Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Mascarpone - tipy na recepty

Od: martina30* odpovědí: 11 změna:

Dnesky jsem v obchodě koupila Mascarpone vhodné do omáček,pomazánek,krémů a moučníků.Znáte nějaký výborný rychlí levný receptík třeba i z alkoholem.

 

 

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

chabr*
hodnocení

0x
Ty nejlepší jahodové šarloty a nápoje
Misc.createSwitch(zoom, [[azoom-1, zoom1], [azoom-2, zoom2], [azoom-3, zoom3]], [Storage.data, zoom]);
I bez trouby můžete vyčarovat skutečný cukrářský skvost. Nepečený dort, který za své jméno vděčí anglické královně, je jednoduchý, osvěžující a chutná skoro všem.
Šarlota s želé
Na 6-8 porcíPříprava: 30 minut * 1 sáček želé + 4 pl. želatiny
* 300 g jahod + kousek reveně
* 250-300 g cukrářských piškotů
* 160 g moučkového cukru + 1 vanilkový cukr
* 500 g mascarpone
* 500 ml smetany ke šlehání, 33%
* 50 ml ovocné pálenky1. Formu vyložíme fólií. Na dno nalijeme ovocné želé připravené podle návodu. Vložíme do něj několik přepůlených jahod a kousky povařené reveně – dáme ztuhnout. Zbylé jahody překrájíme a promícháme s alkoholem.2. Polovinu cukru vyšleháme s mascarpone a vanilk. cukrem. Smetanu ušleháme se zbylým cukrem, vmícháme želatinu připravenou dle návodu a spojíme s krémem z mascarpone. Nakonec vmícháme jahody. Formu vyložíme kolem stěn piškoty, vnitřek naplníme krémem s jahodami a povrch pokryjeme zbylými piškoty. Necháme v chladu ztuhnout, nejlépe do druhého dne.
martina30*
hodnocení

Tak co je ta reveně.Jejda a to šlehání dá zabrat to nemám ráda to se nevede*uspech*.Jejda nechceš dojet to udělat,ale jinak díky*slunce*

al bunda*

Reveň, neboli rebarbora. Nahradíš ananasem, meruňkami, broskvemi...

martina30*
hodnocení

Aha děkuji rebarbora moc dobrá.Dělám z ní buchtu.*slunce*Teda jsem myslela,že tu budou odpovídat ženský a on to zatím jeden šikovnej chlap za druhým*palec*.

chabr*

bude to mnamka neboj se nic klidně to přijedu udělat:)ale co si navařim to si taky snim:)

martina30*
hodnocení

Hurá tak to beru aspon se přiučím něčemu a klidně si to pak můžeš vše sníst,ale jeden kousek bych tedy ochutnala.*slunce*

 

hodnocení

0x
avatar clayman

Mascarpone? V tom případě neváhej s zkus tiramisu... i s alkoholem uspěješ :) je to klasika!

recept je určen pro 6 osob(y)
doba přípravy je cca 25 minut

Ingredience:
2 lžičky instantní kávy
2 cl kávového likéru
6 žloutků
150 g cukru krupice
500 g mascarpone (italský sýr, vyrábí se i v ČR)
2 balíčky cukrářských piškotů (po 150 g)
1 velká lžíce kakaa

Příprava:
Kávu rozdělat se 150 ml vařící vody a nechat vychladnout.
Smíchat s likérem.
Žloutky s cukrem šlehat ve vodní lázni až se cukr rozpustí.
Přidat mascarpone.
Na dno formy dát vrstvu piškotů, které jsme polili espresem s likérem (nebo je namáčet).
Polít vrstvou krému, aby byly piškoty zakryté.
Proces opakovat do vypotřebování krému.
Moučník posypat kakaem, přikrýt alobalem, dát na noc do lednice.

martina30*
hodnocení

Levnějšího a rychlejšího by tam něco nebylo.Ten recept použiji,až budu chtít někoho rozmazlit*slunce*.

chabr*

Třeba mě:)mnam
Suroviny: 300 g těstovin (mašličky), 100 g šunky, 100 g mascarpone, 30 g nastrouhaného parmazánu, sůl, pepř
Postup: Nejprve uvaříme v osolené vodě s olejem těstoviny, propláchneme vlažnou vodou. Připravíme si velkou pánev, ve které na troše másla osmahneme šunku nakrájenou na kostičky. Na ni přidáme mascarpone, snížíme teplotu a za stálého míchání rozpustíme sýr - nesmí se vařit! Do něj vmícháme strouhaný parmazán s trochou mletého pepře - necháme rozpustit. Do omáčky vmícháme uvařené těstoviny a servírujeme.*placni*

chabr*
mezinárodní kuchyně | Dezert| Doba přípravy: do 15 minut
Připravte si
bílek2 ks
sůl
mascarpone
Sýr Mascarpone je dnes už běžně k sehnání. Je bílé barvy, čerstvý voní jako smetana a často se smíchaný se sýrem ricotta používá namísto másla. Rychle se kazí, proto je zvykem vyrábět jej v zimě. Tento sýr lehce dostane příchuť jiného jídla a proto je potřebné ho skladovat odděleně.
150 g
moučkový cukr60 g
limetková šťáva1 lžíce
drobné ovoce300 g

Ušlehejte sníh ze čerstvých bílků a špetky soli. Rozmíchejte mascarpone s moučkovým cukrem a limetkovou šťávu. Sníh promíchejte s mascarpone, pěnu rozdělte do misek. Posypte ji 300 g drobného ovoce a ozdobte limetkovou kůrou.

Tip: Pokud si nejste stoprocentně jisti nezávadností bílků, nahraďte je šlehačkou v prášku, připravenou podle návodu.

martina30*
hodnocení

Tak jasně s tebou počítám a když jsou na to 2 tak to jde pěkně od ruky a pak to i více chutná a zítra dělám těstoviny,ale budu je jíst sama*plac*

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]