Nejste přihlášen/a.
Mám problém,přijede mě večer nečekaná návštěva a já nemám nic k snědku.
Jen mám rozmrzlé kuře.Nevíte nějaký supr rychlý a chutný recept pro 4lidi?
Moc děkuji
Uvařit s cibulí, česnekem a novým kořením. Vychladit, rozebrat, roztrhat do mísy a přidat nakrájená rajčata, papriky, peking.zelí nebo ledový salát, sojovku, majonézu, citron, sůl, pepř a smíchat na salát. K tomu tousty?
Podobný kuřecí salát jsem dělala ze slepice. Když byla výhodná cena, tak byla jednak skvělá slepičí polévka a potom ještě slepičí - kuřecí salát. To je tip pro seniory a mladé lidičky, kterým vláda od nového roku nepřidá - páčto mají dost! Ale co, hlavně když vláda a poslanci si ponechají všechny výhody, protože to tutově nestihnou schválit. Mají tolik práce, že by je člověk musel politovat!
Ale co, hlavně když je sranda, že?
Tak to už jsem asi s křížkem po funuse. :D Ale udělala bych rovnou 4 porce - okořenila, dala na pekáček a šup do trouby. No a jestli je v mrazáku balíček hub a nebo pleška žampionů, tak bych to přihodila do pekáčku. No a chleba na utírání mastných prstů. :P K tomu oblohu - jak píše kolegyně - rajče, papriku - prostě co najdu v lednici a nebo špajzce. A dobré pitíčko a dobrou náladu!
Recept, který měl úspěch.
Rozmrzlé kuře naporcujte na čtvrtky, nebo na menší části. Osolte. Nakrájejte 2 cibule na půlkolečka a rozeberte.
Cibuli dejte na pekáček na cibuli naporcované a osolené kuře, podlejte vlažnou vodou a na každý díl kuřete dejte plátek másla.
Vložte do trouby a pečte, občas přelijte vzniklou šťávu přes dílky kuřete.
Je to výborné s bramborem, bramborouvou kaší nebo jen tak s chlebem.
Kolegyně lidko, zdravím vás. Všimla jste si, že zmrzlé žampiony, když se nerozmrazují, ale hned se vyklopí na rozpálený tuk, se špetkou kmínu, jak úžasně zavoní? Čerstvé jsou bez chuti a vůně, ale po zmražení jsou úžasné.
Jen je potřeba je před zmražením nakrájet na plátky.
Zdravím kolegyně! Tak to jsem nezkoušela, ale určitě vyzkouším. Já je většinou používám pod maso nebo na obalení, zkoušela jsem i plněné. Ale když jsem je nespotřebovala všechny, tak je fakt, že jsem je podusila a teprve zmrazila. Tak se polepším a šoupnu je do mrzáku syrové a nakrájené na plátky. To by se dalo použít když peču rolku, dát je zmražené okolo na pekáček. Je fakt,že když se dusí na cibulce, tak spíš divně voní. :D Ráda se naučím něco nového. Díky za nápad! Lidka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.