Nejste přihlášen/a.
zdravím,nemáte někdo fakt zaručený a výborný recept na ořechový dort.Korpus+náplň.Koukala jsem na internetu a nic mě nenadchlo.Díky Monika
0x
Moni, napište Janě na vnitřní poštu, nabídla pomoc při přípravě dortů - tak určitě má něco vychytaného. Ale doufám, že to dá do placu všem, ať se také poučíme:
Autor: @jana1
Datum: 24.10.09 20:11
Předmět: RE: Omáčka - svíčková
odpovědět
Díky moc za recepty a rady. Vše jsem si uložila a při nejbližší příležitosti vyzkouším.
Co se týče druhu masa, tak pravou svíčkovou taky nekupuju a ani kupovat nehodlám. Dělávám ji ze zadního hovězího a z králíka a sice tak, že si osmažím na másle zeleninu, koření a slaninu, zaliju to vývarem, povařím, vyberu koření, rozmixuju a zavařím šlehačku s moukou. Nakonec dochutím. Pravým receptům na svíčkovou tedy na hony vzdálené
Jsem ráda, že jsem našla tuhle poradnu, moc si vážím všech rad a pokud můžu, taky nějakou přijpěji. Kdybyste potřebovali poradit s čímkoliv kolem dortů, jsem k dispozici, to jsem ve svým živlu.
Monice jsem už napsala, tak to písnu ještě sem. Protože jsem ale nenašla, zda se ukládá odeslaná pošta, nenapíšu to asi tak stejně, jako jí, ale aspoň v kostce:
Korpus dělávám piškotový světlý. Obecně platí, že když se přidávají do těsta ořechy, kakao nebo kokos, mělo by se to samé množství ubrat z mouky, čili - za dvě lžíce mletých ořechů ubereme dvě lžíce mouky.
6 vajec
24 dkg cukru krupice
24 dkg mouky dvou druhů: 12 dkg hladké + 12 dkg polohrubé
3,5 polévkové lžíce oleje a 2,5 lžíce vlažné vody (nebo 3 + 3)
špetku soli Tenhle konkrétní recept nemám vyzkoušený, ale je od paní, která peče vynikající dorty.
Krém mám výborný z jednoho slovenského časopisu, dělávám ho leta a je fajn. Zvláštní vychytávka v něm je to, že se zahušťuje sypkým pudingem bez vaření.
70g másla, 70g hl. mouky, 5 dcl mléka, 180 g krystalu, 250g másla, 100g tuku Palmarin ( zřejmě slovenská verze Hery), 1 žloutek, 1/2 balíčku instatního pudingu v prášku bez vaření s vanil. příchutí, 150g ořechů nebo oříšků.
krém - uděláme kaši: 70g másla a 70g mouky zpěníme, zalijeme mlékem smíchaným se žloutkem a cukrem a vaříme do zhoustnutí. Kaši přikryjeme a necháme vychladnout. Vyšleháme máslo a tuk a zašleháme zchladlou kaši. Asi čtvrtinu krému odložíme, do ostatního přidáme puding. prášek a mleté ořechy a vymícháme.
Krémem bez ořechů zdobíme, ořechovým dorty promazáváme.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.