Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
neznáte nějaký hodně dobrý recept na červené zelí ke kachně? Moc děkuji předem za rady
POSTUP:
Zelí nakrouháme na nudličky, cibuli pokrájíme na drobno. Na sádle osmažíme cibuli dorůžova, přidáme cukr a mícháme dokud se nerozpustí. Pak přidáme zelí, lžíci octa, osolíme, okmínujeme. Podlijeme jen co je nutné, aby se zelí nepřipalovalo. Pomalu dusíme, hlídáme, aby se nevydusila všechna voda, v případě potřeby podlijeme. Až je zelí poloměkké, přidáme k němu nastrouhané jablko a nastrouhanou bramboru. Dále dusíme, až je zelí měkké, brambory a jablko se úplně rozvaří. Dochutíme solí, cukrem a octem. Někdy vynechám jablko a bramboru a zapráším trochou hladké mouky a nechám ještě chvíli podusit.
Někdo přidává i červené víno a různé koření. Já jsem pro klasiku. Krásně upéct kachničku a co je hlavní - nezkazit kupovaným knedlíkem
z kupovaného kysaného zelí: do sáčku udělám dírku a "vodu" vycedím do skleničky vedle, nevyhazuju, už mi jednou chyběla. Zbytek ještě trochu propláchnu ve vodě, dám do hrnce, přidám vodu a hned cca 2 polévkové lžíce cukru, menší kávovou lžičku soli a kmín. Dám vařit. Většinou vařím cca 30 min. Přidám osmaženou cibulku do zlatova a zahustím moukou rozkvedlanou ve vodě. Vím, že je správně tam patří jíška, ale s tou je to složitejší a výsledek pro mě stejný.
Dochutím cukrem, solí a pokud by bylo málo kyselé přileju ze skleničky vyceděnou vodu/lák.
Úplně nejlepší je tam přidat trochu sádla z kachny, která se v tu dobu peče.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.