Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Vaječný likér - recept

Od: refik* odpovědí: 17 změna:

Prosím Vás kdo mi může napsat recept na vaječný likér.Moc děkuji,potřebuji ho co nejdřív,musím ho mít na večer a ted´nemůžu najít recept,nevím kde jsem ho založila.Moc děkuji

 

 

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

2x

4 žloutky
1 slazené kondenzované mléko
1 neslazené kondenzované mléko
1 vanilkový cukr
1/2 l rumu nebo brandy
Do mixéru dáme žloutky, mléko a vanilkový cukr a rozmixujeme. Promícháme s lihovinou, procedíme do lahví a uzavřeme. Ukládáme v chladnu a temnu.
Zdroj: internet

 

lidka*
hodnocení

2x

Dělávala jsem ho velice často, jenom jsem na 2 neslazená mléka dávala 1 slazené. A i bez vanilky a rumu méně. Právě, že ten můj byl jemnější - v krámě je dosti silný. To už je možné si to přizpůsobit podle chuti. Lepší vždycky přidat (rum i slazené mléko). A samozřejmě pokud možno vejce z dobrého zdoje a čerstvé - přeci jenom jsou to syrové žloutky. Ale toto je nejlepší a nejjednodušší recept. Umixovala jsem hodně litříků pro tu moji rodinku. Moje značka to ale není. :D

 

jana1*
hodnocení

2x

Dělávám ho už dlouhá léta podobně:

6-7 žloutků, 1 kond.mléko slazené + 1 neslazené, vanilk. cukr , 200g pískového cukru a 1/2 l rumu. Ty žloutky se utřou do pěny s cukrem a pak se dolije a rozmixuje zbytek.

Je fakt, že toho alkoholu je tam moc, tak taky dávám míň. Je doslova žravý. S původním množstvím rumu by se člověk bez újmy daleko nedostal :)

ooouuu

Nekažte to rumem, dejte si tam jen tresť. A můžete pít a pít. A asi pak i dost trpět nauzeou. *smich*

lidka*

Ten rum, ač to zní drsně, tak to v žádném případě nekazí. Naopak v kombinaci se žloutky a mlékem je pro dost lidí lahodným nápojem. *palec* Ovšem ve větším množství by z toho mohl být pěkný bolehlav. *kafe*

 

hodnocení

2x
avatar atrama

Dám recept podobný,ale je to domácí carolands...2 salka-2 hodiny vařit /zavřená/ ve vodě-nechat vycladnout

Uvařit mandlový pudink-1 pudink,půl litru mléka-nechat vychladit.

Pak vše v mixéru šleháme a přidáme půl litru rumu a 1 kondenz.neslazené mléko...Vyzkoušejte,je to dobré i do kávy krůpnout!V lednici vydrží.:)

 

hodnocení

1x
avatar babkazov

Sice pozdě, ale přidám se s receptem na Beilis (nevím jak se to správně píše). 2 kondenzovaná mlíka vařit neotevřená ve vodní lázni cca 2 hoďky, nechat zchladit na vlažné. 5 žloutků, smetanu, rum a mixer. Normálně nebe v hubě :D

lidka*

Děvčata (i chlapci) - nikdy jsem nevařila kond.mléka - upřesněte prosím: kolik vody - jestli musí být celé ponořené, nebo jenom to může stát ve vodě? Aby mi to nexplodovalo v novém bytečku. *ee* A babko - jaká kondenzovaná - slazená? A kolik smetany? Teď si připadám jak debilka, :D ale raději se zeptám, ať to nezvořu. Já tyhle sladké ... nemám ráda, ale udělala bych to pro rodinku.

 

jana1*
hodnocení

1x

Když se vaří Salko, je dobré ho v polovině doby vaření obrátit dnem vzhůru. Předejde se tak ztuhlé hmotě na dně plechovky.

 

marinche*
hodnocení

1x

Ahoj, dnes jsem objevila tuhle poradnu, tak ještě dodatečně jeden neobvyklý tip. Je to recept ještě z "minulého století", dokonce z doby, kdy se kondenzované mléko ještě nedalo běžně koupit.

Tak tedy na jednu dávku:

Svařím 1/2 l mléka - stačí polotučné - je jedno jaké. Krabicové mi ale nechutná. Nechám vychladnout. Než mléko vystydne, utřu v robotu 6 žloutků a 15 - 17 dkg moučkového cukru - jak kdo chce sladký. Do vzniklého "těsta" postupně přidám za stálého tření všechno studené svařené mléko. Přilévám nejprve po lžicích, aby se směs nesrazila, jak těsto řídne, přidávám rychleji. Když je základ tekutý, přidám cca 1/4 l rumu (podle chuti) - ten už naliji najednou. Nakonec přecedím a dám do láhví. Vydrží dlouho, ale mi ho obvykle rychle vypijeme, takže ho dělám z dvojnásobné dávky. Zatím každý, kdo ho u nás pil, dělal mňammňam. Po nalití do lahví zůstane nahoře trochu pěny, ale po chvíli zmizí. Tak když budete mít chuť, zkuste.

lidka*

Zajímavý recept. Určitě to výjde mnohem laciněji, než z kondenzovaného mléka. Díky a hezký i když mrazivý večer! *jasne*

 

hodnocení

1x
avatar babkazov

Kolegyně Lidko, omlouvám se, že odpovídám až teď, ale přehlédla jsem, že se ptáte.;) Teď nemohu spát, tak koukám, co nového. *frajer*To mlíko slazené a vařím ho celé ponořené do vody. Maminka na linecké pečivo nahoru dávala taky karamel z kondenzovaného mlíka a ořech. Já jsem to vylepšila kouskem másla, nelepká se tak a rum. A dovnitř ořechový krém jako na Šohajky. A švagrová do toho dává ještě rozdrcené nepovedené cukroví. *kafe*

doplněno 14.10.09 03:53:

Nevybuchne nic, nebojte. Děláme to tak celý život. Jen při otvírání troška opatrnosti neuškodí.*uf* Je to horké a v plechovce je tlak. Smetana, nemusí být ani smetana. Dcera to ředí i mlíkem už jen podle chuti.

doplněno 14.10.09 03:57:

A možná, napoprvé to udělejte z jednoho kondenz.mlíka, tedy půlky dávky. Třeba vám ta karamelová chuť nebude zas až tak chutnat.*hi*

 

 

refik*
hodnocení

Děkuji zachránil jste mě.Nechci totiž kupovaný.

 

refik*
hodnocení

Děkuji p.Lidko a Jano,jdu na to!Vejce mám domácí.

 

refik*
hodnocení

Likér je v ledničce,nebudu jí otvírat,protože má být v temnu*stop*Jen jsem nemusela spěchat,návštěva přijde až zítra,ale za to bude lepší

 

refik*
hodnocení

Mńam,tak to mám taky ráda,určitě to někdy udělám,děkuji

 

refik*
hodnocení

Ano může to stát ve vodě paní Liduško,Já budu pít ten likér asi až do vánoc,návštěva dala přednost obědu a tak jsme jen decentně spíše ochutnali.Ale to mi nevadí,miluju likérek.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]