Nejste přihlášen/a.
Vážení přátele,milí rádci,
obracím se na Vás o radu na nějakou dobrou marinádu či recept na grilované selátko.Máte-li vyzkoušené,podělte se se mnou prosím,sháním pro manželovo kolegu.Díky moc a hezké velikonoce.Lenka
Kdysi jsem měl jakési koření na ryby. Na Ryby bylo dobrý ale na sele SUPER SQELÝ.
Bohužel na název si už nevzpomenu. Každopádně mohu doporučit i jiné které používám teď. Jmenuje se to TANDORI MASALA.
Je to směs koření, ale na naložení - marinádu super. Já to kupuji v Intersparu. Jinak platí udělat si marinádu z grilovacího koření a z MASALe, oleje, česneku, a soli. Vznikne z toho taková kaše, nebo téměř kaše a tou se maso potře, nebo v tom namočí a dá se do misky a nechá den až tři ležet v lednici. Jde to i s celým prasetem jen je to za potřebí mít tak při 8-10 °C aspoň tři dny, a musí to být řádně prosolené a bez přístupu vzduchu, jinak se to bude kazit.
Jinak ta MASALA je skvělá i do omáček nebo guláše, a dokonce ji dávám i do číny. Chuťově je to opravdu všestrané indické koření.
je v tom koriandr pískovice,sůl,skořice,kmín,pepř,cibule,zázvor,hřebíček,česnek,bobkový list,muškátový ořech,celer,citrónový olej a kyselina citrónová.
Vím že to zní opravdu divně, ale jak to jednou ochutnáte tak už nic jinýho chtít nebudete.
Masala - znamená směs koření, v naší wikipédii skoro nic není, až na kardamovník obecný který se používá v GARAM MASALA. Jiný druh MASALy.
Pokud umíte Anglicky tak tady si o tom můžete něco přečíst.
Díky moc.Ráda Vaši radu nejen vyřídím ,ale sama při grilování vyzkouším.:P
Hezký zbytek svátků. Lenka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.