Nejste přihlášen/a.
Jak oddolat večerní chuti něco slupnout.
Při telce nebo u počítače to by se něco ďobalo,ale co aby člověk za chvilku nebyl jak koule.
Ovoce anebo jít spát. To je jasné,ale nějaký recept či radu vytáhněte z rukávu.
Určitě nás bude více.
Já se MLSNÉ bráním celý den, takže večer už mě to vůbec netrápí. :D Buď se soustředím na film (a to je málokdy), tak raději sednu k počítači a tak se zaberu, že mi ruce jedou na klávesnici a nešmátrají po talíři (ani ho u PC nemám). A stejně od určitého věku bojuji s kily a zatím stále prohrávám.
Ale večer si nedovedu představit, že bych si na chuť nedala nějaké ovoce a v zimě třeba svůj domácí kompot. Ale i to obsahuje cukr. A mrkev - tu bych chroupala asi do půlnoci.
Takže každá rada drahá!
zdravím Lidko,dodatečně vše nej...
Já jím teď nektarinky ,ale podtlakem.
Sladké nejím(mimo loupáků),ale nějakou tyčinku to občas.
S tim pitím máte všichni pravdu.
Začneme pít
Díky, díky papene! Já ujíždím na vínu a je jedno, jestli modré nebo zelené. Škoda, že zde nemáme vinohrady . Sousedka mě zásobuje hruškami, jablky, švestkami pravými i blůmami a áronií. Tu zobu jen proto, že si namlouvám, že je skutečně zdravá a pohoní mi moji línou štítnou žlázu. Už jsem si na její chuť docela zvykla. Oni poctivě pečují o zahradu a já mám každou chvíli na okně mísy ovoce. Myslím, že je lepší mlsat naše ovoce, alespoň to někteří odborníci tvrdí. No a ještě tady nikdo nezmínil zeleninové saláty, i když na noc to asi nebude moc vhodné. No a zelí - to také nemá chybu. Ale chtělo by to v předvečer a večer opravdu jenom popíjet.
Odborník by vám vysvětlil, že se potaviny dělí na lipolytické (uvolňující tuk) a lipogenní (tvořící tuk). Stačí tedy baštit jen ty lipolytické a tloustnutí je v ohrožení...
Jaké to jsou? Jsou to potraviny hlavně přírodní. Je totiž pravdou, že tloustnutí je způsobeno hlavně konzumací průmyslově vyráběných potravin (hranolky, slané pečivo, uzeniny, koláče či třeba slazené nápoje..), které obvykle právě u TV konzumuje většina lidí. Mlsat je tedy nejlepší ovoce a zeleninu v syrovém stavu (v salátech), celozrnné produkty či soja a tofu-produkty, ryby (takový uzel nebo kyselé sardinky je přece lahoda)... Všeobecně se dá říci, že sklon k tloustnutí se zvyšuje s rostoucím věkem a snižující se pohybovou aktivitou...
... také mě někdy ... velice "dobře" ... večer honí mlsná ! ... a když už to musím "řešit", ... tak "zblafnu" ... nějaké to ovoce
! ... a po pravdě řečeno ... nejčastěji to odnesou
... tak 2 až 3 jablka
. ... Vím, je je moc
, ... ale co mám dělat
? ... to mám čekat
... až do rána :D:D:D?
Mně se líbí, jak se debata z nezajímavého meditování o tom, jak se všeobecně omezovat, zvrtla na přirozené orgie. Je mi jasné, že jsem na správné Poradně. Tahy bídně nezahynu na dietu.
Naše milá papene nahodí otázku, jak se bránit mlsání. A za chvíli tam šoupne krásně vyvedené obložené chlebíčky, řízky pod pokličkou :D, dráček přihodí uzeného kapra
- další také nějakou dobrotu a původní dobré rady se rozplynou jak pára nad řízky. No a tak si zamlsáne alespoň v duchu. Tím se vlastně utužuje pevná vůle. Fakt jsem ani po těch obrázcích nevlezla do lednice. Ono tam ani nic zajímavého nebylo.
Hezký večer!
Co dodat - prostě nemohu to nepřiznat - závidím!
U nás je také sucho, dlouho nepršelo, maximálně dneska mlha a pořádná rosa. Sice měsíc půjde nahoru, ale déšť (nejlépe v noci) by to chtělo.
bylo to překvapení čekal sem tak dno košíku
Lidko, přiznám se že to nísto je mezi dvěna jezírky a plácek tak 50x40 metrů a samá břízka v pátek tam jdu znova
Panebože... u nás ani prašivka... je tu strašně sucho. Ale tradičně se dočkám koncem října, to v lese vyleze ze země všechno, čemu se v létě nechtělo. Těším se.
... v tichém ... úžasu ... "kulím" oči
na tu Vaši nádhernou "sbírku"
, která Vám dala asi pěknou "fušku"
... a také ... velice nahlas ... tleskám
... a k tomu navíc ... se ještě hluboce klaním
! ... za ten plný košík máte ( ... jak jinak, než ... ) všechny palce ... NAHORU!
Já mlsnou zaháním pravidelně 100 g tabulkou čokolády. Zkoušel jsem i 50 g ale je to málo. Zkuste to taky, je to zcela bez vedlejších účinků.
No tak trošičku přeháním - neznám pojem "prázdná lednice". Jak píše kolega coteda, vždycky musím být připravená na "razii" mých zlatíček. Ale ještě mám kredenc s přihrádkou sladkostí (to mě neláká) a potom špajzku (tam už by se toho našlo dost). Fakt ale je, že po té osmé, když zasednu k poradně, tak už zásoby neluxuju. To už jsem se jen kochala obrázky a sáhla po hrozínku vína a těšila se na Vás všechny.
Zkuste pít. Nejde o naplnění žaludku. Stačí posrkávat, třeba jen čistou vodu, aby se opkláchly chuťové buňky. Funguje to.
Chutové buňky oplachuju bůčkem,čabajkou, čipsama a nějak mi to nevadí na váhu.Každý jsme jiný a já mám dobrý spalování.
Ono se řekne nemít nic doma. Příjdou vnoučata a hledají dobroty a nejde nic doma nemít. No vnoučata odejdou - aco zbude sežeru já. Řeším to, že si k PC zakážu cokoliv přinést a k televizi ovoce a nebo šýrové provázky, oříšky jsou kalorické. Většina z nás jsou na sebe lajdáci. Honíme se v práci a večer vyluxujem ledničku a pod. A to potom může být dieta jaká chce. Co sníme si tělo pěkně uloží.
Clayman zmínil mrkev a má 100% pravdu. Mrkev je sladká, křupe a sníst 2-3 mrkve je docela dřina, takže se i nějaké kalorie vydají (proti čkoládě, ta klouže do krku samospádem ). Mrkev bych vřele doporučila. Sama si ovšem smlsnu radši na té čokoládě...
To mi tedy poradte jak mám s Vámi spolupracovat kokajdu, sýr ,mléko nesmím na švestky mám alergii.
Mrkev a červená řepa jsou v poho - antooxidanty a navíc přírodního kalibru.
Kokoška je beztak samý tuk - mínus pro cévy, takže pokud někdo může mlsat ji tak si dejte nad 70% kvalitnější produkt.
tak mě napadá, že čerstvý ananas je úžasný v tom, že při jeho trávení spotřebujete více eneregie než vám dokáže dát, takže čím více ho sníte, tím jste hubenější ale pozor, u kompotovaného to neplatí!
šáhnu do mrazáku pro mražené višně pár jich schroustám jako zmrzlinu a pak u té poslední cumlám půl hodimy pecku
a jdu znova
Dráčku, to není vůbec špatný nápad na mlsání. Takže bůček během dne a večer mražené švestky? :D Je fakt, že takhle jsem postupně odsypávala mraženou černou jeřabinu. No a dvě bedýnky švestek mi včera natrhali. Sklenice už mám připravené. Ale teď mě napadlo, že něco určitě půjde i do sušičky. A potom můžeme vyzkoušet i ty sušené namazané švestky s anglickou slaninkou.
Hele papene, Ty kazíš mlsací morálku! Já ujíždím na obložených chlebíčkách. A nejen na nich ujíždím, ale moje výtvory jsou vyhlášené a žádané. Ale hodit je na obrazovku v 21:42 hod není zrovna kamarádské. To by někdo mohl promáčet klávesnici, jak by mu spustil Pavlovův reflex.
A pak si vložíš otázku: Jak se bránit proti MLSNÉ?
Lidko ,včera jsem mlsal uzeného kapříka čerstvě vytaženého z udírny ,ale zase sem u toho neseděl u telky ale venku ty švestky stejnak prubnu ,neb mám rád slivovičku
)
No bezva, jste jeden lepší než druhý. Myslím, že to vypnu a půjdu do peřin, abych tu klávesnici nevyplavila já. Já ryby miluju. Takový uzený úhoř - to byla balada. Pošlu Ti rybí recepty, co mi loni někdo přeposlal. Určitě jsem si je uložila. A nebo je najdu tady v archivu.
doplněno 20.09.09 22:08:I když bych dala určitě přednost tomu uzenému kapříkovi. Ale zeťákův táta dělal vždycky okolo Vánoc a Silvestra bezvadné pečenáče a tak jsem chtěla zachovat tradici, když náhle zemřel: poradte.cz/...
To je běžný problém, s nímž se potýká většina účastníků pořadu JSTE TO CO JÍTE. Efektivní rady tu pak obvykle spočívají v naprosté reorganizaci stravování a jídelníčku. CO během dne jí, v jakých časových odstupech, v jakém množství. Vede to k vyváženosti všech potřebných látek v organismu a jeho správnému fungování, takže pak nemá zapotřebí hlásit se o nějaké laskominky. Platí, že hlad je převlečená žízeň a chuť na sladké prokazatelně signalizuje nějaký nedostatek v organismu, který je kompenzován nevhodným mlsáním (sladké, slané, hlavně večer). Takže moje rada: vezmi si příklad z účastníků toho pořadu, jak oni se s tím vypořádali. Víc pij, pravidelně jez a "dobrůtky¨" (cola, chipsy, cukrovinky,..) nahraď ovocem, zeleninou a nesycenými nápoji (clubíno, zelený čaj,..).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.