Nejste přihlášen/a.
Poraďte rychlé, vyzkoušené občerstvení pro nenadálou návštěvu? Podotýkám,že třeba není naplněná lednice, takže jen z běžných potravin, co jsou běžně doma...Díky za tipy, teplé i studené...
Ještě přidávám vlastní doporučení: Recept je sice psán na sklenice o objemu 0,2 l, ale beze všeho použijte 0,3 l sklenice. Je to možná ještě lepší. Co se týče posypu, jednou jsem nastrouhala místo ořechů či kokosu nahrubo čokoládu - taky výborné!
Dobrý den Helo,
to jste mi přišla vhod -právě přemýšlím, co za moučník upéct mé věčně hladové rodince o víkendu, aby to nebylo pořád to samé a aby to bylo rychlé. Zkusím, už mám na to chuť. Jen musím pro půlku rodiny vymyslet něco na posypání místo ořechů a kokosu (alergici). Ale já na něco přijdu, kvůli alergiím vymýšlíme každé Vánoce, čím ty oříšky nahradit. Možná zkusím pšeničné klíčky - ty chutnají v cukroví skoro jako ořechy, třeba ve vanilkových rohlíčcích se ani nepozná rozdíl. Díky za tip a přeju pěkný víkend
Díky všem za recepty a rady,přidám ještě něco.Pomazánka z hermelínu a 1 tav.sýra, přidat 2 str.česneku a 3 lžíce majonézy,vše smíchat a dochutit gril.kořením,je dobrá na jednohubky i na chlebíčky...Pak je dobrý salát, ale ten je potřeba dělat 1 den před návštěvou-30dkg toč.salámu-nakrájet na půl kolečka,2 cibule-na půl kolečka...Svaříme:1 lžíci oleje,1 lžíci kečupu, 1 lžíci pln.hořčice, 1 lžíci octa, 1 lžíci worchestru-vše svaříme v kastrolku,aby se to spojilo.Prochladlé nalijeme na ten salám,přidáme majolku,cukr,pepř a sůl.Vše důkladně promícháme,někdy přidávám nakrájená rajčata a vařená vajíčka,ale správně má být jen cibule a salám...Je to dobré na chlebíčky,ale u nás se to jí jen k pečivu, jako salát...Pak je ještě dobrý fígl na chlebíčky-co dům dá.Namaže se plátek veky více pomazánkami,kousek masovou,pak sýrem,pak salát,hořčicí,paštikou atd...Ozdobí se co dům dá, salám,tvr.sýr,olivy,okurek,vajíčko,podle fantazie,každý jinak, a je to zajímavé,když každé kousnutí,chutná jinak...Kdysi jsem to jedla na návštěvě,a od té doby tím zpestřuji pohoštění...Tak něco zkuste a díky všem..
Tak vyzkoušeno - jen jsem do těsta přidala ještě trochu mléka, zdálo se mi poněkud tužší. Manžel prohlásil - excelentní, syn řekl - víc ořechů - a oba mi podali talířek, že mám k televizi přisunout další kousky. Modifikace s obilnými klíčky se nekonala, alergici si řekli o malinový táč - a už to mám všechno upečeno a mám konečně sobotní večerní klídek. Helenko - díky za receptík a pěkný večer všem na poradně!
Zdravím kolegyně! Co nikdy nezklame a na co se vždycky najdou potraviny v ledničce a nebo špajzce - to jsou obložené talíře. S tím bych určitě problém neměla, i když jsem sama. Potom bych si určitě našla potraviny na vaječnou omeletu s oblohou. Většinou mám doma i plechovku párků. No a pro děcka bych mohla připravit talíř palačinek. Také na topinky by se jistě něco našlo. Také chleba obalený ve vajíčku a ozdobený okurkou, rajčetem apod. Tuším, že jste dávala dotaz na využití brambor - no a tak pro rodinku bych uvařila pár brambor na loupačku - máslo mám vždycky, tvaroh někdy a mléko také vždycky. No a bramboráky jsou také hnedka hotové. A končím, nebo se zase rozepíši. :D
doplněno 22.10.09 19:54:Já tyto dotazy o jídle nemohu nikdy vynechat - to mě vždycky dostane, i když už chci končit.
A já dostávám hlad
Co hodit hranolky do friťáku.To asi není ono,co?My děláme hermelínovou pomazánku,hermelín máme vždy ,tatarku taky a kus salámu se najde vždy.Vám je těžké poradit.Vše znáte
Hermelínová pomazánka - to také mohu, vlastně hermelín na všechny způsoby. Ale nejstarší vnučka má nejraději obalovaný smažený hermelín. No a co krabičkovou pomazánku? Krabí tyčky mám v mrazáku také stále, nechat trochu rozmrznout, lépe se krájejí, nakrájím přes vlas, přidám vařený osolený celer i mrkev, citronovou šťávu, pro barvu nať z lahůdkové cibulky, majolku a to je vše. Dá se udělat i z povařeného filé, ale tam jsou problém kostičky. Jinak pomazánky se dají dělat prakticky ze všeho - jenom trochu sladit chutě a barvu. Papene má pravdu, ale stejně je to zábava, vařit na počítači.
tak tady se mlsá tak já přidám taky něco ,fofr salát i jako příloha ,vezmeme jednu sklenici Kunovjanky (sterilizovaná zelenina ) jednu majolku množství asi tři polévkové lžíce ,jednu cibulku ,cibulku nakrájíme na jemno ,Kunovjanku slít a pokrájet podle toho jak kdo má rád ,smíchat vše dohromady ,dochutit solí a pepřem ,dá se přidat i vařené filé ale není to nutné ,a doba přípravy 3-4 minuty
Teď mně dráček ještě připomněl jednu pomazánku - lacinou rychlovku na chleba s máslem. Ale roky jsem to nedělala a možná, že od té doby se naše jazýčky rozmlsaly. Na okatém struhadle nastrouhat obyč salám a kyselou okurku, najemno nakrájet cibuli, přidat trochu oleje, trochu octa a opepřit. Zamíchat a hotovo. Tenkrát mě to chutnalo, ale to byl v krámě výběr nulový a tohle mělo docela šmrnc.
Díky paní Lidko, tohle vše znám, já zas nejsem ve vaření takový začátečník, ale něco nového, neokoukaného hoďte do placu,ať se poučí i jiní...Třeba tu rychlovku-nouzovku od Vás jsem dělala už asi třikrát, ke kuř.masu, ke karbánátkům a k tomu zelnocibulový salát a všem chutnalo...Díky.
To mně je jasné Marti? - tak také něco hoďte do placu. Já ještě přidám svačinky mého mládí : ruská vejce - už jsem dlouho nedělala, potom budapešťská pomazánka (tvaroh, paprika červená syrová nebo i steril. a mletá, cibulka, podle potřeby rozředit smetanou nebo mlékem), vajíčková pomazánka i mimo Velikonoc . A když mi zbyde nějaká vařená brambora - vykouzlím trochu bramborového salátu a nešetřím vařenou zeleninou - k tomu rohlík nebo housku - to vyšlo kdysi v lahůdkách na necelou pětikačku - ale houby za tři kačky to bylo, protože ten salát stál asi 1,50Kč/10 dkg a rohlík 30 hal. :D No a našla jsem bezva pomazánky - takže milá děvčata (i chlapci) - tady jich je více než 200 najednou:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.