Nejste přihlášen/a.
Zdravim
chtel bych se zeptat na 2 recepty
ten 1. recept je: Jak Udelat Prave Japonske Sushi + naka ta omacka
a ten 2. recept: jak se daji upect ti šneci s tou sunkou syrem kapcupem z listoveho testa
mno toe vse tak dik za rady
co třeba sushi od skoro japonce
té druhé formulaci moc nerozumím, to jako opravdové šneky se sýrem a šunkou nebo je tu i možnost sýr, šunka, listové těsto a z toho se udělá závitek kterému se říká také šnek
ale ano, unesl.A podle popisu mi to moc přeplácané, normálně se takhle šneci nepřipravují, taková směs chutí. A žaludek nic neříká, chválí je to dobré. Pokud je dělám, tak až na ten pastis je to vlastně ten první recept rozhlas.cz/... Ne moc často je to drahé a na ten trošek i dost pracné. Raději český kus masa na grilu.
Zdravím Adame! Se sushi neporadím, ryby sice miluju, ale toto mě neláká. Ale shodou okolností jsem na oslavě před třemi dny ochutnala šneky z listového těsta a vzpomněla jsem si, že jsem tento recept četla v "Ona dnes" a tak Vám ho přepíši: 400g listového těsta (koupíme chlazené nebo mražené), 2 lžíce oliv.oleje (stačil by jistě i jiný), 1 cibule, 3 stroužky česneku, 400g steril.rajčat (může být jistě i kečup), 100 g šunky ( nebo salám), 100g tvrdého strouhaného sýra, 1 vejce rozšlehané, suš.bazalka,oregano. V pánvi na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli i česnek, přidáme steril. rajčata a vaříme na mírném ohni asi 10-15min, než omáčka nezhoustne. Ochutíme bazalkou, pepřem, osolíme a necháme zchladnout. Těsto vyválíme na plát (čtverec asi 30x40cm)o síle asi 4mm, na těsto roztřeme náplň (ne až do krajů),poklademe plátky šunky nebo salámem a posypeme sýrem. Těsto srolujeme jako roládu. Závin potřeme rozšlehaným vejcem a nakrájíme na plátky. Naskládáme je naplocho na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě při 200°C asi 20 minut. Tak ať se to povede!
Tak jsme si to s alfem hezky rozdělili.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.