Nejste přihlášen/a.
Dnesky jsem v obchodě koupila Mascarpone vhodné do omáček,pomazánek,krémů a moučníků.Znáte nějaký výborný rychlí levný receptík třeba i z alkoholem.
Tak co je ta reveně.Jejda a to šlehání dá zabrat to nemám ráda to se nevede.Jejda nechceš dojet to udělat,ale jinak díky
Aha děkuji rebarbora moc dobrá.Dělám z ní buchtu.Teda jsem myslela,že tu budou odpovídat ženský a on to zatím jeden šikovnej chlap za druhým
.
Mascarpone? V tom případě neváhej s zkus tiramisu... i s alkoholem uspěješ je to klasika!
recept je určen pro 6 osob(y)
doba přípravy je cca 25 minut
Ingredience:
2 lžičky instantní kávy
2 cl kávového likéru
6 žloutků
150 g cukru krupice
500 g mascarpone (italský sýr, vyrábí se i v ČR)
2 balíčky cukrářských piškotů (po 150 g)
1 velká lžíce kakaa
Příprava:
Kávu rozdělat se 150 ml vařící vody a nechat vychladnout.
Smíchat s likérem.
Žloutky s cukrem šlehat ve vodní lázni až se cukr rozpustí.
Přidat mascarpone.
Na dno formy dát vrstvu piškotů, které jsme polili espresem s likérem (nebo je namáčet).
Polít vrstvou krému, aby byly piškoty zakryté.
Proces opakovat do vypotřebování krému.
Moučník posypat kakaem, přikrýt alobalem, dát na noc do lednice.
Levnějšího a rychlejšího by tam něco nebylo.Ten recept použiji,až budu chtít někoho rozmazlit.
Třeba měmnam
Suroviny: 300 g těstovin (mašličky), 100 g šunky, 100 g mascarpone, 30 g nastrouhaného parmazánu, sůl, pepř
Postup: Nejprve uvaříme v osolené vodě s olejem těstoviny, propláchneme vlažnou vodou. Připravíme si velkou pánev, ve které na troše másla osmahneme šunku nakrájenou na kostičky. Na ni přidáme mascarpone, snížíme teplotu a za stálého míchání rozpustíme sýr - nesmí se vařit! Do něj vmícháme strouhaný parmazán s trochou mletého pepře - necháme rozpustit. Do omáčky vmícháme uvařené těstoviny a servírujeme.
bílek | 2 ks |
---|---|
sůl | |
mascarpone Sýr Mascarpone je dnes už běžně k sehnání. Je bílé barvy, čerstvý voní jako smetana a často se smíchaný se sýrem ricotta používá namísto másla. Rychle se kazí, proto je zvykem vyrábět jej v zimě. Tento sýr lehce dostane příchuť jiného jídla a proto je potřebné ho skladovat odděleně. | 150 g |
moučkový cukr | 60 g |
limetková šťáva | 1 lžíce |
drobné ovoce | 300 g |
Ušlehejte sníh ze čerstvých bílků a špetky soli. Rozmíchejte mascarpone s moučkovým cukrem a limetkovou šťávu. Sníh promíchejte s mascarpone, pěnu rozdělte do misek. Posypte ji 300 g drobného ovoce a ozdobte limetkovou kůrou.
Tip: Pokud si nejste stoprocentně jisti nezávadností bílků, nahraďte je šlehačkou v prášku, připravenou podle návodu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.