Nejste přihlášen/a.
Mám opět problém.
Za nedlouho budeme slavit 65tiny,posvícení a rok naší fenky.
Vše bude najednou v jeden den.(alespoň doufám)
Problém co k jídlu.Jeden jí ryby,další drůbež,vepřové.
Co připravit,aby se člověk trochu zavděčil.A měl to připravené,alespoň zpola,aby nebyl blázinec.
Pití je snadné.
Brambůrky,tyčinky atd.to také.
Nějaké chuťovky a pak ten hlavní chod.
Díky předem
Dobrá je i studená kuchyně,plněná vejce,nakládaný hermelín,různé jednohubky,sýrové kuličky...hlavně když je co zobat...Hlavní chod bych dala třeba knedlo zelo,upect maso jde vepřové,kuřecí,králík...a kdo nechce knedlík,tak chléb a kys.okurek je taky dobrý.K tomu různé zeleninové saláty...Na netu je spousta skvělých receptů,jen hledat.Tak přeji vydařenou oslavu,anebo to grilování, to je ze všeho nejlepší!A hlavně dobré pití!
Jak píše ukulele, připravila bych si den předem kotel guláše - dobrý základ pro pití, upekla nějakou tu šišku dobré sekané a nebo vepřovou či kuřecí roládu a naložila vepřovou krkovičku a kuřecí stehení řízečky na grilovačku. Jak by přijížděli, nabízela bych gulášek s chlebem nebo sekanou či roládu s oblohou (rajče, okurka, paprika apod). Takže se budete všichni bez problému a bez lítání okolo plotny vítat! No a až budete všichni - můžete někde zasednout a holt to jeden odnese u grilu a začne grilovat pochoutky podle chuti. Mohou to být špízy (zase připravené), nebo jenom plátky a třeba i zeleninové špízy. K tomu mísy různých zeleninových salátů, nějaké sladkosti - to mají rádi kupodivu chlapi a něco slaného. U nás tedy jsou oblíbené pomazánky a nebo obložené chlebíčky - to je moje specialita - určitě ne kupované. Když se nesní guláš, určitě příjde k chuti i další den, stejně jako sekaná a nebo roláda. Druhý den se potom bude hodit dobrá hovězí nudlovka a nebo řízná česnečka. Jestli jsem něco zapomněla, jistě to někdo další doplní dalšími nápady.
Ale co je nejdůležitější pro tento případ? Hlavně dobrá nálada a úsměvy na tváři!
Milá kolegyně, to bych si nemohla nechat ujít! Já ráda vařím v reálu i přes internet. Kdyby se u Vás sešli všichni společně na ten pozdější oběd, tak jistě by byla bezva jako hlavní chod třeba svíčková nebo vepřo,knedlo,zélo. Ale beru to podle naší rodinky. Mládež nejí krkovičku (je tam trochu tučného), někteří ani vepřové a tak peču trojí maso - bůček, kýtu a krůtí nebo kuřecí. A to byste lítala okolo plotny a návštěvy si moc neužila. Svíčkovou i knedlíky by nakonec bylo možné uvařit i předem. Ale raději jsem navrhla něco univerzálního. K té sekané a nebo roládám by nebyl špatný ani bramborový salát - pokud nebude vyloženě hyc.
Ale to už si jistě poradíte. Nějakou inspiraci jsme nahodili. A jinak máte trvale přátelé na poradně!
A jak říkám, určitě důležitější bude dobrá nálada a maximální pohoda!
Tak ať má maminka tak krásné vzpomínky, jako já přesně před měsícem.
Zdravím,
vyhrává kuřecí.
Prsa,stehna(vykostím) naložím,ale do čeho když je těch marinád tolik.
A nějaké to vepřové.Opět marináda.
S tou krkovičkou máte 100% pravdu.
Lítat mě nevadí.
Hlavně když bude chutnat a bude pohoda.A počasí umožní sedět na zahradě.
To by nemělo chybu.
Pozor dnes na teplo,hodně pít
Díky
Ale pro jistotu si sežeňte alespoň dva plátěné altány, jestli nemáte kryté přístřeší. Ono jako na potvoru se může něco přihnat - poslední dobou je to raz-dva. A nebo pořádnou celtu. Tak držím palce, ať to všechno výjde bez větších průšvihů - malé se promíjejí a velké ať se obloukem Vaší zahradě vyhýbají!
Zdravím Papene No, všichni už tu odpověděli vyčerpávajícím způsobem a já jsem teda příšerná kuchařka
, ale i tak se přidám. Inspirovala mě svatba mého bratra (cca 100 lidí), kde úplně vynechali hlavní chod i grilování, vše se řešilo formou švédského stolu, resp. "švédské místnosti" :D ), kde byly tácy s jídlem. Také už byl červen a poměrně horko, ale vyhrálo udělat jen teplou polévku (knedlíčková, dle tradice) a zbytek byl nastudeno, co se stihlo dopředu - i stehýnka nastudeno, mňam, a pak taky uzené koleno, to jim dlouho vydrželo i poté, když se nedojedlo. Sice jsem si přečetla, že už máte jasno, ale třeba Vás ještě trochu inspiruji. A když ne Vás, tak třeba někoho jiného, kdo to pročte
A abych nezapomněla - hodně se u takových akcí zapomíná na zeleninu a ovoce, a na to naštěstí bratr a jeho nastávající mysleli - obrovská mísa obyčejného salátu (mám na mysli otrhané hlávky), vedle dresink - kdo nechtěl, nepolil si - a druhá taková plná ovoce - vcelku, i pokrájeného (kusy melounu, nakrájený ananas...). To bylo v tom parnu moc fajn. Horký hutný guláš přišel na pořad dne vlastně až k ránu, bylo to trochu překvápko pro ty, kdo mysleli, že už jídlo není a vydrželi dlouho aktivní
Jo a taky tam byly nakrájené kousky sýra, trvanlivého, samozřejmě... Já už musím přestat, než se dostanu k jídlu, musím něco dodělat, a tady vždycky hrozně sama sebe navnadím
a pak se nemůžu soustředit :D
My jsme také nedávno slavili(oba máme letos 40 a navíc 20let spolu,tak jsme to spojili vše dohromady) .Osvědčily se mi obložené mísy všeho druhu,atˇ si každy vezme na co má chutˇ.Je to rychlejší než dělat chlebíčky i vděčnější pro strávníky.Já jsem toho jídla měla až moc (jedli jsem to pak celý týden... ) .Bylo horko,takže se i grilovalo ,ale hlavně se pilo,takže hlavně dost piva a alkoholu,limonád ,džusů atd.To šlo na "dračku" víc než papáníčko.:P
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.