Nejste přihlášen/a.
Prosím Vás kdo mi může napsat recept na vaječný likér.Moc děkuji,potřebuji ho co nejdřív,musím ho mít na večer a ted´nemůžu najít recept,nevím kde jsem ho založila.Moc děkuji
Dělávala jsem ho velice často, jenom jsem na 2 neslazená mléka dávala 1 slazené. A i bez vanilky a rumu méně. Právě, že ten můj byl jemnější - v krámě je dosti silný. To už je možné si to přizpůsobit podle chuti. Lepší vždycky přidat (rum i slazené mléko). A samozřejmě pokud možno vejce z dobrého zdoje a čerstvé - přeci jenom jsou to syrové žloutky. Ale toto je nejlepší a nejjednodušší recept. Umixovala jsem hodně litříků pro tu moji rodinku. Moje značka to ale není. :D
Dělávám ho už dlouhá léta podobně:
6-7 žloutků, 1 kond.mléko slazené + 1 neslazené, vanilk. cukr , 200g pískového cukru a 1/2 l rumu. Ty žloutky se utřou do pěny s cukrem a pak se dolije a rozmixuje zbytek.
Je fakt, že toho alkoholu je tam moc, tak taky dávám míň. Je doslova žravý. S původním množstvím rumu by se člověk bez újmy daleko nedostal
Dám recept podobný,ale je to domácí carolands...2 salka-2 hodiny vařit /zavřená/ ve vodě-nechat vycladnout
Uvařit mandlový pudink-1 pudink,půl litru mléka-nechat vychladit.
Pak vše v mixéru šleháme a přidáme půl litru rumu a 1 kondenz.neslazené mléko...Vyzkoušejte,je to dobré i do kávy krůpnout!V lednici vydrží.
Sice pozdě, ale přidám se s receptem na Beilis (nevím jak se to správně píše). 2 kondenzovaná mlíka vařit neotevřená ve vodní lázni cca 2 hoďky, nechat zchladit na vlažné. 5 žloutků, smetanu, rum a mixer. Normálně nebe v hubě :D
Děvčata (i chlapci) - nikdy jsem nevařila kond.mléka - upřesněte prosím: kolik vody - jestli musí být celé ponořené, nebo jenom to může stát ve vodě? Aby mi to nexplodovalo v novém bytečku. A babko - jaká kondenzovaná - slazená? A kolik smetany? Teď si připadám jak debilka, :D ale raději se zeptám, ať to nezvořu. Já tyhle sladké ... nemám ráda, ale udělala bych to pro rodinku.
Ahoj, dnes jsem objevila tuhle poradnu, tak ještě dodatečně jeden neobvyklý tip. Je to recept ještě z "minulého století", dokonce z doby, kdy se kondenzované mléko ještě nedalo běžně koupit.
Tak tedy na jednu dávku:
Svařím 1/2 l mléka - stačí polotučné - je jedno jaké. Krabicové mi ale nechutná. Nechám vychladnout. Než mléko vystydne, utřu v robotu 6 žloutků a 15 - 17 dkg moučkového cukru - jak kdo chce sladký. Do vzniklého "těsta" postupně přidám za stálého tření všechno studené svařené mléko. Přilévám nejprve po lžicích, aby se směs nesrazila, jak těsto řídne, přidávám rychleji. Když je základ tekutý, přidám cca 1/4 l rumu (podle chuti) - ten už naliji najednou. Nakonec přecedím a dám do láhví. Vydrží dlouho, ale mi ho obvykle rychle vypijeme, takže ho dělám z dvojnásobné dávky. Zatím každý, kdo ho u nás pil, dělal mňammňam. Po nalití do lahví zůstane nahoře trochu pěny, ale po chvíli zmizí. Tak když budete mít chuť, zkuste.
Kolegyně Lidko, omlouvám se, že odpovídám až teď, ale přehlédla jsem, že se ptáte. Teď nemohu spát, tak koukám, co nového.
To mlíko slazené a vařím ho celé ponořené do vody. Maminka na linecké pečivo nahoru dávala taky karamel z kondenzovaného mlíka a ořech. Já jsem to vylepšila kouskem másla, nelepká se tak a rum. A dovnitř ořechový krém jako na Šohajky. A švagrová do toho dává ještě rozdrcené nepovedené cukroví.
Nevybuchne nic, nebojte. Děláme to tak celý život. Jen při otvírání troška opatrnosti neuškodí. Je to horké a v plechovce je tlak. Smetana, nemusí být ani smetana. Dcera to ředí i mlíkem už jen podle chuti.
A možná, napoprvé to udělejte z jednoho kondenz.mlíka, tedy půlky dávky. Třeba vám ta karamelová chuť nebude zas až tak chutnat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.