Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Recept na kynuté těsto na koblihy

Od: adam24* odpovědí: 6 změna:

Zdravim;)

poradil by mi nekdo jak udelat dobre testo kinute na americke koblihy DONUTS

a dobrou cokoladovou polevu?

dekuji vsem za rady:)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

katerina*
hodnocení

2x

koblížky

Ingredience
1 kg mouky hrubé, 13 dkg cukru, 4 žloutky, 4 dkg kvasnic, 1/2 mléka, citr. kůra, sůl, tuk na smažení, cukr na posypání.
Příprava receptu
Nejprve musíme spojit mouku s cukrem, žloutky , kvasnice, mléko, citr. kůru a trošičku soli a vytvoříme těstíčko Pak děláme středně velké kuličky, které smažíme v dostattečném množství oleje, do kterého přidáme trošku rumu. Hotové koblížky poprášíme moučkovým cukrem.

Koblihy z trouby
Ingredience
500 g hladké mouky, 250 ml mléka, 1 žloutek, 40 g cukru, 50 g másla nebo hery, špetka soli, 1 vanilkový cukr, 1 kostka droždí (42 g)
náplň: marmeláda nebo povidla
na potření: kousek másla, 1-3 lžíce rumu (podle chuti)
Postup
Z uvedených surovin zpracujeme těsto, v domácí pekárně nebo ručně.
Vykynuté těsto po částech rozválíme a vykrájíme kolečka. Na polovinu koleček dáme marmeládu nebo povidla, druhým kolečkem přikryjeme a pořádně stlačíme okraje. Naskládáme na plech vyložený papírem na pečení a necháme dalších 20 minut kynout. Pak upečeme (180-200°C, 12-15 minut) dozlatova.
Hned po vytažení z trouby koblihy potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem a pocukrujeme.
1 dávka - 24 ks

recepty.cz/...

No, nejsem si jistá, že jsem to dobře pochopila. Do rozpáleného oleje rum? Maminka rum dávala do těsta na koblihy i boží milosti, aby tak nenasakovaly při smažení olej. A taky dělala kvásek, já to dělám taky tak. Ale na americké koblihy recept nemám. Jestli ho někdo pošle, ráda ho vyzkouším ;)

claire*
hodnocení

1x

KYnuté, proboha! Ypsilon!

adam24*
hodnocení

ja sem se chtel ze ptat jak se dela a ne nekdo ubohy aby mne buzeroval a dal mi lekci z cestiny uchyle*blee*

Adame, nezlobte se, ale když někdo umí česky, není proto ubohý úchyl.

...nejen z češtiny, ale i ze slušnosti...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]