Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Recept na prave japonske Sushi

Od: adam24* odpovědí: 5 změna:

Zdravim

chtel bych se zeptat na 2 recepty

ten 1. recept je: Jak Udelat Prave Japonske Sushi + naka ta omacka

a ten 2. recept: jak se daji upect ti šneci s tou sunkou syrem kapcupem z listoveho testa

mno toe vse tak dik za rady :)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

alf*
hodnocení

2x

co třeba sushi od skoro japonce

okamura.blog.idnes.cz/...

té druhé formulaci moc nerozumím, to jako opravdové šneky se sýrem a šunkou nebo je tu i možnost sýr, šunka, listové těsto a z toho se udělá závitek kterému se říká také šnek

adam24*
hodnocení

mno ten zavitek (opravdove sneky nwm jestli by to unesl zaludekm *blee* )

alf*

ale ano, unesl.A podle popisu mi to moc přeplácané, normálně se takhle šneci nepřipravují, taková směs chutí. A žaludek nic neříká, chválí je to dobré. Pokud je dělám, tak až na ten pastis je to vlastně ten první recept rozhlas.cz/... Ne moc často je to drahé a na ten trošek i dost pracné. Raději český kus masa na grilu.

lidka*
hodnocení

2x

Zdravím Adame! Se sushi neporadím, ryby sice miluju, ale toto mě neláká. Ale shodou okolností jsem na oslavě před třemi dny ochutnala šneky z listového těsta a vzpomněla jsem si, že jsem tento recept četla v "Ona dnes" a tak Vám ho přepíši: 400g listového těsta (koupíme chlazené nebo mražené), 2 lžíce oliv.oleje (stačil by jistě i jiný), 1 cibule, 3 stroužky česneku, 400g steril.rajčat (může být jistě i kečup), 100 g šunky ( nebo salám), 100g tvrdého strouhaného sýra, 1 vejce rozšlehané, suš.bazalka,oregano. V pánvi na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli i česnek, přidáme steril. rajčata a vaříme na mírném ohni asi 10-15min, než omáčka nezhoustne. Ochutíme bazalkou, pepřem, osolíme a necháme zchladnout. Těsto vyválíme na plát (čtverec asi 30x40cm)o síle asi 4mm, na těsto roztřeme náplň (ne až do krajů),poklademe plátky šunky nebo salámem a posypeme sýrem. Těsto srolujeme jako roládu. Závin potřeme rozšlehaným vejcem a nakrájíme na plátky. Naskládáme je naplocho na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě při 200°C asi 20 minut. Tak ať se to povede!*placni*

doplněno 07.06.09 19:41:

Tak jsme si to s alfem hezky rozdělili. ;)

adam24*
hodnocení

diiiiik Lidko :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]