Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rychlé jídlo z hub

Od: atrama® odpovědí: 13 změna:

Vrátili jsme se z hub,a to množství je neuvěřitelné,vyražte také a neseďte jen u počítače!V lese je krásně a hlavně,rostou...Ale já chci vyzkoušet nějaký nový,rychlý a hlavně vyzkoušený recept z hub,hlavně z hřibů a podhříbků...Dělám guláš,smaženici,koprovku,řízky,takovou tu klasiku...Tak hoďte někdo do placu nějakou delikatesu,děkuji moc!*uspech*

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

5x
Zdravím a zdravě závidím - u nás nic moc! Můj nejnovější získaný recept včetně ochutnávky od sousedky - v zimě jako když najdeš. K tomu stačí čerstvý chlebík s máslem - vyjímečně vyměním za masíčko! *palec*Houbová směs na topinky , pod maso nebo ke chlebu:1,70 kg hub – povařit asi 3 min. (nakrájet jako pod maso)Smíchat: 90 dkg paprik, 60 dkg cibule, 2 kečupy celé, 15 dkg cukru a ¼ l oleje (papriku na proužky, cibuli na kostičky)Nálev: 2 dcl octa, 2 dcl vody, 3 dkg soli, 3-4 hřebíčky, pepř, 3-4 bobkové listy – povařit, vychladit na nalít do směsi. Do skleniček a sterilizovat asi 20 min. doplněno 14.09.09 20:44:A co hubník nebo černý kuba? *placni*doplněno 14.09.09 20:51:Ono by toho bylo hodně, jen si vzpomenout: houbové karbanátky nebo sekaná, potom i nudle s houbami - obyčejné nebo zapečené atd atd. atd.

No, já těm konzervovaným houbám moc nevěřím, ale čerstvé bych to asi přijal, hodně bych dochucoval. Bude to pecka na větry... Fakt je to, že v zimě - jako když najdeš...

Kuba? Kuba! Ano, ale nejlepší je z máčených sušených hub! Prostě na Vánoce!

Houbových receptů je spousta... to bude zde jistě ještě mnohokrát opakované téma.

lidka*

Máš pravdu! V době, když ještě byly malé mrazící boxy v lednici, byl "houbový rok". A tak jsem zavařila asi deset nebo patnáct skleniček smaženice , resp. podušených hub. Byla to fuška - hromada hub - potom z toho bylo pár skleniček. No a asi dvě skleničky se mi postupně nafoukly. A letělo to všechno do hajzlíku, protože už jsem k tomu neměla důvěru. Později už jsem jenom zamrazovala.

hodnocení

3x

Nakrájet střední cibuli celkem hrubě, střední česnek na hrubší plátky, houby na plátky akorát silné, cuketu (půl kila) na asi centimetrové kostky... Do pánve (lépe wok) olivový olej a lehce osmahnout cibuli s česnekem, vhodit cuketu, solit a pepřit (pokud máte, dejte nakládaný zázvor nebo česnek RAJAH - tak lžičku), míchat chvilku, vhodit houby dle své chuti, zaklopit na pár minut, po odklopení domíchat do příjemné konzistence (kostky cukety jsou s ohlazenými hranami) a odpaření přebytečné vody. Koštovat permanentně a pokud něco zbyde, položte to na topinky. Je jedno zda na suché či dělané na tuku. Skvělé, ale žíznivé... Nechte si chutnat.
Být tu ta otázka včera, dal bych aj fotku...

doplněno 14.09.09 20:42:

U nás je velké sucho, ale občas se zakopne o překvapení...

lidka*

Strejci prosím, co je česnek RAJAH?

Aha. RAJAH je značka. Mrkni se sem:
bharat.cz/...

lidka*

Dík, už jsem si našla - bude po tom asi papula pěkně pálit, že? Já už asi zůstanu u té naší klasiky - tak ještě tu sojovku apod. Ale jinak česnek - to ano - skoro do všeho. Teda mimo sladkých jídel. :D

Nooo, pálí... Je to sice do indické kuchyně, ale já to třeba cpu také do špaget a nemá to chybu... Zase se to ale dá docela dobře baštit s jogurty a grilovaným masem, což tu nedávno bylo. Je to celkem drahé koření, ale jeho spotřeba je v našich chutích poměrně mírná...

kasol*
hodnocení

2x

Kdepak roste hodně hub? Já tam pojedu.

Ale nyní vážně, když je jich moc tak s nima provádím toto:

- do mrazáku je dávám jedině podušené nejméně půl hodiny. Po rozmražení se dají takto upravené houby použít k rychlé přípravě jídla. Někdo houby dává do mrazáku syrové - tomu moc nevěřím, někdo je naloží před zmražením do sádla.

- konzervaci do octa to znají všichni. Ale poslední dobou dělám spíše směs s čalamádou. Houby (1/3 podílu) podusím min. půl hodiny, zeleninu (celer, mrkev, květák, papriky - co dům dá) povařím zvlášť podle tvrdosti. Vše smíchám a ve sklenicích krátce konzervuji.

- a na závěr abych nezapoměl na starou klasiku - sušení hub. Taková bramboračka, nebo houbofleky v zimě z nich nejsou vůbec špatné.

hodnocení

Děkuji všem za recepty,to s tou cuketou dnes udělám,to neznám.Kubu,karbanátky, sušení a mražení,to vše dělám...Ještě zkusím pár skleniček té směsi na topinky,to by mohlo v zimě bodnout...Díky,díky...Jinak ty houby teď rostou na Vysočině,i slepý najde...:)Rostou hlavně podhříbky,hřiby,růžovky,ale i kozák nebo křemeňák se najde,ono tady občas zaprší a ráno je mlha,a to je pro houby ráj...Tak dojeďte,máte dobrý tip na výlet...Tak díky za recepty,určitě si pošmáknem...*pivo*

dracek*

přidám recept na polévku Ančka hladká :)

tedy tak ji dělám já ,do hrnce dám vařit vodu (cca 4 litry) do ní nahážu postupně ,nakrájenou cibulku ,dvě kostky nasoxu,

pořádnou hromadu nakrájených hub (všehochuť) po pár minutách varu přidám koření nové koření 10 kuliček

pepř 10 kuliček,5 velkých bobkových listů,sůl ,po půl hodince vaření zahustím kysanou smetanou s trochou mouky ,na pánev dám kousek másla cibulku pár vajíček a usmažím do sucha promačkám je vydličkou na drobno a přidám do polévky ,dochutím podle potřeby polévkovým kořením solí a pro někoho i octem,přeji

:-Pdobrou chuť

doplněno 15.09.09 21:23:

a u nás to je na chebsku toho taky roste poskromnu ,houba je tady skoro zázrak ,ale na jaře sem zbíral první křemenáče 14 května

lidka*

Ještě jedno doplnění - jak jsem výše dávala recept na tu směs na topinky, resp. chleba s máslem, tak jsme o tom dneska hovořily s dcerou a měla dobrý nápad, že by to bylo výborné s václavkami. Těch doufám naroste letos hodně a do té směsi by se hodily. Jenom bych je doporučila déle povařit - alespoň tak 15 až 20 min. :-P Co vy na to, nebylo by to moc voňavé? *nevi*

dracek*

pokud mohu říct tak mě by to nevadilo ,:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]