Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Recept na ořechový dort

Od: moniakimi* odpovědí: 5 změna:

zdravím,nemáte někdo fakt zaručený a výborný recept na ořechový dort.Korpus+náplň.Koukala jsem na internetu a nic mě nenadchlo.Díky Monika

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

0x

Moni, napište Janě na vnitřní poštu, nabídla pomoc při přípravě dortů - tak určitě má něco vychytaného. Ale doufám, že to dá do placu všem, ať se také poučíme:
Autor: @jana1
Datum: 24.10.09 20:11
Předmět: RE: Omáčka - svíčková
odpovědět
Díky moc za recepty a rady. Vše jsem si uložila a při nejbližší příležitosti vyzkouším.
Co se týče druhu masa, tak pravou svíčkovou taky nekupuju a ani kupovat nehodlám. Dělávám ji ze zadního hovězího a z králíka a sice tak, že si osmažím na másle zeleninu, koření a slaninu, zaliju to vývarem, povařím, vyberu koření, rozmixuju a zavařím šlehačku s moukou. Nakonec dochutím. Pravým receptům na svíčkovou tedy na hony vzdálené
Jsem ráda, že jsem našla tuhle poradnu, moc si vážím všech rad a pokud můžu, taky nějakou přijpěji. Kdybyste potřebovali poradit s čímkoliv kolem dortů, jsem k dispozici, to jsem ve svým živlu.

jana1*
Ahoj Lidko,
Monice jsem už napsala, tak to písnu ještě sem. Protože jsem ale nenašla, zda se ukládá odeslaná pošta, nenapíšu to asi tak stejně, jako jí, ale aspoň v kostce:
Korpus dělávám piškotový světlý. Obecně platí, že když se přidávají do těsta ořechy, kakao nebo kokos, mělo by se to samé množství ubrat z mouky, čili - za dvě lžíce mletých ořechů ubereme dvě lžíce mouky.
6 vajec
24 dkg cukru krupice
24 dkg mouky dvou druhů: 12 dkg hladké + 12 dkg polohrubé
3,5 polévkové lžíce oleje a 2,5 lžíce vlažné vody (nebo 3 + 3)
špetku soli Tenhle konkrétní recept nemám vyzkoušený, ale je od paní, která peče vynikající dorty.
Krém mám výborný z jednoho slovenského časopisu, dělávám ho leta a je fajn. Zvláštní vychytávka v něm je to, že se zahušťuje sypkým pudingem bez vaření.
70g másla, 70g hl. mouky, 5 dcl mléka, 180 g krystalu, 250g másla, 100g tuku Palmarin ( zřejmě slovenská verze Hery), 1 žloutek, 1/2 balíčku instatního pudingu v prášku bez vaření s vanil. příchutí, 150g ořechů nebo oříšků.
krém - uděláme kaši: 70g másla a 70g mouky zpěníme, zalijeme mlékem smíchaným se žloutkem a cukrem a vaříme do zhoustnutí. Kaši přikryjeme a necháme vychladnout. Vyšleháme máslo a tuk a zašleháme zchladlou kaši. Asi čtvrtinu krému odložíme, do ostatního přidáme puding. prášek a mleté ořechy a vymícháme.
Krémem bez ořechů zdobíme, ořechovým dorty promazáváme.

toni*
hodnocení

0x

No tak hokly, končíme s tím mlsáním. Zvláště v pátek večer je to trapárna.

jana1*
30.10.09 23:18

?

lidka*

Jano, to nic, to jenom děláte tonimu chutě a on doma nemá žádný dortík! :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma palmarin

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]