorů, mám ji přímo od lékaře. :)

1 šálek sušeného hrášku nebo fazole
2 cibule
5 stroužků česneku
listy kapusty, červené řepy a špenátu
2 cukety
část květáku
3 pórky
růžičková kapusta
4 rajčata
1 kg mrkve nebo mrkvové šťávy
řapíkový celer
houby čerstvé nebo sušené
Fazole předem přes noc namočíme a pak vaříme ve vodě. Do velkého polévkového hrnce dáme nakrájenou cibuli, vodu a mrkvovou šťávu a vaříme na malém ohni. Pórky podélně rozkrojíme, řádně vymyjeme a přidáme do hrnce. Postupně přidáváme do polévky nakrájené houby, růžičkovou kapustu, listy kapusty, špenátu a červené řepy. Část květáku, bobkový list, sůl, pepř a koření (nejlépe provensálské) podle libosti. Když je vše uvařeno do měkka, rozmělníme pomoci tyčového mixéru a přidáme předem vařené fazole. Polévku necháme ustát pár hodin a pak podáváme.

malvinka*
hodnocení

0x

Ještě mi vytanula v paměti vločková

Na zesklovatělé osmahnuté cibulkou opražíme ovesné vločky na ně přihodíme kořen. zeleninu nebo takovou co dům dá podlijeme, podusíme vhodíme kostku Knoru. Vše přiměřeně, přiměřeně dle počtu strávníků.

hodnocení

0x

A špenátová? Ta už byla? *hi* Kostku mraženého špenátu rozvařit v cca l vody, dodat mléko cca 0,5O l, zásmažku, česnek a nešetřit , posolit, vmíchat rozkvedlané vejce.*ua* Buď bramborky na kostičky nebo nočky. ;) Já miluju chleba na kostičky na železné suché pánvi, úplně usušit a trošku osmažit. Plyn úplně ztlumit, kostičky čas od času prohrábnout a nakonec kousek másla, promíchat. :D Dělávala to jedna paní kuchařka ve školce a taky špenátovou pomazánku. Milovali jsme to všichni. *jasne*

papene*
hodnocení

*stop*A co česnečka?Tu nikdo nedělá?*nevi*

lidka*

Tak to jsi přehlédla, já jsem ji uvedla jako klasiku hnedka v mé první odpovědi. Myslím si, že není člověka, který by čenečku neochutnal a nebo se s ní i po pořádném flámu neléčil. Základ bude u všech stejný. Někdo klasicky vaří, jiný třeba přeleje utřený česnek + přísady přímo na talíři. Ale těžko bys hledala človíčka, který ji neochutnal. Snad jenom ten, kdo vyloženě nesnáší a nebo nemůže konzumovat česnek. Tato jednoduchá a skvělá polévka nemohla přeci v tomto přehledu chybět. No a tak tedy přidávám ještě jeden podrobný - trochu vylepšený recet - já osobně dávám přednost topinkám (housku do hrachovky) a ta plavající slanina by mně tam určitě nevadila. *smich*

Oukrop – česnečka - nebo-li novoroční vyprošťovák

Na Oukrop budeme potřebovat:
15-20 dkg libové anglické slaniny
4-5 brambor
2 celé palice česneku
1 polévková lžíce majoránky
půl čajové lžičky drceného kmínu
půl čajové lžičky mletého pepře
sůl
snítky petržele
Z anglické slaniny odkrojíme tuk a ponecháme jen libovou část. Tuto nakrájíme na velmi malé kostičky (max. 5x5 mm). Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky (1x1 cm). Brambory a slaninu dáme do hrnce vařit. Pokud některá kostička slaniny vyplave nahoru vyndáme ji lžící. Zůstal na ní tuk a proto plave. Česnek oloupeme a stroužky nakrájíme na plátky.
Přidáme do polévky společně s drceným kmínem, mletým pepřem a v dlaních rozetřenou majoránkou. Polévku vaříme až jsou brambory měkké. Podle chuti osolíme.
Připravíme si dva dny staré housky nebo rohlíky. Z čerstvých se to dělá velmi špatně. Nakrájíme je na kostičky asi 1x1 cm. Kostičky rozprostřeme na plech a dáme do předehřáté trouby do zlatova opéct. Pečeme je bez tuku, jen tak na sucho. Musejí se hlídat, aby byly opečené jen zlehka. Pokud je opečete hodně, zhořknou a nebudou dobré. Horkou polévku nalijeme a na talíři ozdobíme snítkou petržele. Opečenou housku si každý nasype přímo do talíře podle vlastní chuti. Přeji dobrou chuť.

Oukrop rozhodně nedáváme dětem. Slabším povahám doporučuji před jídlem oplechovat hubu zevnitř. Ostatním polévka pomůže po novoroční opici nebo při nachlazení.

papene*
hodnocení

*bzum*Moc se omlouvám.Jsem slepá*zed*

malvinka*

Bytelná česnečka

mrkev , kousek pórku,silnější plátek celeru ,1/4 kapusty, 2 lžíce hrášku, 2 lžíce překrájených lusků, 2 lžíce másla 11/2 l vody, 4 stroužky česneku, 2 zrnka nového koření 1 bobkový list mohou být klidně 2,majoránka, sůl, houska

Na másle osmahneme pokrájenou zeleninu,zalijeme vodou a vaříme do měkka ochutíme a přidáme osmaženou housku - nemusí být. Lze vhodit kroupy.

Vavřínový list je v této pošmourné době vhodný pro všechny na dobrou náladu.

Dršťová z vloček

Osmahneme cibulku, zaprášíme červenou paprikou, přidáme cca 1 hrnek zalitých vloček vodou, trošku osmahneme, přidáme bujon kostku zalijeme vodou a povaříme. Nakonec ochutíme česnekem a majoránkou.

papene*
hodnocení

Zdravím malvinko po tak dlouhé době.Zkusím tu vločkovku.Díky

malvinka*
hodnocení

0x

Není tu Minestrone, hrstková, kulajda, gulášová, houbová,dýňová...zelňačka s čočkou

doplněno 22.11.09 13:46:

rajská s rýží

doplněno 22.11.09 16:31:

Pivní, chlebová

papene*
hodnocení

*klik*Tak sem s nima.

pu®

Rajskou umím! *smich* Začne se jíškou *uf* Ale malinko pozměněnou. Dá se centimetr másla, na to napěnit cibulka, pak hladká mouka (tak akorát :D ). Až to zezlatoví, tak podle toho, kolik polévky chci, do toho přidat rajský protlak (dávám větší konzervu). Chviličku na to zalít studenou vodou, hrníčkem. Rozmíchat, aby nebyly hrudky. Mezitím nechávám vařit litr horké vody, takže jakmile mám v hrnci kaši bez hrudek, zaliju horkou vodou. Do toho dám kostku zeleninového bujónu a nastrouhanou mrkev (mám ráda dost, tak dávám dvě). Kvůli mrkvi, aby změkla, nechávám vařit cca 10 minut. A dělám rajskou vždycky, když mi zbyde půl sáčku rýže, takže je obvykle den stará a připadá mi taková lepší, do polívky uleženější. No a nakonec kyselím, nebo sladím - pro sebe obvykle přislazuji, taky záleží, jak sladká je mrkev. Mňááám :-P

doplněno 22.11.09 23:00:

Dík *smich* Ona ta motivace spíš spočívá v tom, že jak Vás tady furt čtu, tak slintám :D Budu muset dohánět, až se ze mě bude kouřit! *uf* Opomněla jsem - rýži dávám zároveň s mrkví, aby se prohřála.

papene*
hodnocení

No vidíte,ještě se naučíte vařit*smich*.

Bodík nemohu dát.Už nemám.Tak příště.*nevi*

malvinka*

Dala jsem já za snahu.Motivovat, motivovat*jasne*.

papene*
hodnocení

A co recept na dobrou dršťkovku by nebyl.:-P

;)Doufám, že jsem se nepřehlédla.

doplněno 26.11.09 10:47:

Někdo do ní dává i zeleninu.Tedy mrkev.

kytka*
hodnocení

0x

brokolicovou dělám jednoduše a je výborná sní ji i kdo brokolici nesnáší.

Recept- dám vařit celou brokolici /jen velký košťál odříznu ,přidám 1velkou mrkev nakrájím na silná kolečka ,uvaříme do měkka přidám 1kostku bujonu naprosto nezáleží jakého /slepičí,hovězí,zeleninový/tyčovým mixerem rozmixuji na hladký krém a přidám petrželku a je připraveno k podávání samozdřejmě přisolíme dle chuti.pokud je čas hub přidám povařené .,tím nic nezkazíte,nakrájené na plátky.

Recepty na polévky #2

To je Petriho miska, na té fotce? :D

kytka*

to je talíř s polévkou, nebo co tím chtěl básník říci?

Básník chtěl uuděat hloupý vtip. Prostě mu to připomnělo kultivaci plísní a bakterií na Petriho misce; bylo to od něj ošklivé a moc prosí za prominutí.

lidka*

Je hezké, že když se vtip nepovede - básník se tak hezky omluví! *palec* Básníka asi svedla barva polévky. :) Ale na druhou stranu - já jsem se poučila, co to je Petriho miska, protože jsem šla hnedka hledat. *klik* Ale naše kytička prostě umíííí! *placni*

kytka*

Já nejsem urážlivá*ua*

kytka*
hodnocení

0x

hodně vařím drožďové a cibulačky to máme rádi na tisíc způsobů nyní cibulačka s houbami

Do hrnce s vodou zavaříme kostky/dle množství1-2 bujonu/ nakrájím 2velké cibule na kolečka ,přidám do vývaru a pár pokrájených hub povaříme ochutíme solí pepřem petrželkou či jinou natí.

drožďová cibulačka

Na oliv. oleji zpěním cibulku a rozdrobím 1kostku droždí pěkně míchám až začne vonět zaliji vývarem a přidám cibuli na kolečka a postupuji jako u předešlého receptu.

drožďová s vejcem

Na oliv. oleji zpěním cibuli ,přidám 1kostku droždí dobře míchám a když se zapraží klepnu do toho 14 vejce a míchám ,vzniknou jemné hrudky /můžete je rozšlehat/ nemusíte a zaliji vývarem ochutíme a opět přidáme nať petrželky či celeru.

Recepty na polévky #3

kytka*
hodnocení

0x

ještě v talíři

Recepty na polévky #4

karina*
hodnocení

0x
KULAJDA :
300 g oloupaných brambor
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
4 vejce
250 ml smetany
čestvý nebo sterilovaný kopr
kmín, ocet, sůl
1 l vody
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji postupně vodou, rozšleháme a dobře provaříme. Přidáme na kostičky nakrájené brambory, sůl, kmín a za občasného míchání vaříme dále. Když brambory změknou, přilijeme smetanu, přidáme jemně usekaný kopr, ocet a přisolíme. Na talíře vložime uvařená nebo ztracená vejce, přelijeme polévkou a podáváme.
Když máte houby , je to jen dobře, vražte je tam s těma bramborama.Ztracené vejce neřeším dávám vařené na tvrdo. K.
pt®

Polévka z masových odřezků PT /stařenka/

Při větším nákupu tak 1x za týden, koupím i více druhů masa, která, když připravuju, tak takové to prorostlé a slojem odřezávám /hovězí, vepřové, drůbeží/. Pak dám do mikrotenového sáčku a šup s tím do mrazáku. A tak po každé průběžně do sáčku přidávám, až uznám za vhodné, že to na polévku stačí. Pak dám odřezky ze sáčku do kastrolku, přidám 3 mrkve 1/4 celeru, zaleju vodou a dám na plotnu vařit. Přidám kostku masoxu /může být masový i zeleninový/ a osolit. Nevaří se dlouho, odřezky jsou malé a brzo vařené. Až je masíčko měkké, tak přecedím do druhého kastrolku, zeleninu nastrouhám, vrátím do vývaru, pak oberu odřezky. Libové dám do polévky zpět a tučné dám psíkovi /někdy mu to páníček spapá/. Přidám nudle, nechám 5 minut povařit, dochutím solí /pepř, paprika, vegeta/. Někdy přidám játrové knedlíčky z májky:

1 malá májka, 1 vejce, lžíce oleje, majoránka, hrstka strouhanky, na talíři rukou spojit, udělat kuličky, krátce v polévce povařit. jsou křehké.

hodnocení

0x

Dám takový fígl do kulajdy.Orestujte na másle houby, nejlépe čerstvé, ale nejsou špatné i sušené, nebo žampiony, přidejte trochu drc. kmínu, a zavařte do hotové polévky.Tu necháme už jen okulit, s těma houbama...jinak klasika, dát vařit brambory, sůl, pak kopr a zavařit mlékem a smetanou s moukou.Pak vejce, buď ztracená, nebo rozkvedlaná a pak ty houby.Ocet si dáváme až na talíři a vařené vajíčko může být také...Dříve jsem ty houby vařila, ale takhle je to lepší...

papene*
hodnocení

*palec*atrama s těma houbama je to bezva nápad.Vyzkouším.*bezim*Už běžím do lesa pro nějaký ten hříbek.:D(už aby to šlo)

kytka*
hodnocení

0x

Dnes to byla výborná drožďová s pórkem.

Recepty na polévky #5

Nevím, jestli už tu byla nebo ne, polévka z uzeného masa. Dá se vařit kousek uzené krkovice, nebo plecka, nebo stačí uz.kosti, ale já většinou přitom dělám šunkafleky, tak lepší, když je masa víc...Přidáte zeleninu, nové koření,pepř, trochu vegety, česnek, cibuli. Vedle v hrnku uvařím propláchnuté kroupy do měkka. Pozor, rády kypí...Když je maso povařené, vyndám na prkýnko, nakrájím na kousky, část do polévky, část do těch fleků...Slité, propláchnuté kroupy dám do polévky, přidám trochu majoránky a petrželku. Je to velmi oblíbená polévka u nás doma, říkáme jí prdelačka...Když je v létě čerstvý libeček na zahrádce, tak ještě přidám, ten...Myslím, že tohle zvládne i Pu!*palec*:)

fidonet*

hmm, tak to mi ten den dobře začína : čtu Tvuj recept a sliny se sbíhaji. Asi si tohle budu muset číst až u oběda. Jinak SUPER recept. Miluji ho.

kytka*
hodnocení

0x

brambory na paprice s vejcem

Zpěníme 1 cibuli na oleji zasypeme 1lžičkou papriky zamícháme přidáme na kostičky nakrájený gothaj cca 20dkg

lehce opečeme ,přidáme na kostky nakrájené brambory a zalijeme vařící vodou, když jsou brambory poloměkké

zakvrdláme smetanou s moukou a necháme povařit. Mícháme a přisolíme a přikyselíme octem dle chuti. Uvaříme vajíčka ,rozkojíme na 1/4 a vložíme do polévky. Je to rychlá a sytá polévka.Množství ingrediencí si určíte podle množství polévky.

Recepty na polévky #6
papene*
hodnocení

;)A co nějakou dietní?Nemáte někdo v zásobě?

lidka*

Papene - dietní? Ale na jakou dietu - nebo jenom myslíš méně kalorickou? *hej*

Jedna rychlovka a navíc určitě není sytá:
Polévka s opraženou krupicí: To je opravdová rychlovka jenom na zahřátí - na másle osmažím nastrouhanou kořenovou zeleninu, zasypu krupicí a ještě osmahnu - zaleji vodou - okořením (masox, magi, pepř apod) provařím a navrch dám něco zeleného (petrželku, nať z lahůdkové cibulky). *placni*

kytka*

Taky ji dělám ,máme ji rádi. Nebo jen mrkvovou. Na másle osmahnu nastrouhanou mrkev maličko zapráším krupičkou a dám 1/2 kostky vývaru, petrželku a je to.To by byl polévkový román...*hej*

papene*
hodnocení

Třeba obé.

malvinka*
hodnocení

0x

Prosím, prosím , jsem líná hledat v té záplavě nápadů. Dnes jsem si v IKEY pochutnala na kulajdě dělá někdo taky takovou. Mńam

Raději bez klasického octa / babička říkala kapka octa kapka krve/ jinak se meze nekladou. Třeba citron nebo jablečný ocet co vás napadne...

Díky

papene*
hodnocení

;)Malvinko, kulajda zde je.Bohužel, ale s octem.

kytka*

Do kulajdy ale je nejlepší ocet, již hotovou okyselíme, nevím nikdy jsem ji citronem nekyselila.

malvinka*

Aha tak to jsem v tom množství přehlédla omlouvám se. Ale byla vážně mňamozní:-P. Zkusím jí spáchat.

doplněno 05.03.10 23:05:

Ideálně s várnicí do IKEY*bezim*.

papene*
hodnocení

Spáchej a dej vědět.:-P

kytka*
hodnocení

0x

Zelná ostrá polévka

2 lžíce oleje kousek slaninky na kostičky a opečeme ji na to přidáme pokrájenou 1cibuli ,2-3 stroužky česneku též pokrájíme /nelisujeme/ a 1/2menší hlávky zelí na nudličky ,1lžičku majoránky zamícháme a necháme chvilku podusit ,pak přisypeme 1 lžičku drceného kmínu, 1lžičku soli,2lžíce sladké papriky a 1 lžičku pálivé papriky.Dobře promícháme aby se chutě propojily,dusíme a podlijeme vodou ,přidáme bujon nebo máme-li vývar - zalijeme vývarem.Vaříme asi 15-20 minut.Vedle na pánvi si opečeme klobásku, nebo točeňák,jak je libo. Přidáme do hotové polévky.Můžeme mírně zahustit a přidat lžíci smetany. Já nezahušťuji ani nedávám smetanu. Polévka je výborná sytá k ní krajíc chleba a jste po jídle.Nic jiného už nemusíte jíst,jak Vás zasytí.

jabraka*
hodnocení

0x

Tak tohle všechno jsem dal přečíst své ženě.Se zlou jsem se potázal,Ty jsi se zbláznil!Kdo by se s tím patlal?Víš,že nerada vařím a ještě sis vymyslel polévky?!?!Derj mi pokoj!A šla šít do ložnice záclony a nějaký polštářek.

A já si jdu uvařit polévku.Samozřejmě z pytlíku.Hrachovou a dám si do ní osmažený hrášek taky z pytlíku.

JABRAKA

kytka*

Tak to vidíte , jo není každý nadšen ,když má vařit. My se s vařením střídáme , manžel vaří všechno a moooooooc dobře. Jo nouze někdy naučí člověka nevídané věci. Ale podle receptů tady , si můžete uvařit výborné domácí polévky.:-P Uvidíte jak si bude paní libovat, až ji zavoláte k prostřenému stolu a vůně se bude linout bytem . Sklidíte takovou pochvalu,že Vás to bude motivovat k dalšímu a dalšímu vaření. Vím o čem mluvím .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma vajíčko do polévky

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]