Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Recept na herinek - ryby v nálevu

Od: martina* odpovědí: 4 změna:
Moje babička dělávala před 30léty velikou dobrotu. Říkala tomu hérinci,byly to nějaké naložené rybičky v nálevu-ocet,cibule a už víc nevím: Nevíte někdo postup a z jakých ryb? Pátrám po známých a nikdo to nezná. Díky Martina

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mato*
hodnocení

0x
harinek _ haring recept není k nalezení, jsou odkazy na další zpracovaní. Mám doma kuchařku z roku 1894 ale ani tam není návod na haringa. Našel jsem solené,marinované ... podhajska-rk.szm.sk/...

hodnocení

0x
Hérinek je slaneček,pod tímto názvem hledat v kuchařkách.U nás to dělala tetka,ale je už po smrti.

tonyman*
hodnocení

0x

Rybí zavináče
Rybu na filetujeme , naložíme do solného roztoku 12% na 24 hod.Propereme rybu a naložíme na 2 dny do octového nálevu v poměru 1: 1.Opět rybu propereme na krájíme na dlouhé pruhy vložíme kysané zelí, cibuli a okurku. Zatočíme propíchneme párátkem a dáme do nálevu minimálně na 3 dny Nálev 3 dcl vody,2 dcl octa ,kávová lžička soli,3 kávové lžičky cukru,2 bobkové listy 5 kuliček nové koření a pepře. Vše se vaří 5 min. vychladí a zalije (poměr na 1kg ryby). může se také zalít pak olivovým olejem Boreli.

Doufam, ze je to to, co hledas. Hezky den

Tony

hodnocení

0x

Herinek je sleď (Clupea harengus) - ryba, která je různě kuchyňsky upravována - slaneček, zavináč (uzel), pečenáč atd. Recepty lze najít podle jednotlivých názvů...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]