Nejste přihlášen/a.
Dobrý den Lidko,tento recept jsem na netu také našla,zarazil mě ten řepný sirup,ale jinak to podle něj asi zkusím,buď se povedou nebo ne.Děkuji a přeji hezký den
To byl jediný recept, je to pravděpodobně krajové jídlo z doby řepné kampaně. Já jako holka z Kolína zase pamatuji buchty - řepánky. Klasické buchty s náplní z řepy cukrovky a máku. Jinak jsem našla pařené těsto např. na ovocné knedlíky, ale nic jiného. Ovšem zalévat vdolky mlékem - no já nevím? I když mám dobrý recept na buchtu s kokosem, která se ihned po upečení polévá šlehačkou. Zvažte to, aby to nebyla škoda práce. Ale jistě si něco pamatujete, když babička vdolky pekla. No a dá se trochu experimentovat. Tak přeji úspěch!
Mám to psané stručně, ale snad je to k pochopení. Cukru dávám skoro u všech receptů o něco méně, máme raději méně sladké. Peču to okolo půlhodinky, chce to hlídat, aby moc nezhnědnul ten kokos navrchu. No zkuste to, našim chutná a co hlavní, je to hnedka hotové. Takové recepty mám ráda - zamíchat v jedné míse a šup do trouby. Jo a dávám také citronovou kůru. Tak dobrou chuť!
Šlehačkové řezy:
3 vejce, 1 hrnek cukru, ½ hrnku oleje, 1 hrnek mléka, 2 hrnky polohrubé mouky,1 van.cukr, 1 prášek do peč., - navrch smíchat 20 dkg kokosu, 15 dkg cukru (i méně), po upečení - 2 kelímky šlehačky (stačí i 1) – těsto: smíchat vejce, cukr, olej, mléko, přidat mouku, van.cukr, prášek do peč. Těsto nalejeme na vymazaný a vysypaný plech- na syrové těsto nasypeme kokos s cukrem. Pečeme necelou ½ hod. A na horké opatrně nalijeme šlehačky.
Né, nebojte se. Opravdu jenom rovnoměrně a pomalu polít. Ono to zvláční ten kokos i tu buchtu. Ušlehaná by ani na tom kokosu nedržela. Fakt je dobrá. Dneska u mne byla vnučka, upekla jsem jim jinou buchtu a ona: " Jé babi, já bych si dala tu kokosovou." Kolegyně inženýrko, také ji pečete? A je stejný recept? Hezký večer!
Bezva, děkuji, lidko, vyzkouším :D
Já peču něco, čemu všichni říkáme Šup s tím do trouby. Ale to určitě znáte - rozrhřeje se Hera a do poloviny kakao, vejce, mouka, prášek do peč. a po upečení se to polije druhou polovinou a posype kokosem. Je to fofr a špinavý kastrolek a mísa. A když se rozšoupnu, přidám do těsta ořechy nahrubo.
Šup s tím do trouby neznám - mám napsané Šalamounovy řezy - to mi připadá nějaké podobné. Kouknu a když to nebude ono, tak ještě požádám o množství. Když jsme se tak rozšouply s pečením, ať to stojí za to ( i když já raději masíčko). Třeba se na ty naše hurá recepty nachytá i nějaký mužský a překvapí manželku, přítelkyni či maminku ke Dni matek a nebo jen tak pro radost.
Dobrý den, zaujal mě recept na šlehačkové řezy, bohužel jsem neměla šlehačku, ale poradila jsem si. Kdysi mě babička říkala jak udělat šlehačku, dala jsem rozehřát mléko a do něj kousek másla. Řezy jsem dnes ráno s 3,5 letou vnučkou Adélkou, která u mě zrovna spinkala upekla. Jsou jednak rychlé a moooc dobré. Díky za skvělý nový recept. Mám takových více, také moc dobrých, ale tuto jsem neznala. Krásný den všem
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.