Nejste přihlášen/a.
Máme rádi kokosovou chuť,tak mi poraďte milí rádcové Vaše vyzkoušené recepty na řezy,moučníky i cukroví z kokosu...Čeká mě příprava oslavy manž.narozenin,a budou brzo vánoce...Děkuji.
Zdravím kolegyně, možná, že jsem už tento recept sem dávala, ale tak udělám repete. Je to rychlé, finančně ne moc náročné a dobré. Ještě pohledám, měla jsem ještě jednu podobnou buchtu v kakaovém provedení.
Šlehačkové řezy:
3 vejce, 1 hrnek cukru, ½ hrnku oleje, 1 hrnek mléka, 2 hrnky polohrubé mouky,1 van.cukr, 1 prášek do peč., 20 dkg kokosu, 15 dkg cukru (i méně), 2 kelímky šlehačky (stačí i 1) – smíchat vejce, cukr, olej, mléko, přidat mouku, van.cukr, prášek do peč. Těsto nalejeme na vymazaný a vysypaný plech- na syrové těsto nasypeme kokos s cukrem. Pečeme necelou ½ hod. A na horké opatrně nalijeme šlehačky.Pozor, hlídat, aby kokos moc nezhnědnul!
doplněno 09.10.09 20:50:
Nenašla jsem provedení od kolegyně, ale byly to také Šalamounovy řezy a je to jistě toto: toprecepty.cz/...
Moje vyzkoušené a oblíbené:
Linecké s kokosovou kytičkou
Kokosová hmota: 100g pr. cukru, 100g mletých piškotů, 100g másla, 100g kokosu, 2 lžíce rumu - propracovat.
Upečeme kolečka z lineckého těsta a necháme vychladnout. Nahoru naneseme trochu marmelády, na kterou přitiskneme kytičku z kokosové hmoty ( utvoříme kuličku z hmoty, obalíme v pr. cukru a pomocí formičky vytvoříme kytičku). Do středu dáme čokoládu.
Mám ráda "Šup s tím do trouby": do kastrůlku- 1 Hera nebo máslo, 2 skleničky cukr, 3 lžíce kakao - rozpustit. Polovinu nalít do mísy a přidat 2 skleničky polohrubé mouky, 1 prdop, 4 celá vejce, podle potřeby 2 lžíce vody nebo mlíka, lze i ořechy.(já je vždy potluču v silonovém sáčku válečkem na nudle asi skleničku 2 dcl).Nalít na vymazaný a vysypaný plech, upéct. Po vychladnutí (ne úplně) pokapat rumem, rozehřát zbytek v kastrůlku a nalít, rozetřít po celé ploše a posypat kokosem. Je to velice rychlé a dobrotka veliká.
Dobrou chuť
Maminka dělá ale báááječný kokosový závin Poprosila jsem ji o recept a tady je (cituji):
1. Bílé těsto: 10 dkg kokosové moučky, 10 dkg mletého cukru, 10 dkg másla (dobrého, čerstvého). To se zpracuje (rukama, dost se to lepí, ale dobře prohňácat) a rozválí - dělávám to na alobalu, ať se to nepřilepí k desce a dá se to zabalit.
2. Tmavé těsto: 10 dkg máslových sušenek rozdrobit na padrť (sušenky Club), tuto padrť pokropit černou kávou (silnou, já ji nechávám bez cukru) a přidat kakaový prášek na zabarvení (asi tak čajovou lžičku nebo víc, to uvidíš. Kávy bývá tak polovina malého šálku, ale musí se to zkusit, aby to šlo taky rozhňácat a pak rozetřít). Černé těsto se namaže (naplácá a rozetře) na bílé, zabalí se jako roláda a je to!
Je to vynikající dobrota. Po zabalení v alobalu nechává a dává do lednice. Když pak závin ztuhne (stačí hodinu dvě), dá se krásně krájet, ale pozor, ostrým nožem, aby se "nehrnul". Mňam, teď jsem se ale navnadila..
Díky všem,něco znám,něco nového zkusím.Zaujal mě ten závin a tO linecké s kytičkou-zkusím na vánoce...Díky paní Lidce za stránky,TOPRECEPTY-včera jsem tady nad tím slintala-určitě tamodtud též něco vyzkouším,čeká mě v brzku oslava manž.narozenin,tak se každá rada bude hodit.Ještě že tu jste milí rádcové!Díky.
Ahoj kolego! To je paráda, když dokážeme i chlapa vyhecovat, aby se chopil zástěry. Chválíme a odpouštíme i baby fousatý. :D A pochlub se, co to nakonec zavonělo v sobotu u slonbonjohna?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.