Jak udělat červené zelí ke kachně?

Od: Datum: 17.12.08 10:28 odpovědí: 3 změna: 28.12.14 15:52

Dobrý den,

neznáte nějaký hodně dobrý recept na červené zelí ke kachně? ;) Moc děkuji předem za rady *placni*



Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 17.12.08 10:37
avatar

Ze syrového - nakrájet, či nakrouhat, spařit. Nakrájet cibuli (asi desetinu zelí) a osmažit na sádle (jde i na slanině), zaprášit hl. moukou, ještě trochu opražit a vsypat zelí. Osolit, okmínovat, pak dochucovat během dušení podle potřeby (sůl, cukr, ocet, voda...). Hotové zelí lze i zamrazit.

Ohodnoceno: 3x
 
Od: lidka*
Datum: 17.12.08 10:45

POSTUP:
Zelí nakrouháme na nudličky, cibuli pokrájíme na drobno. Na sádle osmažíme cibuli dorůžova, přidáme cukr a mícháme dokud se nerozpustí. Pak přidáme zelí, lžíci octa, osolíme, okmínujeme. Podlijeme jen co je nutné, aby se zelí nepřipalovalo. Pomalu dusíme, hlídáme, aby se nevydusila všechna voda, v případě potřeby podlijeme. Až je zelí poloměkké, přidáme k němu nastrouhané jablko a nastrouhanou bramboru. Dále dusíme, až je zelí měkké, brambory a jablko se úplně rozvaří. Dochutíme solí, cukrem a octem. Někdy vynechám jablko a bramboru a zapráším trochou hladké mouky a nechám ještě chvíli podusit.

Někdo přidává i červené víno a různé koření. Já jsem pro klasiku. Krásně upéct kachničku a co je hlavní - nezkazit kupovaným knedlíkem *tuc*

Ohodnoceno: 4x
 
Datum: 28.12.14 15:52
avatar

z kupovaného kysaného zelí: do sáčku udělám dírku a "vodu" vycedím do skleničky vedle, nevyhazuju, už mi jednou chyběla. Zbytek ještě trochu propláchnu ve vodě, dám do hrnce, přidám vodu a hned cca 2 polévkové lžíce cukru, menší kávovou lžičku soli a kmín. Dám vařit. Většinou vařím cca 30 min. Přidám osmaženou cibulku do zlatova a zahustím moukou rozkvedlanou ve vodě. Vím, že je správně tam patří jíška, ale s tou je to složitejší a výsledek pro mě stejný.

Dochutím cukrem, solí a pokud by bylo málo kyselé přileju ze skleničky vyceděnou vodu/lák.

Úplně nejlepší je tam přidat trochu sádla z kachny, která se v tu dobu peče. :)

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.