Nejste přihlášen/a.
Já se přiznám, že nálev dělám "od oka". A to tehdy, když koupím pěkné špekáčky a nebo mi zbyde uzenina a dostanu chuť na něco ostřejšího. A to použiji především hodně cibule, popř. feferonku, papriku pro barvu - prostě co je ve špajzce. A jinak zde máte na výběr několik jistě osvědčených receptů a můžete nakládat. Ať se Vám dílo podaří a dobrou chuť! Možná po Velikonocích budou chutnat! :D utopenci.iprostor.cz/...
Já dávám 50 na 50 vodu a ocet, nové koření, bobkový list, špetku čili, celý pepř. Svařím a nechám vychladnout. Do sklenice skládám oloupané cvečky, cibuli-nešetřit ,ve vrstvách, zaliju a do ledničky cca 4 dny.
Náhodou jsem trefila na netu na utopence od jednoho autora. Byla jich tam spousta, snad 20? A já se divila, z čeho a jak to lze udělat. Pokuste se zadat do vyhledávače utopence, buřty s cibulí, nakládané špekáčky atd. Někde se to vyhoupne. Ať se povedou
Není to sice ono ale na Prima-Recepty.cz zadat do vyhledávače buřty s cibulí a taky paráda
Tak já dělám lák na utopence,jako lák na okurky.2,5litru vody,1litr octa,10dkg soli a 40dkg cukru.Vše povařím a po vychladnutí zaliji buřty,které rozříznu,opepřím a vložím do nich kolečko cibule.Buřty prokládám nejen cibulí,ale i nakládanou paprikou a přidám jednu feferonku.Jsou moooc dobré,ani nestačí uležet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.