Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Recept na pařížský krém

Od: atrama® odpovědí: 8 změna:

Sháním recept na vyzkoušený Pařížský krém,vím,že se nějak svářela šlehačka,ale už nevím jak dál.Nechce se mi to hledat.Díky i za podobné,hlavně vyzkoušené receptyna krém.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

slonbonjohn*
hodnocení

3x

Přesně tak, šlehačku přivést k varu pak sundat z ohně a rozmíchat v ní čokoládu na vaření.Nechat vychladnout a pak ve šlehači nebo šlehačem vyšlehat. To je pak šleha, mňam.

Nakukuji a chci se také poučit. Ale kolik té čokolády? A jakou? *hej*

slonbonjohn*

Na jeden kelímek šlehačky jedna tabulka hořké čokolky na vaření

myse*
hodnocení

2x

Tak já dám do placu generacemi ověřený krém na cokoli - používala ho už moje prababička, máma i já a vlastně ani nedělám jiný... Mažu s ním dorty (3x množství), vánoční cukroví i rolády... Moučník je pak krásně "mokrý"

V hrnci uděláme jíšku z 3dkg hl. mouky a 3 dkg másla, pak zalijeme sklenicí mléka a uvaříme hustou kaši = necháme vychladnout

v míse rozšlehat 10 dkg másla, 10 dkg cukru moučka, 1 žloutek a 3 dkg kakaa

Nakonec obě směsi spojit a vyšlehat šlehačem...

Místo kakaa lze přidat cokoli - rum, navíc žloutek a vanilk. cukr, mixované jahody...

lidka*
Dělám krém s tím rozdílem, že místo kaše zašlehám do másla pudink. Krém je pěkně nadýchaný - není tak mastný. Tak jednou zkusím rodinný recept od myse. Jinak se brzy chystám na dva dortíky - první a čtvrté narozeniny - tak to se vyřádím (ale s masem je to větší zábava :D). Dvakrát jsem dělala mašinku - tentokrát to asi budou dva klasické kulaté. No uvidím, teď jsem dostala dobrý nápad. ;)doplněno 10.09.09 11:05:PopisPařížský krém na zákusky a dortyIngredienceInštrukceNa jednu smetanu ke šlehání, jedna čokoláda na vaření. Na zákusek stačí po 2 kusy, ale na dortu ve tvaru podkovy už dávám po 4 kusy.Smetanu přivést k varu, naházet tam rozlámanou čokoládu, sundat s ohně a míchat až se rozpustí. nechat vychladnout do druhého dne. Pak jen vyšlehat ručním šlehačem a je hotovo.doplněno 10.09.09 11:07:A tady je trochu jiný recept na krém:Potřebujeme tyto suroviny:1/4 l smetany na šlehání2 lžíce instatního kakaa2 lžíce jemného krystalového cukru1/2 šálku mléka200 g kulatých piškotů2 lžíce strouhaných jader lískových oříšků2 lžíce strouhané čokoládyDen před přípravou krému smícháme smetanu, kakao a cukr a za stálého míchání na mírném ohni povaříme. Necháme vychladnout a uložíme v chladničce. Následující den vychlazenou směs ušleháme na hustou pěnu. Mléko smícháme s cukrem. Na dno 4 skleněných pohárů nastříkáme vrstvu šlehačky, na ni urovnáme piškoty, pokropíme je připravenou směsí mléka a cukru, posypeme sekanými ořechovými jádry a dále vrstvíme krém a piškoty. Před podáváním poháry posypeme zbytkem ořechových jader a strouhanou čokoládou.

papene*
hodnocení

2x

Já mám tento:Do mixu-10dkg 100%tuku

5dkg másla

polít 1/4l horkého mléka s 5dkg rozehřáté hořké čokolády.

2minuty mixovat,pak přidat1 bal.vanilk.cukru a 1 žloutek.

Přemixovat a dát do lednice.

Dobrou chuť:-P

petrina
hodnocení

0x

Pokud chcete opravdu dobrý krém a nevadí trochu práce navíc, doporučuji jako základ použít takzvaný Créme Brulée (rec/.... I když to tam přímo nepíší, přimícháním dalších ingrediencí (třeba v tomto případě kakaa či čokolády) dostanete opravdu vynikající laskominu. (I když i samotný Créme Brulée už je pochoutka, takže doporučuji zkusit i bez přísad.)

renitcek*
hodnocení

0x

Dobrý den,tento recept mám vyzkoušený a je od paní cukrářky,Dávám ho na ořechové rohlíčky.Recept:1šlehačka+kávová lžička kakaa+polévková lžíce cukru-svařit.Nechat vychladnout pak zašlehat 1 máslo.Je důležité aby máslo mělo zhruba stejnou teplotu jako směs.Napřed se to srazí,ale míchat dál,vyšlehá se to v hladoučký krém.;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]