Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Recepty na naložení masa na grilování

Od: babica* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,chci se zeptat,jak nejlépe naložit maso na grilování.Děkuji za radu.

 

 

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

0x

Jak kdo... Pokořenit třeba grilovací směsí, zakapat olejem, nechat uležet. Nebo potřít jak při uzení česnekem se solí a trochou oleje, při grilování mazat stejnou směsí naředěnou pivkem. Nebo lze maso proložit jakýmikoliv bylinkami... Každý to dělá jinak.

 

limetka*
hodnocení

0x

Už jsem to tu někde psala - osvědčilo se mi koření od firmy Avokádo "Rýže" - je úžasné na paellu, minutky i na maso na gril. Maso nakořením, nasolím, prokapu olivovým olejem, prosypu trochou bazalky (nejlépe čerstvé) a nechám ho v ledničce den dva uležet. Dobrou chuť!

 

hodnocení

0x
avatar clayman

tady je toho celkem dost: poradte.cz/...

 

pajushka*
hodnocení

0x

Já používám osvědčený recept: jakékoliv maso nařežu a posypu kořením kotányi steak, maso přendám do skleněné mísy a přeliju trochou slunečnicového oleje, zakryju folií a dám do lednice na 24 hodin. Druhý den vyndám a ze zbylého koření si smíchám s olejem marinádu, kterou maso potírám při grilování.

 

axlenka
hodnocení

0x

V mé rodině vévodí tento recept : smíchám si zakysanou smetanu, bílý jogurt, rozetřený česnek (podle chuti, větší množství neškodí), sůl a pepř. Trochu oleje. Směsí maso potřu a nechám v lednici klidně 24 hodin. Při samotném grilování směsí jeěště potírám. Strašná dobrota, že bych dneska nakjládala taky?:)

 

lidka*
hodnocení

0x

A tak také něco přihodím:

Marináda na vepř.žebírka:

3 velké lžíce medu,šťáva z 1limetky,5 str.česneku, 1 káv.lžička kremžské horčice, trochu oleje, pepř, sůl, zastříkneme sojovkou, kápneme worchestr.

Potíráme i během grilování.

Marináda na bifteky:

2 dl ol.oleje, 1 dl červeného vína, ¼ lžičky soli, 200 g medu, 1,5 dl sojové omáčky, ½ svazku čerstvého rozmarýnu, ½ sv.čerstvého tymiánu

Marinády ostatní:

cibulová-3cibule,4 str.česneku na tenké plátky. Najemno chilli papričku, petrželku a rozmarýn. Smíchat se lžíci pepře a 250 ml. ol.oleje. Všechny druhy masa.

Medová s hořčicí-4 lžíce tekut.medu a 2 lžíce zrnité hořčice.Nadrobno kopr – na ryby a vepřové

Paprikový olej- lžičku sladké papriky s 100 ml oleje. Hodinu nechte uležet,dokud si koření nesedne ke dnu. Olej slijte a smíchejte s 1 paprikou pokrájenou na kostičky-na maso i na zeleninu.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma naložené maso

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]