Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Recept na loupáky

Od: papene* odpovědí: 7 změna:

:)Chtěla bych překvapit rodinu a udělat jim sladké loupáky posypané mákem.

V kuchařce jsem recept nenašla*cteni* a na G... taky nic moc.

Nemáte někdo vlastní?:-P

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

2x

Ahoj papene! Já bych vsadila u kynutého těsta pouze na máslo. Důležité jsou i žloutky, mouka a droždí. Ale pokud Ti těsto dobře vykynulo, a byly po upečené dobré - řekla bych, že to je druh tuku a třeba malé množství. Porovnej si recept třeba s tímto zkopírovaným a i tento se mi zdá dobrý: rencax.blog.cz/... Ale je zajímavé, že u prvního na na necelé půkilo mouky balíček droždí a u druhého na 800 g mouky necelý balíček. To se mi zdá veliký nepoměr. Tak to mne mrzí, že se Ti moc nevyvedly, držela jsem Ti včera palce. Tak snad příště! *placni*

Sladké loupáčky

350 ml mléka
1 čajová lžička soli
140 g másla
2 žloutky
citronová kůra
800 g hladké mouky
80 g práškového cukru
2 balíčky vanilkového cukru
necelý balíček kvasnic
20 g hrozinek ( nemusí být )
20 g sekaných mandlí ( nemusí být )
bílky na potření
Z uvedených surovin zaděláme těsto, které necháme asi hodinu kynout. Poté vytvarujeme nebo vyválíme váleček jako rohlík, přendáme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v předehřáté troubě do zlatova asi při 180°C.

antynka*
hodnocení

1x

Je to sice recept pro domácí pekrány, ale třeba se bude hodit:

domacipekarny.dama.cz/...

nebo

domacipekarny.dama.cz/...

slonbonjohn*

To, že je pro DP nevadí, v nich se těsto stejně jen smíchá a kyne. Ta vlastní práce a pečení probíhá stejně. Taky jsem zkusil jeden recept z netu a dalo se to i sníst.

papene*
hodnocení

*cteni*Recept jsem vyzkoušela.První den jedlé, ale druhý den jsou skoro jak kámen.*plac*

*nevi*Nevíte kde dělám chybu?

malcvinka

Aco takhle vyzkoušet loupáčky je pro sportovní účely např. bumerang;).

papene*
hodnocení

;)Dneska se ještě dají,ale zítra můžou být použity na rozbíjení ořechů.*smich*Nebo na sebeobranu.;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]