Bedla jedlá - recepty

Od: Datum: 12.10.08 16:33 odpovědí: 12 změna: 24.09.13 14:58
avatar

Dobrý večer,

u nás roste spousta bedel. Smažených už jsme se přejedli. Zná někdo jiné recepty, co se dá z bedel dělat? Díky.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: bberi*
Datum: 12.10.08 17:16

Zkus bedlu podusit na kmíně,jí se to s chlebem a je to mnamka

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 13.10.08 09:55
avatar

Z bedel uděláš naprosto skvělej gulášek, lepší než z masa!

Ohodnoceno: 2x
 
Od: 8976*
Datum: 13.10.08 10:40

jeste jsem to nezkusil, napiš recept pokud je to jiný jak z masa, není to takové nějaké bablavé protože z hřibů to bude dobré, ale z bedel? možná nohy? no zkusil bych to, rostou...

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 13.10.08 11:49
avatar

Nohy z bedel jsou tvrdé, ty nepoužívej, jinak postup jako u guláše z masa, samozřejmě se dusí kratší dobu než masový. A kde rostou? Poraď. Já jsem úplně zoufalá houbařka, protože na Moravě letos snad nikde...*sok*

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 13.10.08 12:37
avatar

Zkusím i gulášek, máme na zahradě bílo a za pár dní už nebudou jedlé, usychají.

Datum: 13.10.08 10:05
avatar

Sice jsme měli masáky,ale obalené jsme dali do mrazáku,oddělené od sebe PE sáčkem.V zimě jsou jako čerstvé.S těmi bedlami to je stejné.

JABRAKA

Ohodnoceno: 2x
 
Od: cybermagefroll*
Datum: 13.10.08 10:48

Mě zaujali bedlové kuličky s nivou

300 g bedel,
200 g sýru niva,
250 g tvarohu,
50 g másla,
7 ořechů,
1 PL koňaku,
citronová kůra,
1 kapie,
1 paprika zelená,
mletá sladká paprika,
petrželka,
sůl,
ocet.

Příprava:
Houby uvaříme v octě nebo ve sladkokyselém nálevu, scedíme, propláchneme a drobně posekáme. Papriky, petrželku a ořechy také nakrájíme nadrobno. V míse vyšleháme tvaroh s nivou, máslem, nastrouhanou citronovou kůrou, koňakem a solí. Přidáme houby, papriky, petrželku, ořechy a hmotu dobře promícháme. Ze vzniklé hmoty tvarujeme kuličky, které obalujeme v mleté červené paprice.
Doporučená příloha:
jakékoliv slané pečivo, tyčinky atd.

http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=1962

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 13.10.08 12:36
avatar

Díky, to by mohlo být dobré.

Od: murka*
Datum: 23.10.08 11:51

Dobrý den, pokud jsou bedly ještě"zavřené", tak dělám to, že udělám z mletého masa kuličku a dá jí do hlaviček. Dám zapéct. Pokud chcete můžete zapéct v sýru a smetanou. Vše je dobré..

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 23.10.08 12:03
avatar

Děkuji za dobré recepty.

Datum: 24.09.13 14:58
avatar

Tak tos tu jeste necetla...je to super pro bedly a vaclavky...nasypej bez ladu a skladu pulky, nebo ctvrtky, proste velky kusy na hlubsi pekacek, posol, pokminuj a pokrop ten kopec hub hezky nejakym prijemnym olejem a strc do teple trouby a pec treba na 200. Ty houby se desne smrsknou, ztmavnou, obcas je prohod ...a pak uz jen chleba (nebo bez) a to hlavni ... SMETANOVY KREN! muzes d o nej pridat trochu dobre majonezy...L A H U U U D K A A A!

Ohodnoceno: 2x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.