Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hledám recept na těstoviny - lasagně, guláš

Od: adam24* odpovědí: 19 změna:

Zdravim :)

poradil by mi nekdo naky recept s testovinama

(lasgane, gulas s testovinama,...)

dekuju za rady :)

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Vynikající jsou těstoviny s houbami. Podusím na másle a oleji (půl napůl) čerstvé houby nakrájené na plátky, ochutím solí a kmínem. Zamíchám do uvařených širokých nudlí. Maso nepotřebuju. Mňam. Mám i houby podušené a zamražené v malých krabičkách k tomuto účelu, nechám je jenom prohřát na trošce másla a mírně podlité vodou.

doplněno 28.04.09 20:00:

Nejjednodušší recept - nudle s vajíčky. Lze použít i včerejší uvařené těstoviny, na hlubší pánev trochu tuku, nudle prohřát, rozbít do hrnku jedno po druhém pár vajec (na porci tak 3-4), osolit, vmíchat do těstovin a převracet na pánvi, dokud vejce neztuhnou. Lze přidat špetku pepře a podávat s kyselými okurky.

limetka*
hodnocení

4x

Osmažit na kostečky pokrájený dobrý nejlépe domácí špek, scezené těstoviny promíchat s rozdrceným česnekem a polít rozškvařeným špekem. K tomu podávat zeleninový salát a je večeře rychlovka dobrůtka. P.S.: Nedoporučuje se po této večeři chodit do divadla *smich*

slonbonjohn*
hodnocení

4x

Teď z jara dělám něco pro zdraví a pročistím organismus tímto : Naškubu zhruba tři plné hrstě mladých kopřiv, stejné množství medvědího česneku a hrstku libečku. Opláchnu, spařím, nadrobno posekám a 10 minut podusím. Mezitím se mi uvaří vřetena nebo mašličky, scedím, fouknu je do mísy, přidám to zelený, zakápnu pár kapkama oleje, přidám trochu strouhanýho sejra, lehce dochutím solí promíchám a pak už mám jenom boule za ušima a vyvalenej pupík*smich*

ukulele*
hodnocení

3x

u mě vede rozpuštěná niva ve smetaně se špagetama, najemno nakrájená cibule osmažená na olivovém oleji, na to nastrouhaná niva, řádně prohřátá a zalitá smetanou, občas, když mám náladu tak nakonec přidám dvě čili papričky najemno nasekaný, no špagety umíš - a je to! je to poměrně rychlý a neskutečně dobrý, dobrý, ale ne moc výrazný je pasta di olio, na rozpálený olivový olej se dá prolisovaný česnek, dle chuti a dvě tři čili papričky, trochu to orestuješ a zasypeš těstovinami, párkrát prohodíš na pánvi a je to, těstovinami vařenými! Dále pak nejsou špatné různé variace mletého masa restovaného s drcenými rajčaty, nebo protlakem kečupem + rozličné bylinky, bazalka kopr apod...alá boloňská omáčka a nebo moje, když přeženu vaření s nějakou ingrediencí!

lm®

Já dělám klasickou hnědou omáčku (maso na nudličky,hovězí nebo i vepřové plec,kýta..) a k tomu třeba vřetena.

Ale nejraději má starší syn těstovinový salát.Na ten beru těstovinové mašličky ,upečené kuřecí řízky- přírodní a nakrájet na větší kostky,dále převařenou a ochlazenou zeleninu a majolku,dochutit solí pepřem a dát vychladit.podává se s pečivem.

martini*
hodnocení

3x

Já dělám lasagne takto: Na jedné pánvi na troše oleje orestuji na drobno nakrájená kuřecí prsa ( nebo mleté maso), okořením italskými bylinkami, provensálským kořením( kotanyi mlýnek), zaleju 100% rajčatovým protlakem, prohřeju, přidám pár stroužků česneku a dosolím podle chuti. Na druhé pánvi udělám bešamel: 100 g másla, 40 g hl. mouky, 3 dcl mléka ( rozpustí se máslo, nasype mouka, udělá se z toho světlá jíška, zalije mlékem), když to zhoustne, vypnu sporák a taky to dochutím bylinkami. Lasagne kupuji od Panzani, s těma se nemusí nic dělat. Pak do zapékací misky dáváte na střídačku světlou omáčku, červenou omáčku, jednu vrstvu lasagní ( tak tvrdých, toho se neděsit, když to plave v omáčce, tak pak změknou). Posype se ještě strouhaným sýrem a dá se zapéct. Radši na míň a delší dobu, ať ta těstovina změkne.

Jinak dělám také ty těstoviny s nivou ( jako je první recept) a jsou vynikající. Také je zapékám s brokolicí - uvařené těstoviny smíchám s brokolicí ( chlapa je dobré obměkčit kouskama salámu nebo slaniny :P), pak si smíchám v hrnku smetanu s 2-3 rozšlehanými vejci, sůl, pepř, vegeta a tím proleju ty těstoviny s brokolicí a posypu sýrem, zapeču.

madla*
hodnocení

3x

Velmi dobrý a jednoduchý je klasický italský recept Aglio olio: česnek v množství 1 palička na osobu buď nakrájet na plátky nebo na drobno, jak komu vyhovuje , osmahnout na pánvi na olivovém oleji,/pozor aby moc nezhnědnul, to by byl hořký/, na to přidat nadrobno nakrájenou zelenou petrželovou nať a chili papričku - když nemám, pár kapek tabasca. Mezitím uvařit špagety ve slané vodě s trochou oleje a po zcezení nasypat na pánev s česnekem a promíchat. Je možné přidat ještě trochu petrželky. Nejlepší přílohou k tomu jsou dobře vychlazená rajčata nakrájená na plátky,

goby*
hodnocení

2x

Tak moje manželka umí vynikající kuřecí guláš.Pokud vím dělá ho asi takto:na oleji omahne najemno nakrájenou cibuli,přidá na proužky nakrájené papriky,asi deset minut dusí.poté přidá na kostky nakrájené kuřecí maso a zalije vývarem.Přidá sladkou papriku,osolí a nechá vařit.Na konci zahušťuje a dochucuje.Jako příloha právě ty těstoviny.

lidka*
hodnocení

2x

Souhlasím, že těstoviny se nepoperou skoro s ničím. Když se mi nechce vařit - dávám si záležet především v sobotu nebo v neděli pro svá zlatíčka - zbyde mi pečené maso od vepřo-knedla-zéla - uvařím těstoviny a šup s nimi do kastrolu od pečeně. Přidám řapíkatý celer, jarní cibulku, pórek, brokolici (klidně to přihodím na chvilku k těstovinám) nebo cokoliv je v lednici. Ten sosánek z pečeně to přepychově ochutí. Těstovinový salát jsem ještě nedělala, ale houby - to nemá chybu. No a recept od ukulele s nivou, to určitě vyzkouším pro vnučky. Hezký večer všem!

ukulele*

Jasný, vyzkoušejte, když se bude dětem zdát niva příliš slaná a to někdy opravdu je, dá se použít i tavený sýr, nebo se dá strouhnout cihla, nebo podobný, je možné experimentovat a pokaždé to jídlo může mít jinou chuť a to je na vaření krásné, sákryš, proč jsem já nešel v mládí na kuchaře, jak já bych si chtěl povařit někde v hospodě, skvěle ovládám českou, částečně francouzskou kuchyni, italskou a thajskou také umím, sakra, sakra...

lidka*

To už nejsou dětičky, ale dospěláci, takže žádný problém. Stejně tak není problém si někde povařit. Já jsem jako ekonomka jezdila místo dovolené vařit na rekreačku - každý rok alespoň na 14 dní a jak si mlaskali. Vlastně mě do toho uvrtali, když jsem jim na té první a poslední opravdové dovolené připravovala nachytané ryby. ;) No a taky jsem to brala kvůli penězům, musím přiznat! *uspech* A jako mladá maminka jsem vzala šéfování závodní jídelny. Tam jsem dostala školu! :D Ale né, že bych přijala ty jejich fígle. No a plánovala jsem, že si vezmu nějakou rekreačku. Ale to se mi nějak nesplnilo. Takže sakra, sakra, co Vám brání obětovat kousek dovolené a splnit si přání. Třeba Vás na Poradně někdo zlanaří a plácnete si. *placni*

malvinka*

Já tě beeeeeeeeeruu do kuchyně Ukulele! *uf* Chodím domů večer tak vychom se o sporák moc nervali*vtip*.

Akorát bych ti do vaření trošku žvanila. Nivu nesmím i když tento recept znám a klobouk dolů. Obsahuje plísně a ty už z těla jaksi samy neodcházejí.O Ostatních druzích sýrů a smetánce s alergii na laktozu si mohu nechat jen zdát*ee*.

Mno nevadí ještě, že existuji ovce a kozy vzala jsem je na milost.*pusa*.

ukulele*

Tak jo, kdy a čím začnem!? ale nebude Ti vadit, že si pouštím při vaření hudbu? Nejraději mám Pavarottiho, nebo etno hudbu Andy, Inkové, Jižní Amerika...a ušlechtilých plísní se neboj, plísně přicházej a zase odcházej...smetanu lze nahradit sojovou náhražkou, a sýry máš, koukám vyřešený, špetka kopru a čerstvé kudrnky posunou těstoviny se sýrem výš!

malvinka*

Hudební produkci bych doplnila ještě o Nabuka,jinak ok vše z nabídky lahodí mému rozmazlenému oušku. Jo objevila jsem kozí sýr v Bille Heute /dnes/s brusinkami ten byl:) mňau. Ale je dost tučný 45% jinak nemá chybku.

Chtěla jsem vyrazit na gondolu a ohňák, ale leze na mě jakási rýma nechápu. Když jsem šla z práce tak se fajn ochladilo.

aali
hodnocení

0x

Ahoj,nebo si zkus PASTICO-uvaříš tlusté makarony(hihi ale v čr jsou některe potraviny problém sehnat...hihi 50let za opicama ta naše ekonomika)no mužeš to udělat i s těch břitkých českých co vypadají jako italské*smich*a pak si je vyrovnáš na plech jednu vrstvu a pak upravené(orestované mleté-jak Vám chutná-jaké bylinky)a další vrstva makaronu ale pozor-křížem na první vrstvu a zalít bešamelem.-Dobrou chut*placni*je to řecké a je to dobré

petitpet*
hodnocení

0x

Recept na rychlé lasagne www.ireceptar.cz//...

*pivo*

kostalpet*
hodnocení

0x

Mňamky lasagne
Ingredience
cibule1kus
eidam200g
lasagne9kusů
mleté maso500g
olej1lžíce
paprika2kusy
pepř1lžička
rajčatový protlak70g
smetana ke šlehání300ml

Postup přípravy

Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kolečka nebo na kostičky. Očistíme papriky a pokrájíme je na kostičky.
V pánvi rozpálíme olej, osmahneme na něm cibulku, přidáme papriky a podusíme je. K zelenině přimícháme mleté maso (nejlépe mix) a opečeme ho. Přidáme rajčatový protlak, osolíme, opepříme. Necháme vychladnout.
Nastrouháme sýr. Troubu rozpálíme na 175 stupňů Celsia. Na dno zapékací mísy dáme 4 lžíce smetany a na ně položíme 3 pláty lazaní. Potřeme je mletým masem, posypeme sýrem a pokapeme smetanou. Překryjeme lazaněmi a pokračujeme v několika vrstvách. Dáme do trouby a 40 minut pečeme

blanka719*
hodnocení

0x

Ahoj,já dělám zapečenou rychlovku.Těstoviny,nejradši nějaký vrtule,zamíchat s šunkovým salámem krájeným na nudličky,steril.žampionama,stouh.nivou i eidamem,na kousky nakrájenýma olivama. A ještě česnek.Pak zalít smetanou s vajíčkem a ještě můžeš posypat sýrem.Kořením jen pepřem,trochu solí a můžeš přidat petrželku.Je to takový jemný,dobrý;)

ondrasek*
hodnocení

0x
Tradiční italské lasagne

Ingredience: Boloňská omáčka: 1 lžíce olivového oleje, 1 střední cibule, 1 stroužek česneku, 500 g mletého hovězího (kuřecího, sójového masa, jaké kdo má rád), 250 g oloupaných celých či nakrájených rajčat v plechovce, 2 lžíce rajčatového protlaku, 4 lžíce červeného vína, 1 lžíce sušené bazalky, sůl, čerstvě namletý pepř
Sýrová omáčka: 50 g másla, 50 g mouky, 600 ml mléka, 125 g sýra na strouhání (Čedar), 1/2 lžičky strouhaného muškátového oříšku
12 listů vaječných těstovin - lasagní

Postup přípravy: Boloňská omáčka: Olej, jemně nasekanou cibuli a prolisovaný česnek osmažíme do měkka. Vmícháme maso, po zhnědnutí masa přidáme rajčata, rajčatový protlak, víno, bazalku, sůl a pepř. Přivedeme k varu a povaříme na mírném ohni 20-25 minut.
Sýrová omáčka: V hrnci rozpustíme máslo, vmícháme mouku a minutu necháme osmažit. Postupně přidáváme mléko, přivedeme k varu při neustálém míchání, dokud omáčka neztuhne a není jemná. Přidáme muškátový oříšek. Přemístíme omáčku z ohně a vmícháme nastrouhaný sýr. Mícháme dokud se nerozpustí.
Do pekáčku přijde nejprve vrstva boloňské omáčky, na to sýrová omáčka, pak lasagně, vrstvy opakujeme, ukončíme vrstvou boloňské omáčky a sýrové omáčky navrch. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 30-35 minut, do mírného zhnědnutí sýrové omáčky, možno nechat déle, pokud omáčka nezhnědne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]