Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Recepty na rychlé dorty (bez pečení)

Od: malvinka* odpovědí: 8 změna:
Tak tedy a nejen pro Vás Lidko byla jsem ,,mlsat,, ve snídaňové rubrice.Je možno použít korpus kupovaný cca 19- 22 Kč když je stav nouze a,, Karafiátovi nemají zásobičky na zimu,, a návštěva téměř na dohled.Kdo má plno času spáchá piškotový korpus. Zaběhne do supemerkáda do košíku vloží 1 Oetker vanilkový pudink bez vaření, 2 malé mandarinkové kompoty, ztužovač slehačky zaplatí a spěchá domů kde uvedené ingredience kompoty i se št´avkou dá nasype, vlije do krabičky. Kdo nechce malovat, zvolí *zed*pořádnou plastovou která těsní a pak už jen třese krabičkou všemi směry a provádí různé tanečné kreace styly, co se komu vybaví z tanečního kurzu dle fantazie*uspech**vezen**tanec**uf*.cca 5 min až už bolí tlapinky.utančenou hmotou natřeme korpus ozdobíme např. třešněmi, malinami, borůvkami a dozdobíme mátou. Ach jo,No, když já to nikdy nestačím vyfotit*plac*. Na krému se tyto barvičky náááramně vyjímají. A tuto náááádheru dáme do chladu a pečlivě odháníme dotěry a škůdce.Ideálně do rána. Ukulele se oblizuje ještě dnes.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

innkas*
hodnocení

0x

Prosím,co z toho má být?Nějaký rychlý dort?

Jestli jsem to správně pochopila,mohu nabídnout recept na nepečený tvarohový dort-velmi dobrý!

malvinka*
hodnocení

Ano přesně tak innkas Bingo.

Tak sem s ním pro jiné zájemce. At´mají z čeho vybírat.

innkas*

TVAROHOVÝ DORT (nepečený)

1/2kg tvarohu

1/4kg másla

2 pol.lžíce rumu

4dcl mléka

2dcl sklenička ml.cukru

2pol.lžíce krystalkové želatiny

1 sáček kulatých děts.piškotů

meruňkový nebo jiný kompot

trochu kakaa

POSTUP :

________

Želetinu namočíme na 5-6 hod do 2dcl studeného mléka,potom vlijeme do zbylých 2dcl horkého mléka.

Tvaroh,vlažné máslo (rozpuštěné) ,rum,cukr a mléko s želatinou ušleháme.

Dortovou formu vymažeme tuhým máslem,vlejeme 1/3 hmoty,poklademe vrstvou piškotů,pak vrstvou ovoce.Zalejeme druhou třetinou hmoty,opět dáme piškoty,ovoce a zalejeme zbývající hmotou do níž jsme přidali trochu kakaa.Dáme ztuhnout do ledničky,podáváme nejlépe se šlehačkou.

PŘEJI DOBROU CHUŤ!

lidka*
hodnocení

0x

Tak tohle už mi malvinko někdo říkal. Takže Vy s tím uplácíte ukuleleho? A musí se u toho tancovat? :D*uspech*Já tedy když mám čerstvé ovoce - dobré jsou borůvky, jahody - prostě cokoliv výrazné chuti, tak udělám pro má zlatíčka dortík za maximálně 20 min. Určitě to všichni znáte: do dortové formy vyložené potravinářskou folíí - nebo jenom keramické misky - podle předpokládaných strávníků, narovnám vrstvu dětských piškotů (pro dospěláky je možné pocákat rumem), na piškoty rozetřu polovinu kysané smetany rozmíchané s vanilkovým cukrem (na dortovou 3 kysané a 3 vanilkové), na to pěknou vrstvu ovoce (je možné i kompotované), na ovoce druhou polovinu kysané smetany a navrch zase vrstvu piškotů. Zase je možné pokapat rumem. Ale většinou to dělám bez rumu pro nejmenší. Jemně přimáčknu a nechám v lednici do druhého dne. Jednotlivé porce je možné ozdobit šlehačkou a čerstvým ovocem - někdo si dá raději jen tak. Je to rychlé a jedlé! *jasne*

doplněno 31.07.09 13:03:

Pokud je čerstvé ovoce kyselejší, tak je možné pro děcka trochu posypat moučkovým cukrem - např. rybíz. Nebo ho namíchat např. se zralými meruňkami. Jinak, kdo dbá o linii, může část kysané smetany nahradit bílým jogurtem. Ale podle mne - smetana je lepší. ;)

Tohle dělám do velké nádoby - zakysaná smetana a bílý jogurt, půl napůl. Trochu přisladím a do cca 1 kg hmoty vsypu 1 pytlík piškotů. Zamíchám, umístím do formy nebo do pohárů a nechám aspoň 2-3 hodiny uležet. Před podáváním dosypu ovocem a pro zájemce mám šlehačku. Milují to všichni. Nic nerovnám - stejně je to snězené za kratší dobu, než co bych to někam rovnala *uspech*. Báječné je to s pokrájeným banánem, konzervovanými mandarinkami nebo čerstvými jahodami.

lidka*

Tak jsme zase bez práce upekly. *vtip* Já prostě, když už se ukecám, že jim něco upeču, mám ráda rychlé a jednoduché recepty. Když se to dělá s láskou, tak to vždy dobře dopadne. Ale jak vždycky říkám, raději (pro sebe) peču masíčko. No a malvinko, to že se tady lidičky přátelí, to je to, co tuto poradnu činí vyjímečnou. Většina si na nic nehraje, když se v něčem seknu, klidně se omluvím. A nebo to napraví někdo druhý. Občas se sice najde "arogantní chytrák", ale člověk se nesmí nechat otrávit. Jednou se mi to málem stalo, ale oklepala jsem ze z toho do druhého dne. A admin je natolik tolerantní, že nás nechá i trochu "pokecat si". Tak děvčata (i chlapci), přeji krásný sobotní večer. *jasne*

malvinka*
hodnocení

Plně s vámi lidko souhlasím a to nejen v pečení. Taky přeji krásný večer, ale pro změnu nedělní.*slunce*

malvinka*
hodnocení

Zdravím lidunko,

tento recept znám a u nás doma nejideálnější formace je právě s meruńkami.

A co se týče ukiho, tak jak bych tu jeho situaci jen popsala*stop* nějak netouží po dovolené je asi nejbližší v úvozovkách možný termín.*mala*Poslala jsem mu tip na mlsotu,aby se mu lépe chodilo na noční. MOMENTÁLNĚ SI PŘEJI, ABY MĚL KAM JÍT. Jistojistě uznáte, že v takovou chvíli potřebuje trošku zahýčkat. Momentálně o něm 3 den nevím, jinak si píšeme poměrně často a nyní founek mlčí. Měla jsem blázinec po dovče v práci konec měsíce a etc.

Je to zvláštní, jak pomocí těchto milých stránek si lidé pomáhají i přátelí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]