Nejste přihlášen/a.
Máme rádi kokosovou chuť,tak mi poraďte milí rádcové Vaše vyzkoušené recepty na řezy,moučníky i cukroví z kokosu...Čeká mě příprava oslavy manž.narozenin,a budou brzo vánoce...Děkuji.
Zdravím kolegyně, možná, že jsem už tento recept sem dávala, ale tak udělám repete. Je to rychlé, finančně ne moc náročné a dobré. Ještě pohledám, měla jsem ještě jednu podobnou buchtu v kakaovém provedení.
Šlehačkové řezy:
3 vejce, 1 hrnek cukru, ½ hrnku oleje, 1 hrnek mléka, 2 hrnky polohrubé mouky,1 van.cukr, 1 prášek do peč., 20 dkg kokosu, 15 dkg cukru (i méně), 2 kelímky šlehačky (stačí i 1) – smíchat vejce, cukr, olej, mléko, přidat mouku, van.cukr, prášek do peč. Těsto nalejeme na vymazaný a vysypaný plech- na syrové těsto nasypeme kokos s cukrem. Pečeme necelou ½ hod. A na horké opatrně nalijeme šlehačky.Pozor, hlídat, aby kokos moc nezhnědnul!
doplněno 09.10.09 20:50:
Nenašla jsem provedení od kolegyně, ale byly to také Šalamounovy řezy a je to jistě toto: toprecepty.cz/...
Moje vyzkoušené a oblíbené:
Linecké s kokosovou kytičkou
Kokosová hmota: 100g pr. cukru, 100g mletých piškotů, 100g másla, 100g kokosu, 2 lžíce rumu - propracovat.
Upečeme kolečka z lineckého těsta a necháme vychladnout. Nahoru naneseme trochu marmelády, na kterou přitiskneme kytičku z kokosové hmoty ( utvoříme kuličku z hmoty, obalíme v pr. cukru a pomocí formičky vytvoříme kytičku). Do středu dáme čokoládu.
Mám ráda
"Šup s tím do trouby": do kastrůlku- 1 Hera nebo máslo, 2 skleničky cukr, 3 lžíce kakao - rozpustit. Polovinu nalít do mísy a přidat 2 skleničky polohrubé mouky, 1 prdop, 4 celá vejce, podle potřeby 2 lžíce vody nebo mlíka, lze i ořechy.(já je vždy potluču v silonovém sáčku válečkem na nudle asi skleničku 2 dcl).Nalít na vymazaný a vysypaný plech, upéct. Po vychladnutí (ne úplně) pokapat rumem, rozehřát zbytek v kastrůlku a nalít, rozetřít po celé ploše a posypat kokosem. Je to velice rychlé a dobrotka veliká.
Dobrou chuť
Maminka dělá ale báááječný kokosový závin
Poprosila jsem ji o recept a tady je (cituji):
1. Bílé těsto: 10 dkg kokosové moučky, 10 dkg mletého cukru, 10 dkg másla (dobrého, čerstvého). To se zpracuje (rukama, dost se to lepí, ale dobře prohňácat) a rozválí - dělávám to na alobalu, ať se to nepřilepí k desce a dá se to zabalit.
2. Tmavé těsto: 10 dkg máslových sušenek rozdrobit na padrť (sušenky Club), tuto padrť pokropit černou kávou (silnou, já ji nechávám bez cukru) a přidat kakaový prášek na zabarvení (asi tak čajovou lžičku nebo víc, to uvidíš. Kávy bývá tak polovina malého šálku, ale musí se to zkusit, aby to šlo taky rozhňácat a pak rozetřít). Černé těsto se namaže (naplácá a rozetře) na bílé, zabalí se jako roláda a je to!
Je to vynikající dobrota. Po zabalení v alobalu nechává a dává do lednice. Když pak závin ztuhne (stačí hodinu dvě), dá se krásně krájet, ale pozor, ostrým nožem, aby se "nehrnul". Mňam, teď jsem se ale navnadila.. ![]()
Díky všem,něco znám,něco nového zkusím.Zaujal mě ten závin a tO linecké s kytičkou-zkusím na vánoce...Díky paní Lidce za stránky,TOPRECEPTY-včera jsem tady nad tím slintala-určitě tamodtud též něco vyzkouším,čeká mě v brzku oslava manž.narozenin,tak se každá rada bude hodit.Ještě že tu jste milí rádcové!Díky.![]()
![]()
Ahoj kolego! To je paráda, když dokážeme i chlapa vyhecovat, aby se chopil zástěry. Chválíme a odpouštíme i baby fousatý. :D A pochlub se, co to nakonec zavonělo v sobotu u slonbonjohna? ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.