Nejste přihlášen/a.
Může mi někdo napsat nějaký výborný recept na nakládané-naložené řízky(kuřecí i vepřové) Děkuji moc
Svaříme lák - vodu osolit asi jako na mírně přesolenou polévku, dát několik kuliček pepře,několik kuliček nového koření, pár bobkových listů a několik stroužků česneku, nakrájeného na plátky. Uvést do varu a nechat vařit asi 10 minut. Pak nechte lák vychladnout a zalijte maso, aby bylo ponořené. Dejte do ledničky a nechte marinovat asi dva dny. Pak maso opláchněte, osušte a řízky běžně obalte a usmažte. Je to velká mňamka!
Limetko, to je zajímavý recept. Tak ten se ke mně ještě nedostal.:D Tipovala bych to nejspíš na krkovičku?
Tak tyhle jsem ještě nezkoušela, ale recept se mi líbil. Mám toho tolik, že to asi všechno nestihnu.:D
Maso podle Michala Davida
Ingredience
3/4 kg vepřové kýty nebo kuřecích řízků, 3 vejce, 2 lžíce solamylu, 1,5 lžíce maggi, 1,5 lžíce majoránky, 1 lžička soli, 1/4 lžičky pepře, 1/2 lžičky mletého kmínu, 1/2 lžičky kari, 1/2 lžičky worchestrové omáčky, trochu chilli, 8 - 10 stroužků česneku
Postup
Maso nakrájíme na řízky a lehce naklepeme. Ostatní suroviny smícháme. Do této směsi namáčíme řízky a skládáme do misky nebo jiné nádoby. Zbytkem marinády je zalijeme, nádobu uzavřeme (pokud na ni nemáme víčko tak alobalem), dáme do ledničky a necháme uležet. Pak rychle opékáme z obou stran na oleji.
Lidko, tenhle recept bude možná původně z mých stránek. V původním receptu bylo jen vepřové, ale nahradila jsem ho kuřecím masem. Měla jsem ho doma přes dvacet let opsaný od mamky a ta asi z nějakého časopisu. Začala jsem ho dělat ale teprve před pár lety a je skutečně výborný. To maso je křehké. Někdy do marinády přidávám i trochu oleje. Tím se maso ještě víc naloží a zkřehne.
V tom původním receptu je doslova - maso takto naložené vydrží v lednici až dva měsíce. Mě se to zdá blbost. Mívám ho v lednici jen pár dnů. Co vy na to?
Ahoj Jano, přesně tak! To byla poslední věta, kterou jsem raději nezkopírovala, protože se mi to nezdá věrohodné. Takto je to tam napsané:
Takto naložené řízky prý vydrží v ledničce i dva měsíce, nemám to však ověřeno.
Nedala jsem to tam, protože tomu nevěřím - myslím, že to je blbost. Recepty mají veliký červený nápis - RECEPTY Z MASA - takže to je z Vašich stránek převzaté? Jano, to je krásná náhoda, že? Já je mám uložené od holek z práce, co mě posílají mailem. Jsou tam i fotky. Tak to tedy určitě vyzkouším. Dík za upřesnění.
Lidko, podle té věty to budou tzv. Maminčiny recepty, čili už další odnož . Ty původní recepty z časopisů jsem zdědila, jsou jich tisíce. Tak jsem chtěla schválně ten recept dohledat v originálu, ale je to jako hledat jehlu v kupce sena. To jen tak pro zajímavost. Vždycky mě potěší, když vidím, jak se nějaký ten můj recept z mládí nebo ještě z dětství šíří dál.
Ale abych tady nemlátila prázdnou slámu, tak přidám ještě jeden, je dost podobný, stejně dobrý ne-li lepší. Původně se jmenuje řízek rytíř a je z knihy P.Novotného
Kuřecí nebo krůtí řízky - 4ks, sůl
směs - 2 vej, 3 lžíce škrobu, 1/2 lžičky ďábel. koření, 2 utřené stroužky česneku, olej, pálivá i sladká paprika, majoránka, pepř a sůl.
Maso naklepeme a osolíme a naložíme do rozmixované směsi do druhého dne. (i déle)
Řízky jsou po usmažení neskutečně měkké.
Tady se povídá o jídle nemohu scházet jeden recept (neodskoušený) obalené řízky zalejeme kondenzovaným mlékem (neslazené ) a druhý den opečeme ,
a můj recept na nakládání ,trocha oleje , deci alkoholu ,piva nebo vína (já dávám červené) červena paprika ,česnek,někdy i křen,
kvalitní hořcice francouská asi dvě lžíce, směs koření na stejky nechat alespoň pár hodin odležet ,a smažit nebo grilovat .A dobrou chuť
zapoměl sem dodat ,sůl až druhý den před spracováním ,sůl při nakládání vysušuje maso
ještě malej dovětek ,jelikož jsem maso zrovna dělal ,tak dem ho nědělal na grilu ale obalil v kukuřičné strouhance a osmažil
Děvčata, zkopíroval jsem recepty pro manželku, ale mám nějak prázdný papír.
Prosím, moc prosím, dodejte další recepty, řízky...
Děkuji
Milane, trošku odlehčím vaše oblíbené,, vánoční cukroví,,. Při smažení řízku na pánvi je vhodné mít vedle hrnec s vroucí vodou a osmažený řízek na okamžik do vody ponořit a ihned vyndat. Krásně stáhne horká voda mastnotu a je řízek vhodný i pro žlučníkaře.
Já nevím malvinko, třeba až mě nedejbóže chytne žlučník, tak ten řízek tou vroucí vodou protáhnu ráda. Ale takhle mě to připadá hrozně barbarské. Ale už jsem to četla, to je fakt. Třeba i volská oka doporučují uchovat teplá v horké vodě. Viděla jsem to na jedné chatě na vlastní oči. Ale vždyť se ta vůně a křupavý okraj volského oka musí tutově pokazit.
A už odložím "jedlá" témata, nebo nás zase toni zpraží, že mu kazíme postavu a půjde vyluxovat lednici. Ale zatím je jen 18,53 hod., tak snad je to ještě v tuto dobu povolené.
Mńam,to já můžu takové dobrotky a dokonce i na grilu.Kdo rád griluje maso,tak před koncem potřít majonézou at´ není masíčko vysušené.Mluvili to v televizi,tak to asi ví každý:D
doplněno 15.10.09 18:15:A grilované koleno umí někdo?
koleno vykostit ,okořenit a naložit dle své chuti ,co člověk to jiný lák a jiná chuť ,nakládám ho podobně jako řízky ale přidávám tam i majoránku a trochu toho pálivého ,já teda málo nedělá mě to dobře
Tady něco pro milovníky krkovičky: novinky.cz/...
Snad se to bude hodit.
Už mám zase hlad.A to k obědu byla opečená jitrnička.Byla ,ale malá.
Nebyla jsem tady jeden den a tady se to rozjelo.Mńam,ja miluju masíčko se smetanou a sýrem.Já dělám taky dobrotku. Naklepu krkovičku,osolím,opepřím a položím plátky na plech.Nakrájim sírové brambory na plátky,cibuli na kolečka.A pokládam brambory na maso,tak že je celý plech je pokrytý,posolima honě cibule rozložím na brambory a pak zase brambory,posolím,pokmínuji.Zaliju 2 smetany ke šlehání a dám do předehřáte troby na 45 minut,ke konci dám sýr nastrouhaný. nedáva se žádný tuk,jinak by se jídlo připalovalo.maso může být i kuřecí
Dobrý den,my děláme tzv.Roštáky.Recept:5-6 řízků(vepřových,kuřecích),Na těstíčko:3 vejce,1 lžíce hořtice,2 lžíce solamilu,1 malá lžička soli,1 malá lžička pepře(já dávám méně),1malá lžička magi,1 malá lžička woltčestru,4 stroužky česneku.Těstíčko rozmíchám vydličkou.Maso naklepu a postupně o okoupu v těstíčku,nasládám do misky,přeliju zbytkem těstíčka ,přikryju pokličkou a dám do lednice,nejlépe přes noc i déle.Pak osmažím na oleji,nejdříve z prudka ,pak stlumím a smažím,dokud maso nezměkne.Vypnu a nechám rovnou na pánvi přikryté pokličkou.Příloha:vařené brambory,hranolky.My si smlsnem i na tatarce.A je také dobré kdo má rád nakrájet čerstvou cibuli a papriku na kolečka a dát to k masu až na talíři.A nebo zeleninový salátek.Je to dobrůtka.Zkuste to,Pá R.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.