Nejste přihlášen/a.
To je bezva téma Mi se také nelíbí v ptáčcích vejce, nedávám je. Dávám na potřené hořčicí čtvrtinku kyselé okurky, čtvrtinku párkového, hranolek špečku. To celé posypu nakrájenou cibulí a světe div se rýží. Tu rýži tak, jako když se solí. Trošku. On ten ptáček je pak takový jako naducaný, křehčí. A také odřezky z masa, okurek, salámku a špečku na kostičky kolem. :D Tatínek býval řezník a maminka dělala ptáčky i z vepřového. Mám to ráda také, z krkovičky. Když je zabaleno, naskládám do pekáčku, nakrájím na ně 2 rajčata, podliju, přikryju a do trouby. Vylepšit se také dají hrstkou sušených a namočených hříbků. Po půl hodince odkryju a dopeču.
Šťávičku trošku zahustím moukou.
To vepřové nevyjde zas až tak draho a je bezva! Mňam, mňam
Ta rýže je zajímavá. A jakékoliv závitky jsou velice jedlé. Je vidět, že nejsem sama, kdo dokáže s něhou radit na toto oddychové téma. K těm občas zoufalým a nebo smutným dotazům je to pro nás takový balzám a krásné odreagování, že?
V žádném případě nechceme provokovat kolegy, aby ničili své klávestice a nebo luxovali ledničku o půlnoci. :D I když na druhou stranu to pomůže naší zdevastované ekonomice.
Hezký sváteční den - u nás dokonce se slušným počasím! Občas se snaží i vykouknout
.
Dráčku, dělat si chutě na jídlo o půlnoci - to je tedy fór! Vím o jiné náplni půlnočního času - u mne určitě dobrý a ničím nerušený spánek. No dobře, když jinak nedáš. Pár slov ke Tvé otázce, i když jsem jistě prošvihla časový limit. Ptáčky: to je klasika - jenom nedávám vařené vejce (nelíbí se mi tam), ale čtvrtku cibule a nesmí chybět voňavý špek a špalíček měkkého salámu + okurka a hodně pepře a hořčice obyč. Roštěná: když ještě všechna vnoučata jedla hovězí, raději jsem je dělala jenom na přírodním sosu a se slaninou (ta ale nesměla přijít na talíř), někdy jako omáčku - stejně jako u guláše, málo podlévat a udělat dobrý tmavší základ. Chce to prostě hlídat a věnovat se tomu. Bifteky: prakticky nedělám, je to drahý špás a není záruka i přes vysokou cenu, že bude maso kvalitní a tím i skvělý biftek. Takže, když má někdo z rodiny chuť, tak si může na něj dojít do dobré restaurace. Jinak pro mne se bifteku vyrovná dobře naložená a ugrilovaná krkovička.
A zas bude muset jít zvědavec na dvě.
Zadej krkovičku nebo bůček a budeš vidět jak pí.Lidka zavaří klávesnici a ostatní do ní budou slintat.
Roštěnky na grilu
Naklepeme rukou,osolíme ,opepříme a den předem navlhčíme olejem.Proložíme syrovou cibulí a zatížíme.
Grilujeme z jedné strany 4minuty,otočíme a grilujeme 3 minuty.Posypeme strouhaným sýrem (balkán,niva),dáme zapéct.
jakmile se roztaví hned vyndáme, aby se nepřipálil a nezhořkl.Dobrou chuť
Do ptáčků nedávám vařené vejce, ale udělám omeletu (třeba i s hráškem) a na plátek masa položím třetinu nebo čtvrtku omelety. Přidám po špalíčcích klasickou uzeninu a okurku.
Zkuste netradiční ptáčky s fazolemi, posílám recept, dobrou chuť
Hovězí roláda s mletým masem,plátky masa poklepeme,osolíme,popepříme a potřeme hořčicí.Náplń:mleté maso,cibule,stroužek česneku,pepř,majoránka,nové koření,sůl,kapka vody.Na maso dáme náplń a stočíme v roládu a zavažeme nití.Na oleji zpěníme cibuli,roládu ze všech stran opečeme,zaprášime moukou,osmahneme,podlijeme vodou a dusíme doměkka.Z měkké rolády odstraníme nit,štávu dochutíme a je dobrá s rýží i s bramborem.
tak to začíná být zajímavé Lidko ,o půlmoci dostávám ty nejstřeštěnější nápady ,při přemejšlení co budeme vařit v příštích dnech ,já do ptáčků dávám vajíčko ale smažené a občas kromě běžné okurky ,párek,(salám),cibulky dávám i hranolek brambory,taky zajímavá kombinace ,A přidám i něco roštěné ,naklepanou osolenou a opepřenou roštěnku (obměna masa nevadí vepřové drůbeží jde to ze všeho jenom se upraví čas) zprudka osmahneme vložíme do papinova hrnce (je sice lepší papinova pánev ale nevím jestli se ještě dělají ) ,přidáme zeleninku podle svých chutí ,cibule na kolečka paprika hodně barev rajčata na kolečka
okořeníme dáme dusit na 10-20 minut podle druhu masa,podáváme s rýží ,hranolky,brambory
)
přeji též dobrou chuť jelikož je 12,30 )
A ten můj tatínek, řezník, říkal, že u soukromého řezníka v chladírně, visela roštěná 6 týdnů, než šla do prodeje. Až po této době byla vysoce jedlá. A když přišli inspektoři, nejdříve ze všeho běželi do chladírny, jestli tam není kyblík s vodou. Maso že ho dovedlo i na tu dálku "vypít". Vždycky byl na mrtvici, když z masa nebo šunky tekla voda nebo krev. :D
vím že dřív se dušená šunka dávala do mokrých hadrů aby natáhla vodu a tak byl výdělek větší (za hluboké totality se to dělalo honě ) možná i teď
Poslední dobou se hodně propaguje pečení masových směsí a rolád v bábovkách a jiných formách. Ale já stejně budu roládu péct v pekáčku v troubě - možná zkusím kuřecí bábovku, protože děcka mají raději dietnější věci. Ale i sekaná obložená špekem a cibulí a průběžně polévaná sosem je podle mne lepší, než v srnčím hřbetu. Proč mají děcka rády moje knedlo,vepřo(krůťo),zélo? Protože ty knedlíky jsou polité ne něčím neidentifikovatelným, ale zlatavým sosem z pečeného masa, z cibule a česneku. Pečení ve formách je určitě dietnější, rychlejší i snazší. Každý to dělá tak, jak mu to vyhovuje a chutná. A to je dobře.
Lidko ,kuřecí bábovku vřele doporučuji ,ta opravdu nemá žádnou chybu ,já jí jenom doplnil a formu sem po papíru vyložil i slaninou a do vnitř sem použil pikantní klobásu ,nepřežila jeden den
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.