Nejste přihlášen/a.
Sháním recept na vyzkoušený Pařížský krém,vím,že se nějak svářela šlehačka,ale už nevím jak dál.Nechce se mi to hledat.Díky i za podobné,hlavně vyzkoušené receptyna krém.
Tak já dám do placu generacemi ověřený krém na cokoli - používala ho už moje prababička, máma i já a vlastně ani nedělám jiný... Mažu s ním dorty (3x množství), vánoční cukroví i rolády... Moučník je pak krásně "mokrý"
V hrnci uděláme jíšku z 3dkg hl. mouky a 3 dkg másla, pak zalijeme sklenicí mléka a uvaříme hustou kaši = necháme vychladnout
v míse rozšlehat 10 dkg másla, 10 dkg cukru moučka, 1 žloutek a 3 dkg kakaa
Nakonec obě směsi spojit a vyšlehat šlehačem...
Místo kakaa lze přidat cokoli - rum, navíc žloutek a vanilk. cukr, mixované jahody...
Pokud chcete opravdu dobrý krém a nevadí trochu práce navíc, doporučuji jako základ použít takzvaný Créme Brulée (rec/.... I když to tam přímo nepíší, přimícháním dalších ingrediencí (třeba v tomto případě kakaa či čokolády) dostanete opravdu vynikající laskominu. (I když i samotný Créme Brulée už je pochoutka, takže doporučuji zkusit i bez přísad.)
Dobrý den,tento recept mám vyzkoušený a je od paní cukrářky,Dávám ho na ořechové rohlíčky.Recept:1šlehačka+kávová lžička kakaa+polévková lžíce cukru-svařit.Nechat vychladnout pak zašlehat 1 máslo.Je důležité aby máslo mělo zhruba stejnou teplotu jako směs.Napřed se to srazí,ale míchat dál,vyšlehá se to v hladoučký krém.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.